ЗА УЧИЛИЩЕТО УЧЕБНА ДЕЙНОСТ ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА НОВИНИ КОНТАКТИ

 

Виктория Михова от ІХб клас на СУ „Сава Доброплодни“ е единственият класиран от област Шумен за участие в националния кръг на десетото състезание по творческо писане на есе на английски език. Състезанието се органинизира от фондация „КОР+“ и е с подкрепата на посолството на САЩ и Британския съвет. В първия кръг на състезанието взеха участие 3304 ученици, а до национално участие са допуснати само 112 от тях. Най-добрите работи на участниците в националния кръг ще бъдат публикувани в ежегодния сборник с творчески есета.

 

„Морето, морето, морето…“  – ЦПЛР – Варна

 

 

 

В Младежки дом – Варна се проведе награждаването на победителите от Четиринадесетото издание на националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“  – Варна, 2019 година. В него се включиха общо 354 участници от 65 населени места в страната с 426 творби на морска тематика.

 

Възпитаничката на СУ „Сава доброплодни“, Белма Зияева от 4б клас, с ръководител Лейля Басриева, бе удостоена с медал и диплом за своето участие в раздел компютърна рисунка.

Коледен концерт на СУ „Сава Доброплодни“

 

 

СМБ-секция Шумен отличи най-добрите ученици в областта на математиката, информатиката и информационните технологии

 

 

На 18.12.2019 г. се проведе традиционната официална среща на СМБ-секция Шумен за отличаване на най-добрите ученици в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. На срещата бяха наградени и първенците от XXVII Математически турнир„Черноризец Храбър“, XXVII Математически турнир „Иван Салабашев“ и „Коледно състезание“.

Учениците от СУ“Сава Доброплодни“ още веднъж доказаха, че освен добри художници, музиканти и танцьори са и отлични математици. Доказателство за това са следните отличени ученици от състезанията:

„Иван Салабашев“

Елица Даниелова Каменова – 2. клас – 3 място
Санер Сами Иса –2. клас – 3 място
Елиа Владимирова Узунова-4. клас-1 място
Добромир Неделчев Митев – 4. клас – 3 място
Александър Пламенов Маджаров – 5. клас -3 място

„Коледно математическо състезание“

 

Мартина Пламенова Георгиева – 1. клас – 2 място
Силвия Валериева Младенова – 1. клас – 3 място
Маргарита Йорданова Димова – 4. клас -3 място
Селена Каменова Попова – 4. клас – 3 място
Сесил Орхан Заид – 5. клас -3 място

„Черноризец Храбър“

Селена Каменова Попова – 4. клас – 3 място
Сесил Орхан Заид – 5. клас – 2 място
Александър Пламенов Маджаров – 5. клас -3 място

Плакети и грамоти за принос в математическите и информационните науки получиха следните ученици:

Виктория Вирджиния, 5. клас
Мартин Найденов Цолов, 9. клас
Денислав Ангелов Ангелов, 10. клас
Андрей Димитров Димитров, 11. клас
Ивана Младенова Великова 12. клас

 

Коледари в СУ „Сава Доброплодни“

 

Коледен базар в СУ „Сава Доброплодни“

 

 

upload/1_1.jpgНа 17.12.2019 година се проведе традиционното Пред коледно соаре, организирано от Училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“. Родители и учители се събраха във Физкултурния салон на училището, за да споделят предпразничното си настроение, да обменят идеи, взаимно да си благодарят. Директорът на училището и Председателят на Училищното настоятелство приветстваха всички присъстващи. Ученици представиха кратка музикално-поетична програма, а родителите се включиха в забавни игри. За всички Дядо Коледа и Снежанка бяха приготвили ръчно изработени коледни подаръци. Директор, учители и родители се хванаха заедно на хорото. За приказно-празничната обстановка се бяха погрижили преподавателите по Изобразително изкуство. За доброто настроение допринесе и почерпката, осигурена от Училищното настоятелство.

 

 

СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен (възложител) и „ОРАК-ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД (изпълнител – обучаваща организация) организира и проведе обучение за 36 педагогически специалисти, работещи в СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен по Проект BG05M2OP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., Дейност 1 на тема „Използване и създаване на електронни ресурси и учебници с отворен код“.

 

Формата на обучение е частично присъствена, с продължителност 48 часа, от които 24 часа в присъствена форма и 24 часа в дистанционна форма на обучение. Присъствената форма на обучението е проведена в гр. Пловдив, през периода от 30.11.2019 г. до 02.12.2019 г. вкл. с лектори Борис Михайлов Михайлов и Йордан Лазаров Чалъков.

 

Очаквани резултати от обучението: Получаване на практически умения за създаване на учебно съдържание с отворен код. Запознаване и усъвършенстване на умения за работа с електронни учебни системи и специфичен софтуер. Модифициране на вече създадени учебни материали към дигиталното поколение.

 

Синдикатът на българските учители връчи традиционните си годишни отличия на церемония на 13 декември. Наградени бяха 40 директори на училища и детски градини, кметове, заместник-кметове, началници на Регионални управления на образованието, журналисти. Отличията бяха връчени лично от председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева и от официалните гости, сред които министърът на образованието Красимир Велчев, вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков и др.

upload/1_1.jpgВ тринадесетия национален конкурс д-р Албена Иванова-Неделчева – директор на СУ „Сава Доброплодни“, бе отличена с награда за „Най-добър социален партньор – директор“.