Галерия

IV Международен фестивал на китарата
Публикувано на: 2018-12-06 15:35:58

От 28.11. до 2 .12. в гр. Плевен се проведе IV Международен фестивал на китарата. Форум, в който участваха китаристи от 24 държави от 3 континента. Матей Славков спечели 3-та награда в I -ва "А" възрастова група. Матей е ученик в 1-ви клас в СУ " Сава Доброплодни" , негов преподавател по китара е Станимир Станимиров.

staff/picbut.jpg

Патронен празник
Публикувано на: 2018-11-28 16:19:39

Изложба с наградените от конкурса рисунки staff/picbut.jpg
Викторина, посветена на Сава Доброплодниstaff/picbut.jpg
Ритуал – посвещаване в доброплодство на ученицитеstaff/picbut.jpg
Празничен концерт staff/picbut.jpgupload/v1.jpg


П Р О Г Р А М А
за отбелязване на патронния празник
на Средно училище „Сава Доброплодни“

upload/programa.jpg

АЗ рецитирам възрожденска поезия - Шумен 2018
Публикувано на: 2018-11-28 16:05:19

Елица Даниелова Каменова от 1 А клас получи отличие в конкурса "Аз рецитирам възрожденска поезия - Шумен 2018". Същата ученичка спечели златен медал от международното състезание "Математика без граници".Пожелаваме й още по-големи успехи

Международен клавирен конкурс
Публикувано на: 2018-11-28 16:04:13

От 22 до 25.11.2018г. в София, за пети пореден път, се проведе Международния клавирен конкурс на името на пианиста, педагога, композитора, философа, музикалния критик и теоретик акад. АНДРЕЙ СТОЯНОВ. В тазгодишното издание взеха участие възпитаници на музикални паралелки, читалища , школи по изкуства и други художествени организации от България, Кипър, Гърция, Хърватска и Австрия. Те бяха оценявани от международно жури в състав: проф. Ружка Чаракчиева - НМА „проф. Панчо Владигеров“, проф. Евгения Симеонова - НМА „проф. Панчо Владигеров“, Маркус Праузе, пианист и клавирен педагог – Частен университет/Виена, Австрия/, Жанина Билич – пианист и клавирен педагог/Загреб, Хърватска, Галина Димова-Георгиева - пианист и клавирен педагог/Пафос, Кипър/ и Савелина Кънчева - пианист и клавирен педагог/Лондон, Великобритания/. Учениците от музикалните паралелки при СУ „Сава Доброплодни“заеха призови места: В категория „Клавирни дуа“ Виктор Братоев и Симеон Божилов спечелиха Първа награда, в категория „Индивидуални изпълнители“ 6 възр. гр. Симеон Божилов е на Първо място и със Специалната награда за най-добро изпълнение на творба от Панчо Владигеров, а Елия Урумова от 3 възр. гр. спечели Втора награда. Техен преподавател е Жанета Кацарова. Тя бе удостоена с диплом и плакет за високи постижения в областта на клавирното изкуство. Учениците и преподавателката им сърдечно благодарят на ръководството на училището, за оказаната подкрепа.

staff/picbut.jpg

Tържественото връчване на партитура
Публикувано на: 2018-11-19 12:12:38

Миг от тържественото връчване на партитурата на песента "Откровение" по музика на възпитаника на СУ "Сава Доброплодни" Ангел Андонов на директора на училището г-жа Албена Иванова - Неделчева.

staff/picbut.jpg

Класически концерт "Заедно"
Публикувано на: 2018-11-15 12:41:04

Класически концерт с участието на Представителен хор при СУ "Сава Доброплодни", вокална формация от бивши възпитаници на СУ "Сава Доброплодни", ученици от класовете по пиано и акордеон.


staff/picbut.jpg

Международен фестивал „Histrione“
Публикувано на: 2018-11-04 14:34:40

Трета поредна награда за 2018година за Руска театрална палитра „Радуга“ с ръководител г-жа Радка Гочева
при СУ „Сава Доброплодни“ гр.Шумен

От 24.10. до 29.10.2018г. в гр. Кьолн, Германия се проведе I Международен фестивал на детските и младежки театри на руски език „Histrione“. Във фестивала взеха участие колективи от Германия, Австрия, Франция, Холандия, Израел и България.Шуменските ученици бяха единствения ученически любителски театрален колектив, който след задочния кръг през месец март, достигна до финала.Пред препълнената зала те показаха постановката „Приказка за рибаря и златната рибка“ по произведението на А.С. Пушкин.Зрителите посрещнаха с възторг и бурни аплодисменти изпълнението на малките ни таланти.Никой не повярва, че децата не са носители на езика.Успяха да се преборят с останалите колективи, между които имаше и професионални театрални колективи, носители на езика.Горди сме с Диплома и статуетката на фестивала, която им беше връчена на закриването. Получихме много покани за участие във фестивали в Австрия, Холандия и Израел.След първите награди в Националния фестивал в гр.София и Международния фестивал в гр. Москва, участниците прибавиха и наградите от гр.Кьолн, Германия и така приключват участията си за 2018г.Очаква ги много работа по новата постановка за следващата година. Пожелаваме им успехи и през 2019година!
staff/picbut.jpg

Десети Национален конкурс „Съзвездие“
Публикувано на: 2018-10-30 13:52:45

На 27 и 28 октомври в гр. Шумен се проведе Десетия Национален конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие“. В него взеха участие деца и младежи от цялата страна. Те се състезаваха в 4 възрастови групи. Председател на журито бе доц. Етиен Леви. Памела Петрова/2кл./ се класира на III-то място в групата на най-малките, а Габриела Маринова/12кл./ спечели III-та награда в групата на най-големите. Във II-ра възрастова група Светлозара Христова/4кл./ се класира на четвърто място, а Надежда Димитрова/7кл./ - на пето. Марианита Йорданова/2кл./, Ния Пеева/3кл./, Даниел Малев /5кл./ и Моника Миткова/7кл./ получиха „Поощрение“.

staff/picbut.jpg

Ден на народните будители
Публикувано на: 2018-10-26 11:03:46

По повод 1 ноември – Ден на народните будители
гостуване на Регионален исторически музей – гр. Шумен
в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен


На 23.10.2018 г. беше открита съвместната инициатива на Регионален исторически музей – Шумен и Средно училище „Сава Доброплодни“. В навечерието на празника на народните будители музеят ни гостува с изложбата „Будители на българския дух“, експонирана във фоайето на първия етаж в училището.
Г-н Димитър Стойков – главен уредник, Отдел „История на българските земи XV – XIХ в.“ избера таблата с личностите, присъства на откриването на 23.10.2018 г. в 12,40 ч., и направи кратко експозе за нея.
Уважаеми родители, заповядайте да разгледате изложбата, която ще бъде експонирана в училище до 31.10.2018 г.
staff/picbut.jpg

Национална седмица на четенето
Публикувано на: 2018-10-25 12:48:12

22.10.2018
upload/1_1.jpgНационалната седмица на четенето в Училището по изкуствата в град Шумен бе открита с изложба на тема „Приказни герои“. Експозицията е организирана в галерийната част на първия етаж в СУ „Сава Доброплодни“.
upload/1_1.jpgОще една изложба, но не от рисунки, е подготвена като част от Националната седмица на четенето - „Съкровищата в нашата библиотека“. Изложбата разкрива част от книгите, до които учениците могат да се докоснат, влизайки в училищната библиотека.
Под надслов „Гостува ни Домът на книгата“ първокласници разговаряха за четенето, книгите и още нещо. Класният ръководител г-жа Виолина Иванова запозна малките ученици с г-жа Пламена Николова от РБ „Ст. Чилингиров“.
upload/1_1.jpgСъстезание „Най-добър четец“ се проведе във от IIг клас и класният ръководител – г-жа Радост Димитрова, удостои с грамоти отличилите се.

23.10.2018
upload/1_1.jpgВъв втория ден от Националната седмица на четенето инициативата в Училището по изкуствата в град Шумен е под надслов „Учителят родител чете и разказва“. Преподавателите, чиито деца са в началните класове в СУ „Сава Доброплодни“, влязоха в часовете на малките ученици, за да прочетат приказка или да разкажат своите спомени за първия си досег с книгата. В мероприятието участваха: Катя Димитрова, Нора Баланска, Десислава Гинева, Янка Димитрова, Деница Спасова, Пламена Маркова, Боряна Николова, Бистра Тодорова, Галя Георгиева.

24.10.2018
upload/1_1.jpgВ третия ден от Националната седмица на четенето в Училището по изкуствата в град Шумен бяха организирани състезания за най-добър разказвач и състезания по правопис за ученици от шести и седми клас. Езиковите задачи са подготвени от Института по български език към БАН под формата на игрова надпревара за особеностите на българския език. Предназначението на езиковите задачи „Опознай българския език!“ е учениците да си припомнят нещо известно или да научат нещо ново, свързано с правописа и граматиката на българския език, а не на последно място – и да се забавляват.

25.10.2018
upload/1_1.jpgВ четвъртия ден от Националната седмица на четенето в Училището по изкуствата в град Шумен бе организирано състезание за изготвяне на презентация на тема „Ще изяде ли мишката книжката?“. Измежду подготвените представителни материали бяха подбрани шест, като до презентациите имат достъп вече всички учители и ученици на СУ „Сава Доброплодни“ чрез мониторите във фоайето на всеки етаж.
upload/1_1.jpgИзложба „Книгите, които четем“ е обновеният вариант на книжното изложение в предбиблиотечното пространство. Експозицията се оказва място за интересна среща между ученици и учители.

26.10.2018
upload/1_1.jpgВ последния ден от Националната седмица на четенето в Училището по изкуствата в град Шумен бяха удостоени с грамоти отлично представилите се ученици в различните инициативи: състезание за най-добър четец, състезание по правопис, състезание за най-добър разказвач, изготвяне на презентация на тема „Ще победи ли мишката книжката?". Отличените доброплодци са: второкласниците Габриела Георгиева, Свежена Станчева и Синем Мусова като най-добре четящи; постигналите най-високи резултати в игровата надпревара по правопис са Християн Христов, Магдалена Стефанова, Виктор Тодоров, Христиана Бочева, Рада Петкова, Сияна Димитрова, Никола Чанев и Виктор Петков; най-добрите разказвачи са Благовеста Георгиева, Стефан Калинов, Ха Джин Ли, Едуард Алтунян, Славян Димитров, Танер Ариф, Християн Николов, Владислава Георгиева и Лора Петрова; отличените презентации са изготвени от Катилиян Костадинов и Никол Кунчева.
upload/1_1.jpgЗакриването на Националната седмица на четенето в СУ „Сава Доброплодни" бе реализирано отново с препратка към четенето – Чудомировият разказ "Наш Пондьо" в изпълнение на Владислава Георгиева от VIд клас.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110]