ІІ място на конкурс за коледна украса
Публикувано на: 2009-12-29 18:59:34

СОУ "Сава Доброплодни" спечели второ място на конкурса за най-оригинална коледна и новогодишна украса, организиран от община Шумен. За украсата на фасадата си училището получи награда от 1000 лв.
В конкурса участваха 18 обществени сгради, съобщиха организаторите. Основните критерии при оцяняването бяха - богатство и колорит, оригиналност и естетическо въздействие, уточниха те.

Школата по ИТ със собствен сайт
Публикувано на: 2009-12-28 13:46:33

Школа по информационни технологии към СОУ "Сава Доброплодни" вече има собствена интернет страница. В страницата може да видите всички проекти на учениците, участващи в школата, както и наградите, които са спечелили.
Школата съществува от 2008/2009 г. като е създадена по Национална програма "С грижа за всеки ученик", модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади". За краткото си съществуване Школата успя да излъчи национални първенци в различни регионални и национални сътезания и олимпиади по информационни технологии.
Ръководители на проекта са Ангел Ст. Ангелов и Албена Д. Иванова.
Вход към страницата - ТУК

Младежи с европейско мислене и дейсвия
Публикувано на: 2009-12-23 11:08:41

На 17, 18 декември в София се проведе Национална среща на първенците от конкурсите на Националния ученически екопарламент по проект "Младежи с европейско мислене и действия". Проектът е финансиран от Европейския социален фонд, по ОП "Развитие на човешките ресурси", чрез Министерство на образованието младежта и науката.
По време на срещата, която се състоя в залата на БАН, бяха наградени първенците от конкурсите по Литература, Информационни технологии, Изобразително изкуство и Фотография.
От нашето училище грамота и плакет за първо място в конкурса по Изобразително изкуство V-VІІІ клас, получиха Симона Йоскова, за трето място Камелия Рахнева, и двете ученички от VІг клас, а в групата ІХ-ХІІ клас - за първо място Зехра Ридван от ХІа клас.
В конкурса по Литература, седмокласничката Кристиана Кюркчийска завладя сърцата на журито със прекрасното си есе "Училището на моите мечти" и получи заслужената си грамота и плакет за първо място.
След като получиха наградите си първенците от конкурсите участваха в Майсторските класове по Литература и Изобразително изкуство. На тази среща бяха поканени още две художнички от нашето училище шестокласничката Павлена Мирославова и Цветелина Валериева от ХІа клас.
На срещата учениците показаха своите умения по изобразително изкуство и литература, и обмениха опит със свои съмишленици от други градове на страната.
Доброто настроение на всички участници още повече се повиши от разходката из снежената и коледно украсена столица.
Още снимки ще намерите ТУК

Виолета Петрова, учител по изобразително изкуство - ръководител на групата

Межд. зимно училище по руски език 'Лингвосфера'
Публикувано на: 2009-12-23 10:58:38

На 02.12.2009 г. в нашето училище беше изпратена покана за участие на 20 български деца в Международното зимно училище по руски език "Лингвосфера" от 26.12.2009г. до 08.01.2010г. в Москва, в Детския международен център Ясенево.
Проектът е подготвен от Центъра за междунационално образование "Этносфера" под егидата на Департамента по образованието на град Москва при финансовата подкрепа на Фонда "Русский мир" във връзка с годината на България в Русия.
По решение на Министъра на МОМН са поканени 20 деца от различни области на България, където има училища от националната мрежа на училища-бази за изучаване на руски език. И тъй като нашето училище е едно от тях, щастливи сме да подчертаем, че в списъка на одобрените да участват в това зимно езиково обучение е и наш ученик, Калоян Иванов Иванов.
Калоян изучава руски език от 5 клас. Тази година той е в 9 езиков клас с изучаване на английски и руски език и определено има интерес към изучаването на двата езика. Член на Шуменския детски парламент от 5 клас, активен, отговорен, сериозен и амбициозен, Калоян ще има трудната задача да защити честта на училище, град, област и страна.
Да му пожелаем от сърце успех!

Отлично представяне на регионален конкурс
Публикувано на: 2009-12-22 09:59:02

На организирания от школата по "Изобразително и приложно изкуство" към Обединен детски комплек - Шумен традиционен коледен конкурс "Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден, ученичката Симона Григорова от VІг клас получи диплом за отлично представяне.

Кметът на община Шумен награди наши ученици
Публикувано на: 2009-12-21 11:17:37

На специална церемония на 18.12.2009 г. в хотел Шумен, кметът на община Шумен Красимир Костов награди изявени ученици, като им връчи сертификати за стипендии за учебната 2009/2010 г. Сред тях бяха и учениците на СОУ "Сава Доброплодни" Валентин М. Борисов заел 1-во място на НЕТ "Джон Атанасов", Шумен и Янислав Г. Колев заел второ място на НЕТ "Джон Атанасов". Валентин Борисов е ученик в VI клас и е състезател по информатика като се състезава в група "D", a Янислав Колев е ученик в V клас ЗИП "Информационни технологии" и се състезава в група "С1" - информационни технологии. Ръководител на Янислав е Ангел Ст. Ангелов и научен консултант Мариана Георгиева.

Деца веселят деца
Публикувано на: 2009-12-18 08:57:51

На 17 декември, дни преди Коледа, петокласници и шестокласници от музикалните паралелки на СОУ "Сава Доброплодни" посетиха децата от ЦДГ "Светулка". За малките си приятели учениците бяха подготвили интересна коледна програма: детски коледни песни, изпълнения на различни музикални инструменти като китара, гайда и много гатанки за зимата. Освен музикално–поетична програма учениците бяха изработили и пъстроцветни коледни картички, които подариха на малките дечица. Радостта в очите на светулчовците бе голяма. Какво по–хубаво от това деца да веселят деца.
На част от учениците от СОУ "Сава Доброплодни" им предстои участие в традиционния коледен концерт, който училището организира на 18 декември от 18,30 ч.в Драматично-кукления театър "Васил Друмев", гр. Шумен, в навечерието на Коледа. Коледният календар на музикалните паралелки ще продължи с посещение в Дома за стари хора през идната седмица.
В очакване на коледните и новогодишни празници учениците от училище "Сава Доброплодни" радват малки и големи.

Емилия Божилова – преподавател по музика

Щедро дарение
Публикувано на: 2009-12-17 19:17:10

По случай настъпващите коледни и новогодишни празници РЗОК – Шумен зарадва ученика от ХІІв клас, профил "Изкуства" - Хореография на СОУ "Сава Доброплодни" Ангел Стоянов с щедро дарение - мечтания от него компютър. Ангел е привлякъл вниманието на хората от Районната здравноосигурителна каса със сериозното си отношение към училището и учебния труд.

Отличия на СМБ за СОУ 'Сава Доброплодни'
Публикувано на: 2009-12-12 22:40:00

На проведената на 11.12.2009 г. в педагогическия факултет на ШУ "Епископ Константин Преславски" церемония, Съюзът на математиците в България - Шумен, отличи с призово място Школа по информационни технологии към СОУ "Сава Доброплодни". Школата по информационни технологии съществува от две години и нейни ръководители са Ангел Ангелов и Албена Иванова. За краткото си съществуване възпитаници на СОУ "Сава Доброплодни" завоюваха:

 • 1-во място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2008 г., група С1 - Стефан Стефанов

 • 1-во място на Национално състезание "Млади таланти" 2008 г. - Стефан Стефанов в категория VIII-XII клас (тогава ученик в VII клас)

 • 1-во място в категория "Мултимедия" на Национална олимпиада по информационни технологии 2008 г.- Стефан Стефанов

 • 4-то място в крайното класиране в категория "Мултимедия" на Национална олимпиада по информационни технологии 2008 г.- Ивайло Тодоров

 • 2-ро място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група С1 - Янислав Колев

 • 4-то място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група С1 - Йордан Йорданов

 • 10-то място на Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии "Джон Атанасов" 2009 г., група В (VIII-XII клас) - Радостин Маринов ученик в V клас


 • На церемонията бяха отличени учителите:
 • Ангел Ангелов за "Изключителни постижения в подготовката на ученици по информационни технологии"

 • Наташа Нейкова за "Изключителни постижения в подготовката на ученици по математика"


 • Отличния получиха бивши и настоящи ученици на СОУ "Сава Доброплодни":
 • Стефан Стефанов - информационни технологии

 • Ивайло Тодоров - информационни технологии

 • Валентин Борисов - информатика

 • Зорница Димова - математика


 • Ранг-листи на отличените ученици, учители и училища може да намерите ТУК

  Денят на дарителя
  Публикувано на: 2009-12-08 16:05:01

  Денят на дарителя- 6 декември 2009 г. беше избран от „Инер Уил клуб” – Шумен за Празничния концерт, с който завърши благотворителната кампания, инициирана от тях под наслов „Жълти стотинки-деца помагат на деца”.
  Освен че подкрепиха идеята, като дариха над 570 лева за закупуването на специални уреди и съоръжения за Дневния център за деца с физически увреждания към Дом за медико-социални грижи за деца в гр. Шумен, с танци, музика и песни възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни”- Шумен допринесоха за празничната атмосфера на този ден.
  Бурни аплодисменти залата дари на Петър и Цветомир от ІХ клас, Натали Тодорова от Х клас, Кристина Радостинова от ІV клас, Атанас Енчев, студент І курс в ШУ „Еп. Константин Преславски”, бивш възпитаник на училището, Вокалната фолклорна група, танцьорите от Х клас, Десислава Крумова от ХІ клас, Дилян Муткуров- І клас, Десисилаав Руменова- ІV клас, Невбахар Павлинова и Анна Мариянова от ХІ клас, Вероника Красимирова от ХІ- клас и Паола Пенчева от V д клас.
  „Инер Уил клуб”-Шумен с президент г-жа Елисавета Филипова благодари за всеотдайността на педагозите, работещи с децата и доказали, че с труд, любов, сърце и воля се гради настоящето и бъдещето на учениците, на училището им – СОУ „Сава Доброплодни”, на нашия град: Димитричка Илиева, Янка Димитрова, Анета Мутафчиева, Емилия Божилова, Цветанка Александрова, Пенка Великова, Петко Енев, Георги Дочев, Мирослав Минчев, Румяна Буковалова и Стела Мечева.
  Още снимки ще намерите ТУК

  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113]