ЗА УЧИЛИЩЕТО УЧЕБНА ДЕЙНОСТ ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА НОВИНИ КОНТАКТИ

Ученици от 5-г, 8-а и 9-а клас с класните си ръководители заедно твориха и се забавляваха.

 

….Интерактивната игра „Идеите на Левски – духовен мост между минало, настояще и бъдеще“ с ученици от Vв, VІв и VІІв клас ще е едно от интересните събития, с които СУ „Сава Доброплодни“ ще почете паметта на Апостола. Тя ще се проведе на 18 февруари от 12:35 ч. в малкия физкултурен салон.
….Изпъстреният с разнообразни прояви период започва на 17 февруари с експониране на изложбата от ученически творби „Пътят към свободата“ в ХГ „Сава Доброплодни“ и подготовката на литературния кът „Знам за Апостола“ на ІІ етаж на училището. Училищната радиоуредба ще озвучава междучасията с музика, тематично свързана с личността на Левски, а на мониторите във фоайетата учениците, учителите и гостите на СУ „Сава Доброплодни“ ще гледат видеоматериал, посветен на живота и делото на Апостола. На Дякона е посветена и презентацията за часа на класа под надслов „По стъпките на Апостола – от Карлово до Къкрина“.

….На 19 февруари от 7,30 до 18,30 часа част от най-достойните доброплодци ще станат почетен караул на училищното знаме, а други ще поднесат цветя пред паметника на Левски в рамките на общоградския ритуал. Денят продължава с награждаването в 12:30 ч. на участниците в конкурса за рисунка, есе или стихотворение, посветени на Апостола на свободата. В същия час започва и състезанието „Лъвски скок“ между учениците от 5. клас, което ще се състои в големия физкултурен салон. Радиопредаване за Левски ще прозвучи по училищната радиоуредба в 8:55 и 18:25 ч. То ще бъде и своеобразен финал на тези изпълнени с емоции, почит и преклонение дни, в които децата ще се учат на родолюбие и съхранение на народната памет.

 

На 5.02.2020 година в СУ „Сава Доброплодни“ се проведе вътрешноинституционална квалификация на тема: „Учениците – дизайнери на позитивна учебна атмосфера“. Педагогическите специалисти имаха възможност да се запознаят с ефективни стратегии на обучение, съобразно образователните потребности на нет поколението. Представени бяха модели на успешни урочни дейности по различни учебни предмети,съвместно проектирани от учители и ученици.  Акцентите в обучението бяха свързани с ролята на дейностно-ориентираният подход в съвременната класна стая, както и с ролята на проектното и контекстово-базираното обучение. Използвани бяха ресурсите на интернет-базирани приложения като Learning Apps, Quizlet, Kahoot. Анализирани бяха успешни ученически проекти, реализирани в час и  пряко свързани с позитивния микроклимат в съвременната класната стая.

 

 


 

Виктория Михова от ІХб клас на СУ „Сава Доброплодни“ е единственият класиран от област Шумен за участие в националния кръг на десетото състезание по творческо писане на есе на английски език. Състезанието се органинизира от фондация „КОР+“ и е с подкрепата на посолството на САЩ и Британския съвет. В първия кръг на състезанието взеха участие 3304 ученици, а до национално участие са допуснати само 112 от тях. Най-добрите работи на участниците в националния кръг ще бъдат публикувани в ежегодния сборник с творчески есета.

 

„Морето, морето, морето…“  – ЦПЛР – Варна

 

 

 

В Младежки дом – Варна се проведе награждаването на победителите от Четиринадесетото издание на националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“  – Варна, 2019 година. В него се включиха общо 354 участници от 65 населени места в страната с 426 творби на морска тематика.

 

Възпитаничката на СУ „Сава доброплодни“, Белма Зияева от 4б клас, с ръководител Лейля Басриева, бе удостоена с медал и диплом за своето участие в раздел компютърна рисунка.

Коледен концерт на СУ „Сава Доброплодни“