Галерия

Леки раници
Публикувано на: 2018-09-28 16:52:55

upload/1_1.jpgРъководството на СУ „Сава Доброплодни“, град Шумен съвместно с представителите на родителите в Училищното настоятелство откликнаха още през 2011 година на Националната кампания “На училище без тежест” на сдружение „Настоящи и бъдещи майки”, подкрепена от Министерство на здравеопазването за създаване на една по-здравословна среда в училище. Най-податливи към гръбначни изкривявания и заболявания свързани с неправилната телесна стойка са учениците от началната училищна възраст и тези в етапа на ранния пубертет. През 2017 г. във връзка с предложение на учители и родители на учениците в прогимназиален етап бяха предоставени втори комплект учебници за безвъзмездно ползване, които остават в училище и се съхраняват в поставените шкафчета за индивидуално ползване от учениците V - VII клас.
upload/1_1.jpgТази година СУ „Сава Доброплодни“, град Шумен, кандидаства по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ модул „Осигуряване на ученически шкафчета“ на Министерство на образованието, от която се очаква да бъде отпусната сумата от 8 000 лв. /осем хиляди лева/. От бюджета на училището са осигурени също 8 000 лв. /осем хиляди лева/ собствено финансиране, за закупуване на 500 броя шкафчета за учениците от начален етап. Броят на учениците, на които са осигурени шкафчета през учебната 2018/2019 е 986 от I до VII клас. Осигурен е и втори комплект учебници за всички ученици от начален етап.

staff/picbut.jpg

Първи учебен ден 2018
Публикувано на: 2018-09-17 16:44:40

upload/1509.jpg
upload/1_1.jpg...Скъпи ученици, тук заедно със знанията вие ще откриете вълшебството и красотата в музиката, танца и изобразителното изкуствo. Вашите учители ще ви помогнат всяка мечта да бъде реализирано въображение, защото въображението променя нас самите и света около нас. Мислете творчески, бъдете любопитни и вяравайте, че можете да постигнете всичко...

Албена Иванова-Неделчева
директор на СУ "Сава Доброплодни"

upload/looker1anim.gif

Поздравителен адрес от министър-председателя Бойко Борисов
*********

Поздравителен адрес от г-н Любомир Христов - Кмет на община Шумен
*********

Поздравителен адрес от полк. инж. проф. д-р Дилян Димитров - Декан на факултет " Арилерия , ПВО и КИС" - НВУ "Васил Левски
*********

Обръщение на министър Красимир Вълчев
*********

Приветствие от г-жа Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката
upload/looker1anim.gif


staff/picbut.jpg

Поздравителен адрес от министър-председателя
Публикувано на: 2018-09-14 15:20:58

*********************
Поздравителен адрес от министър-председателя Бойко Борисовupload/pa_bb.jpg

IV Международен музикален конкурс „Art stars"
Публикувано на: 2018-09-13 14:07:57

IV Международен музикален конкурс „Art stars – звезди на изкуството“


На 7 и 8 септември в град Варна се проведе IV Международен музикален конкурс „Art stars – звезди на изкуството“. В направление „Поп пеене“ Крисияна Ивайлова от 7-ми музикален клас, с преподавател Емилия Божилова, спечели втора награда. Участниците в конкурса бяха оценявани от Кичка Бодурова, Славин Славчев и други изтъкнати български музиканти. В направление „Народно пеене“ Славея Яворова, ученичка на Янка Димитрова спечели златен медакалендара на Министерството на културата.
staff/picbut.jpg

V Национален фестивал "Пусть всегда будет.
Публикувано на: 2018-09-13 14:06:17

V Национален фестивал с конкурсен характер на руската поезия, песен и танц –

„ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ”.БОЖИДАРА ЖЕЧЕВА от ІІ „д“ клас на СУ „Сава Доброплодни“ спечели ПЪРВО място, в жанр „ПОЕЗИЯ“ – І-ІV клас, на Заключителния етап на V Национален фестивал с конкурсен характер на руската поезия, песен и танц „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ”, който се проведе на 07.09.2018 г. в гр. Казанлък.
upload/1_1.jpg Фестивала се провежда на три етапа – областен, зонален и национален /заключителен/ от Национално движение „Русофили“, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, фонд „Русский мир“, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Община Казанлък. На всеки следващ етап участие вземат единствено класираните на първо място в съответните направления и възрастови групи.
upload/1_1.jpgУченичката изучава руски език, като факултативен учебен час за първа година. Избора на стихотворение е направен с помоща на Десислава-Девора Атанасова – учител по руски език в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен.
staff/picbut.jpg

Списък с учебници за 8. - 12. клас
Публикувано на: 2018-09-09 11:11:28
Благотворителен концерт „Заедно”
Публикувано на: 2018-09-04 18:24:04

Благотворителен концерт „Заедно”


На 02.09.2018г. на Aнтичния театър в гр. Пловдив се състоя Благотворителен концерт, наречен от организаторите му „Заедно”. В концерта взеха участие Любо Киров – поп изпълнител и ментор на тазгодишния победител в Х – Factor 4 Magic, момичетата от 4 Magic, Маргарита Хранова, Big Bend Plovdiv и много талантливи деца от България – лауреати на престижни конкурси за изпълнители на популярна музика. Сред поканените бяха Крисияна Ивайлова /7кл./ и Арзу Гюнал /11кл./ – ученички от музикалните паралелки при СУ „Сава Доброплодни“, с преподавател Емилия Божилова. Концертът бе реализиран с подкрепата на Община Пловдив, БНТ и БНР
staff/picbut.jpg

С награди от Русия
Публикувано на: 2018-09-03 19:10:20

С награди от Русия

upload/1_1.jpg От 29.08. до 01.09. 2018 г. в гр. Москва се проведе финалният кръг на „Ежегодния фестивал на руския език“.На първия отборен кръг участваха 500 ученици от 25 страни.До финала достигнаха 120 ученици от 20 страни,които се състезаваха в 6 конкурса: „Познавачи на руския език, история и култура на Русия“, „Театрално творчество и художествено слово“, „Съвременно декоративно-приложно и изобразително изкуство“, „Детско и юношеско кино и телевизия“, „Хореография“, „Вокално и хорово творчество“.Журито бе в състав: Боговая Александра Геннадьевна, в номинацията «Театрално творчество и художественно слово»актриса и режисьор,Евгения Лила, в номинацията «Детско и юношеско кино и телевизия»,Анна Александровна Шевцова, в номинацията «Современно декоративно-приложно творчество и изобразително изкуство»,Профессор в Института по социално-хуманитарно образование МПГУ, доктор на историческите науки,Шорина Татьяна Александровна, кандидат на педагогическите науки, доцент в катедрата за поликултурно образование МИОО,Воронина Эльвира Эдуардовна, педагог (музыкален педагогически стаж повече от 20 години) с вокално-хорови колекти в гр. Москва и Московска област,Костина Ульяна, художествен ръководител на Музикалния театър "BRAVO", двукратен носител на Златни медали от Делфийските Игри на Русия, балетмайстор, педагог с най-висока квалификационна категория.
upload/1_1.jpg8 ученици от СУ „Сава Доброплодни“ достигнаха до финалния кръг и достойно защитиха името на училището, града и България. Виктор Иванов от 12 а клас зае 1 място в конкурса за рисунка. Богомила Георгиева и Теодора Рачева с ръководител г-жа Галина Георгиева заеха съответно 4 и 6 място в конкурса за вокално пеене, Руска театрална палитра „Радуга“с ръководител г-жа Радка Гочева и малките артисти : Петър Иванов, Траяна Василева, Йоана Георгиева,Жанет Иванова,Емилияна Георгиева заеха 1 място в конкурса за театрално творчество.
upload/1_1.jpg В Гала концерта, по време на награждаването, участваха Богомила Георгиева и Теодора Рачева с българската песен „Лудо младо“.

staff/picbut.jpg

Заедно в ХХІ век
Публикувано на: 2018-07-02 15:58:00

Международен ученически конкурс
„Заедно в ХХІ век“upload/1_1.jpgРостислав Румянов от XI б клас на СУ "Сава Доброплодни" спечели първо място в раздел "Реферати", вузрастова гропа IX - XII клас, на Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век", провел се под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България през 2018 г.
upload/1_1.jpgКокурса се организира от фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия“, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
upload/1_1.jpgРостислав Румянов е подготвил своаята конкурсна работа под ръководството на учителя си по историяи и цивилизация г-н Георги Йоргов.
Освен удовлетворение от постигнатото, Ростислав ще се наслаждава на страхотна награда- 5-дневна екскурзия в руската столица Москва.

staff/picbut.jpg

Дигитален посланик в час и клас 2018
Публикувано на: 2018-07-02 13:45:50Дигитален посланик в час и клас (2018)


В конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ участваха над 100 активни, ефективни, оригинали и креативни учители, които работят ежедневно за повишаване на качеството на образованието като се възползват от силата и възможностите на дигиталните технологии. Специално жури избра десет впечатляващи дигитални образователни практики.

Победителите от конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ са:

Ангел Ангелов, СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен
Антоанета Миланова, СУ „Летец Христо Топракчиев“, гр. Божурище
Десислава Миленкова, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр. София
Десислава Цокова, Професионална гимназия „Асен Златаров“, гр. Видин
Елисавета Стефанова, 73.СУ „Владислав Граматик“, гр. София
Йорданка Първанова, ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Хасково
Кремлина Черкезова, 125 СУ „Боян Пенев“, гр. София
Неда Гергинова, Частно начално училище „Питагор“, гр. София
Росица Минева, Пето основно училище „Митьо Станев“, гр. Стара Загора
Румяна Ангелова, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик
Сюзан Феимова, ПМГ „Баба Тонка“, гр. Русе
Яница Господинова, СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово

Отличените учители ще бъдат поканени да се включат в екипа от Дигитални посланици на ДНК и ще бъдат наградени с посещение на най-голямото световно изложение за образователни технологии – Bett, което ще се проведе през януари 2019г. в Лондон. На победителите в конкурса ще бъдат предоставени нови възможности да работят за популяризиране на дигиталните технологии за целите на образованието, като участват в обучения на учители в Северозападна България.

upload/bnr.jpg
upload/da.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]