Галерия

IV Международен музикален конкурс „Art stars"
Публикувано на: 2018-09-13 14:07:57

IV Международен музикален конкурс „Art stars – звезди на изкуството“


На 7 и 8 септември в град Варна се проведе IV Международен музикален конкурс „Art stars – звезди на изкуството“. В направление „Поп пеене“ Крисияна Ивайлова от 7-ми музикален клас, с преподавател Емилия Божилова, спечели втора награда. Участниците в конкурса бяха оценявани от Кичка Бодурова, Славин Славчев и други изтъкнати български музиканти. В направление „Народно пеене“ Славея Яворова, ученичка на Янка Димитрова спечели златен медакалендара на Министерството на културата.
staff/picbut.jpg

V Национален фестивал "Пусть всегда будет.
Публикувано на: 2018-09-13 14:06:17

V Национален фестивал с конкурсен характер на руската поезия, песен и танц –

„ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ”.БОЖИДАРА ЖЕЧЕВА от ІІ „д“ клас на СУ „Сава Доброплодни“ спечели ПЪРВО място, в жанр „ПОЕЗИЯ“ – І-ІV клас, на Заключителния етап на V Национален фестивал с конкурсен характер на руската поезия, песен и танц „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ”, който се проведе на 07.09.2018 г. в гр. Казанлък.
upload/1_1.jpg Фестивала се провежда на три етапа – областен, зонален и национален /заключителен/ от Национално движение „Русофили“, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, фонд „Русский мир“, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Община Казанлък. На всеки следващ етап участие вземат единствено класираните на първо място в съответните направления и възрастови групи.
upload/1_1.jpgУченичката изучава руски език, като факултативен учебен час за първа година. Избора на стихотворение е направен с помоща на Десислава-Девора Атанасова – учител по руски език в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен.
staff/picbut.jpg

Списък с учебници за 8. - 12. клас
Публикувано на: 2018-09-09 11:11:28
Благотворителен концерт „Заедно”
Публикувано на: 2018-09-04 18:24:04

Благотворителен концерт „Заедно”


На 02.09.2018г. на Aнтичния театър в гр. Пловдив се състоя Благотворителен концерт, наречен от организаторите му „Заедно”. В концерта взеха участие Любо Киров – поп изпълнител и ментор на тазгодишния победител в Х – Factor 4 Magic, момичетата от 4 Magic, Маргарита Хранова, Big Bend Plovdiv и много талантливи деца от България – лауреати на престижни конкурси за изпълнители на популярна музика. Сред поканените бяха Крисияна Ивайлова /7кл./ и Арзу Гюнал /11кл./ – ученички от музикалните паралелки при СУ „Сава Доброплодни“, с преподавател Емилия Божилова. Концертът бе реализиран с подкрепата на Община Пловдив, БНТ и БНР
staff/picbut.jpg

С награди от Русия
Публикувано на: 2018-09-03 19:10:20

С награди от Русия

upload/1_1.jpg От 29.08. до 01.09. 2018 г. в гр. Москва се проведе финалният кръг на „Ежегодния фестивал на руския език“.На първия отборен кръг участваха 500 ученици от 25 страни.До финала достигнаха 120 ученици от 20 страни,които се състезаваха в 6 конкурса: „Познавачи на руския език, история и култура на Русия“, „Театрално творчество и художествено слово“, „Съвременно декоративно-приложно и изобразително изкуство“, „Детско и юношеско кино и телевизия“, „Хореография“, „Вокално и хорово творчество“.Журито бе в състав: Боговая Александра Геннадьевна, в номинацията «Театрално творчество и художественно слово»актриса и режисьор,Евгения Лила, в номинацията «Детско и юношеско кино и телевизия»,Анна Александровна Шевцова, в номинацията «Современно декоративно-приложно творчество и изобразително изкуство»,Профессор в Института по социално-хуманитарно образование МПГУ, доктор на историческите науки,Шорина Татьяна Александровна, кандидат на педагогическите науки, доцент в катедрата за поликултурно образование МИОО,Воронина Эльвира Эдуардовна, педагог (музыкален педагогически стаж повече от 20 години) с вокално-хорови колекти в гр. Москва и Московска област,Костина Ульяна, художествен ръководител на Музикалния театър "BRAVO", двукратен носител на Златни медали от Делфийските Игри на Русия, балетмайстор, педагог с най-висока квалификационна категория.
upload/1_1.jpg8 ученици от СУ „Сава Доброплодни“ достигнаха до финалния кръг и достойно защитиха името на училището, града и България. Виктор Иванов от 12 а клас зае 1 място в конкурса за рисунка. Богомила Георгиева и Теодора Рачева с ръководител г-жа Галина Георгиева заеха съответно 4 и 6 място в конкурса за вокално пеене, Руска театрална палитра „Радуга“с ръководител г-жа Радка Гочева и малките артисти : Петър Иванов, Траяна Василева, Йоана Георгиева,Жанет Иванова,Емилияна Георгиева заеха 1 място в конкурса за театрално творчество.
upload/1_1.jpg В Гала концерта, по време на награждаването, участваха Богомила Георгиева и Теодора Рачева с българската песен „Лудо младо“.

staff/picbut.jpg

Заедно в ХХІ век
Публикувано на: 2018-07-02 15:58:00

Международен ученически конкурс
„Заедно в ХХІ век“upload/1_1.jpgРостислав Румянов от XI б клас на СУ "Сава Доброплодни" спечели първо място в раздел "Реферати", вузрастова гропа IX - XII клас, на Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век", провел се под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България през 2018 г.
upload/1_1.jpgКокурса се организира от фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия“, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
upload/1_1.jpgРостислав Румянов е подготвил своаята конкурсна работа под ръководството на учителя си по историяи и цивилизация г-н Георги Йоргов.
Освен удовлетворение от постигнатото, Ростислав ще се наслаждава на страхотна награда- 5-дневна екскурзия в руската столица Москва.

staff/picbut.jpg

Дигитален посланик в час и клас 2018
Публикувано на: 2018-07-02 13:45:50Дигитален посланик в час и клас (2018)


В конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ участваха над 100 активни, ефективни, оригинали и креативни учители, които работят ежедневно за повишаване на качеството на образованието като се възползват от силата и възможностите на дигиталните технологии. Специално жури избра десет впечатляващи дигитални образователни практики.

Победителите от конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ са:

Ангел Ангелов, СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен
Антоанета Миланова, СУ „Летец Христо Топракчиев“, гр. Божурище
Десислава Миленкова, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр. София
Десислава Цокова, Професионална гимназия „Асен Златаров“, гр. Видин
Елисавета Стефанова, 73.СУ „Владислав Граматик“, гр. София
Йорданка Първанова, ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Хасково
Кремлина Черкезова, 125 СУ „Боян Пенев“, гр. София
Неда Гергинова, Частно начално училище „Питагор“, гр. София
Росица Минева, Пето основно училище „Митьо Станев“, гр. Стара Загора
Румяна Ангелова, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик
Сюзан Феимова, ПМГ „Баба Тонка“, гр. Русе
Яница Господинова, СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово

Отличените учители ще бъдат поканени да се включат в екипа от Дигитални посланици на ДНК и ще бъдат наградени с посещение на най-голямото световно изложение за образователни технологии – Bett, което ще се проведе през януари 2019г. в Лондон. На победителите в конкурса ще бъдат предоставени нови възможности да работят за популяризиране на дигиталните технологии за целите на образованието, като участват в обучения на учители в Северозападна България.

upload/bnr.jpg
upload/da.jpg

Луди млади със златен медал
Публикувано на: 2018-07-02 12:00:46


„Луди млади“ завоюваха злато в Испания


Златен медал и първо място от Световната купа по танци в Испания извоюва шуменската ученическа танцова формация “Луди млади” с хореограф Борис Иванов.
Младежите и девойките от СУ “Сава Доброплодни” излязоха на испанската сцена в град Сиджес. Близки, приятели и почитатели на танцьорите имаха възможността да гледат на живо излъчването на състезанието в интернет. Златото и 100-те точки за “Луди млади” в стил характерни танци с българския народен танц “Ширто” освен, че донесоха радост и повод за гордост превърнаха хореографът Борис Иванов и неговите възпитаници в герои на нощта.

upload/shmoko.jpg

upload/strela.jpgШуменският кмет посрещна шампионите от ансамбъл “Луди Млади”


staff/picbut.jpgupload/v1.jpg

Знатоки русского языка
Публикувано на: 2018-06-28 09:26:48

Отново на финал

За втора поредна година ученици от СУ „Сава Доброплодни“ са класирани за финала на ежегодния международен фестивал „Знатоки русского языка“в Русия.Тази година на финал в Москва са 120 ученици от 20 страни: Сърбия, Беларус, Украйна, Естония, Узбекистан, Таджикистан, Полша, САЩ, Армения, Латвия, Казахстан, Македония, Италия, Русия, Черна гора, Хърватия, Молдова, Южна Осетия, Австралия и България.Отново сме единствените от България достигнали до финала. Учениците ще се състезават в 6 конкурса: „Знатоки русского языка, истории и культуры России“, „Театральное творчество и художественное слово “, „Съвременное декоративно – прикладное и изобразительное искусство“, „Детское и юношеское кино и телевидение“, „Хореографическое творчество“, „Вокально-хоровое творчество“.
Учениците от нашето училище ще се състезават в три от конкурсите. Руска театрална палитра „Радуга“ ще представи постановката „Сказка о рыбаке и рыбке“ по произведението на А.С. Пушкин, Виктор Иванов от 11 а клас ще се състезава в конкурса за рисунка, Богомила Георгиева и Теодора Рачева ще участват в музикалния конкурс.С учениците ще пътуват и техните ръководители: учителката по руски език и ръководител на театралния колектив г-жа Радка Гочева и музикалният педагог г-жа Галина Георгиева.Фестивалът ще се проведе от 29.08. до 01.09.2018г.в Москва.
upload/day6.jpg

Growing Talents 2018
Публикувано на: 2018-06-27 15:50:53

Growing Talents 2018


Трима ученици от СУ "Сава Доброплодни" ще участват на финалния кръг в националното състезание Growing Talents 2018, организирано от Samsung България и Фондация „Образование 5.0“, Екип ASD – AR, в който участват учениците Андрей Димитров, Салимехмед Ниязи и Денислав Ангелов, с ръководители г-н Димитър Димитров и г-н Ангел Ангелов, се представи отлично с оригиналната си идея за използване на добавена реалност (Augmented Reality).
Академията ще се състои в София от 12-ти до 14-ти юли и учениците ще имат възможност да се запознаят с новите тенденции и възможности за предприемачеството в информационните технологии, докато продължат да работят по предложените от тях решения с AR. В края на обучението си те ще представят идеите си пред жури и най-добрата от тях ще спечели Growing Talents 2018!

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110]