Галерия

Щедро дарение
Публикувано на: 2009-12-17 19:17:10

По случай настъпващите коледни и новогодишни празници РЗОК – Шумен зарадва ученика от ХІІв клас, профил "Изкуства" - Хореография на СОУ "Сава Доброплодни" Ангел Стоянов с щедро дарение - мечтания от него компютър. Ангел е привлякъл вниманието на хората от Районната здравноосигурителна каса със сериозното си отношение към училището и учебния труд.

Отличия на СМБ за СОУ 'Сава Доброплодни'
Публикувано на: 2009-12-12 22:40:00

На проведената на 11.12.2009 г. в педагогическия факултет на ШУ "Епископ Константин Преславски" церемония, Съюзът на математиците в България - Шумен, отличи с призово място Школа по информационни технологии към СОУ "Сава Доброплодни". Школата по информационни технологии съществува от две години и нейни ръководители са Ангел Ангелов и Албена Иванова. За краткото си съществуване възпитаници на СОУ "Сава Доброплодни" завоюваха:

 • 1-во място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2008 г., група С1 - Стефан Стефанов

 • 1-во място на Национално състезание "Млади таланти" 2008 г. - Стефан Стефанов в категория VIII-XII клас (тогава ученик в VII клас)

 • 1-во място в категория "Мултимедия" на Национална олимпиада по информационни технологии 2008 г.- Стефан Стефанов

 • 4-то място в крайното класиране в категория "Мултимедия" на Национална олимпиада по информационни технологии 2008 г.- Ивайло Тодоров

 • 2-ро място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група С1 - Янислав Колев

 • 4-то място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група С1 - Йордан Йорданов

 • 10-то място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група В (VIII-XII клас) - Радостин Маринов ученик в V клас


 • На церемонията бяха отличени учителите:
 • Ангел Ангелов за "Изключителни постижения в подготовката на ученици по информационни технологии"

 • Наташа Нейкова за "Изключителни постижения в подготовката на ученици по математика"


 • Отличния получиха бивши и настоящи ученици на СОУ "Сава Доброплодни":
 • Стефан Стефанов - информационни технологии

 • Ивайло Тодоров - информационни технологии

 • Валентин Борисов - информатика

 • Зорница Димова - математика


 • Ранг-листи на отличените ученици, учители и училища може да намерите ТУК

  Денят на дарителя
  Публикувано на: 2009-12-08 16:05:01

  Денят на дарителя- 6 декември 2009 г. беше избран от „Инер Уил клуб” – Шумен за Празничния концерт, с който завърши благотворителната кампания, инициирана от тях под наслов „Жълти стотинки-деца помагат на деца”.
  Освен че подкрепиха идеята, като дариха над 570 лева за закупуването на специални уреди и съоръжения за Дневния център за деца с физически увреждания към Дом за медико-социални грижи за деца в гр. Шумен, с танци, музика и песни възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни”- Шумен допринесоха за празничната атмосфера на този ден.
  Бурни аплодисменти залата дари на Петър и Цветомир от ІХ клас, Натали Тодорова от Х клас, Кристина Радостинова от ІV клас, Атанас Енчев, студент І курс в ШУ „Еп. Константин Преславски”, бивш възпитаник на училището, Вокалната фолклорна група, танцьорите от Х клас, Десислава Крумова от ХІ клас, Дилян Муткуров- І клас, Десисилаав Руменова- ІV клас, Невбахар Павлинова и Анна Мариянова от ХІ клас, Вероника Красимирова от ХІ- клас и Паола Пенчева от V д клас.
  „Инер Уил клуб”-Шумен с президент г-жа Елисавета Филипова благодари за всеотдайността на педагозите, работещи с децата и доказали, че с труд, любов, сърце и воля се гради настоящето и бъдещето на учениците, на училището им – СОУ „Сава Доброплодни”, на нашия град: Димитричка Илиева, Янка Димитрова, Анета Мутафчиева, Емилия Божилова, Цветанка Александрова, Пенка Великова, Петко Енев, Георги Дочев, Мирослав Минчев, Румяна Буковалова и Стела Мечева.
  Още снимки ще намерите ТУК

  Предстоящи прояви на млади таланти
  Публикувано на: 2009-12-08 06:56:25

  На 15 декември 2009 г. клавирно дуо Елица Мирчева и Светломир Златков ще изнесат концерт в голямата зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Той е по покана на проф. Роксана Богданова- преподавател по пиано и проф. Николай Стойков - преподавател по композиция и известен български композитор. Ще бъдат изпълнени произведения от Моцарт, Шуберт, Бизе, Н. Стойков, П. Владигеров.

  Мат. турнир "Иван Салабашев"
  Публикувано на: 2009-12-07 20:42:49

  На проведения на 05.12.2009 г. Национален математически турнир "Иван Салабашев", СОУ "Сава Доброплодни" се представи отлично като бяха завоювани следните призови места:
  1. Зорница Йорданова от ІVа клас: 2-во място с класен ръководител Мария Папазова и ръководител по математика Албена Иванова.
  2. Симона Йорданова от ІVа клас: 3-ро място с класен ръководител Мария Папазова и ръководител по математика Антон Моллов.
  3. Георги Чобанов от ІIIа клас: 5-ро място с класен ръководител Татяна Станчева и ръководител по математика Звездалина Ганчева.

  VII международен конкурс 'Франц Шуберт'
  Публикувано на: 2009-12-07 19:33:31

  От 20.11 до 26.11.2009 г. в град Русе се проведе VII международен конкурс „Франц Шуберт”. Шуменското клавирно дуо Елица Мирчева (ученичка от 10” б клас на СОУ "Сава Доброплодни" -Шумен) и Светломир Златков спечелиха трета награда.
  На 5 декември 2009 г. солисти на Държавна филхармония - Шумен бяха клавирно дуо Елица Мирчева и Светломир Златков. Програмата включваше „Карнавал на животните” от Камий Сен - Санс- музикална сюита за две пиана и камерен оркестър.
  На 7 декември Елица Мирчева участва в концерт, посветен на 110 години от рождението на Панчо Владигеров. Той се провежда в „Музикален център Борис Христов” в гр. София. В концерта участват носители на награди от последните две издания на Националния конкурс „Панчо Владигеров”, чийто домакин е гр. Шумен.

  Гости от Румъния
  Публикувано на: 2009-12-07 19:24:39

  На 11.12.2009 г., петък, в СОУ "Сава Доброплодни" гостуваха представители на Теоретичната гимназия в гр. Баняса, близо до Констанца – Румъния. Групата включва 17 човека, от които 10 ученици от ІХ и Х клас, 5 учители, директорът и пом.-директорът на училището. Поводът за посещението е сключване на договор за сътрудничество за размяна на ученически групи, работа по съвместни проекти, общуване чрез интернет - организиране на чат-рум и месенджър за училищните общности на двете училища. Програмата на посещението включва запознаване с града и училището, делова среща с ръководството за подписване на договора. Контактите са развитие на съвместен проект по e-Twinning "Различни, но еднакви", по който работят двете училища. Координатор на проекта от СОУ "Сава Доброплодни" е учителката по английски език Милена Стоева, а от страна на Теоретичната гимназия - господин Вина Валентин, също учител по английски език.

  Викторина - Сава Доброплодни
  Публикувано на: 2009-12-02 13:13:31

  Традиционната викторина за живота и дейността на Сава Доброплодни бе проведена в навечерието на патронния празник на училището. В Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” учениците от VII-те класове се потопиха във възрожденската атмосфера чрез откъси от мюзикъла „Зех тъ, Радке” по комедията „Михал” на Сава Доброплодни. За приповдигнатото настроение допринесоха музикалните изпълнения на Ипек Ангелов и Венета Чобанова от VII-e клас.
  С много желание и ентусиазъм участниците в отборите разказваха за многостранната дейност на своя патрон като учител, театрал и читалищен деятел.
  Победител стана отборът на VII-д клас, а второ и трето място заеха VII-е и VII-в клас.

  Снимки - ТУК

  Седмица на празнични изяви
  Публикувано на: 2009-12-02 12:37:02


  СОУ „Сава Доброплодни", град Шумен
  Седмица на празнични изяви
  /30.1 1.2009 г. - 04.12.2009 г./
  по случай 189 години от рождението на Сава Доброплодни  30 ноември 2009 г. - 09,00 ч. - фоае първи етаж
  • Откриване на седмицата, посветена на училищния празник
  • 12,30 - хигиенизиране на училището

  1 декември 2009 г. - 14,00 ч. - Регионална библиотека
  • Викторина, посветена на патрона на училището - Сава Доброплодни с ученици от VII клас
  • Изложба в Регионална библиотека на ученици от С ОУ „Сава Доброплодни"

  2 декември 2009 г.
  • провеждане на Час на класа, посветен на патрона на училището Сава Доброплодни - учител, книжовник, общественик и новатор

  5 декември 2009 г. 11,30 -12,00 ч.
  • Поднасяне на цветя от ученици на паметника на Сава Доброплодни - X б клас - класен ръководител М. Косева
  • 18,30 ч. - Концертна зала на Младежки дом
  • Празнична изява „Училището - новаторство и традиции"
  • Изложба - творби на преподавателите по изобразително изкуство от СОУ „Сава Доброплодни"

  4 декември 2009 г. 10.00 - 12,00 ч.
  • Спортни игри
  • Квалификация на учителите

  upload/pp9klas-1.jpg

  Отлично представяне на Нац. турнир 'Джон Атанасов'
  Публикувано на: 2009-12-02 10:57:37

  На проведения на 27-29.11.2009 г. Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии, СОУ "Сава Доброплодни" се представи отлично като бяха завоювани следните призови места:
  1. Валентин Борисов от VIe клас: 1-во място по информатика D група с ръководител Бисерка Йовчева.
  2. Янислав Колев от Ve клас: 2-ро място по информационни технологии в група С1. Ученикът защити проект на тема "Мадарски конник" с ръководител Ангел Ангелов и консултант Мариана Георгиева.
  3. Йордан Йорданов от Ve клас: 4-то място и грамота за отлично представяне по информационни технологии в група С1. Защитен бе проект на тема "Българи и славяни" с ръководител Ангел Ангелов и консултант Мариана Георгиева.
  4. Денислав Мишелов от Ve клас: 12-то място по информационни технологии в група С1 с проект на тема "Алтернативни източници на енергия" с ръководител Ангел Ангелов.
  6. Светослав Живков от VIг клас: 15-то място по информационни технологии в група С1 с проект на тема "Страх и надежда - 2012" с ръководител Албена Иванова и консултант Йордан Которов.

  Отлично впечатление на комисията направи Радостин Маринов от Vе клас. Той се представи в категорията "Публикувани интернет страници", която е за ученици VIII - XII клас. Радостин се представи с проект на тема "Човешкото тяло" с ръководител Ангел Ангелов и зае 10-то място от 47 представени проекта. В класирането преди него са само ученици от XII клас. За това си представяне комисията връчи специална грамота на ученика.
  Снимки от представянето на учениците на СОУ Сава Доброплодни може да намерите ТУК

  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109]