Галерия

Седмицата на четенето
Публикувано на: 2019-10-23 10:03:37


Седмицата на четенето


upload/g_g.jpg

***ПРОГРАМА***

upload/1_1.jpgТазгодишната Седмица на четенето в СУ „Сава Доброплодни“ бе открита с филм по разказа на Георги Господинов с номинация за Оскар „Сляпата Вайша“, режисьор Теодор Ушев.
upload/1_1.jpgПрез втория ден учениците от начален етап четоха любими цитати от книги. Мероприятието се проведе в класните стаи под ръководството на класните ръководители.
staff/picbut.jpg

upload/1_1.jpgЛюбознателните ученици от IIа и IVа класове и техните класни ръководители гостуваха на училищната библиотека.
upload/1_1.jpgТретият ден от Националната седмица на четенето в Училището по изкуствата в град Шумен премина под надслов Четене на любима приказка. Учениците от IV клас четоха на II клас, а децата от III - на I клас. Забавлявайки се, те научаваха различни истории от вълшебния свят.staff/picbut.jpg
upload/1_1.jpgНа гости в 19 ДГ „Конче вихрогонче“ бяха учениците от IIa клас, които прочетоха любими техни книжки пред децата от II група. Мероприятието бе реализирано от г-жа М. Недекова.staff/picbut.jpg
upload/1_1.jpgДосегът до вълшебния свят продължи с конкурс за учениците от начален етап: Илюстрация към любима детска приказка. Изложбата бе подредена във фоайето на I етаж с помощта на г-жа Св. Накева.staff/picbut.jpg
upload/1_1.jpgВъв фоайето на II етаж бе обособен кът за срещи на четящи хора под надслов „С моята любима книга на училище“. Идеята бе да се даде възможност на учениците от 1. до 12. клас да споделят любовта си към книгите и четенето.
upload/1_1.jpgВ четвъртък гл. ас. д-р Бисерка Стоименова, преподавател в Катедрата по литература към ШУ „Епископ Константин Преславски“, гостува на учениците от гимназиален етап. Целта на събитието бе младите хора да научат интересни факти за историята на книгите.
upload/1_1.jpgУчилищният университет се оказа предизвикателство за учениците от XI и XII клас, които бяха провокирани да създадат pdf вариант на избрано от тях произведение от Елин Пелин или от Йордан Йовков. Децата разгърнаха въображението си и резулатът бе налице – картини, отпращащи в света на магичното. Наградени бяха: Гергана Стоянова – XI в клас, Рая Димитрова - XIб клас и Радостин Антонов - XIб клас.
upload/1_1.jpgПод ръководството на г-жа Красимира Алексиева се проведе инициатива с учениците от IVб клас – Остави смартфона, вземи книга.
upload/1_1.jpgВ последния ден от Националната седмица на четенето ученици от IIа, IIб и IIг класове представиха във фоайето на I етаж речник със стари думи, подготвен от тях и техните класни ръководители.
upload/1_1.jpgЛюбознателните доброплодци дариха книги за къщичката, приютила импровизираната библиотека в двора на училището.
upload/1_1.jpgПлакат с откъси от текста на Георги Господинов „Чудото на четенето“, изработен от учителите Дилян Абаджиев и Искра Табакова.

staff/picbut.jpg

С песните на Калинка Вълчева
Публикувано на: 2019-10-22 15:15:01


Курс "С песните на Калинка Вълчева", град Тервел


upload/1_1.jpg Отново на много добро ниво се представи възпитаничката на СУ "Сава Доброплодни" на конкурса "С песните на Калинка Вълчева", град Тервел - Славея Яворова Младенова. При силна конкуренция с деца от цялата страна тя спечели заслужено второ място, като председател на журито бе самата Калинка Вълчева! Славея бе поздравена за куража да изпълни акапелно една много красива, но и много трудна безмензурна песен от репертоара на певицата - "Я изгрей, изгрей"! Вокален педагог на Славея е госпожа Янка Димитрова.

Мисионис пее и танцува
Публикувано на: 2019-10-21 13:48:33IV– ти НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „МИСИОНИС ПЕЕ И ТАНЦУВА”upload/1_1.jpg На 19 октомври 2019г в гр. Търговище се проведе IV– ти НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „МИСИОНИС ПЕЕ И ТАНЦУВА”, в който взеха участие и учениците от СУ „Сава Доброплодни“ от класовете по Народно пеене. В конкурса участваха над 550 деца от цяла България. Нашите ученици достойно представиха училището и завоюваха следните призови места в направление индивидуални изпълнители-народно пеене и вокални състави:
 • Народен хор с р-л Веселка Антонова – I награда

 • Божидар Диянов Тодоров – 2в клас - 1 награда – пр-л В. Антонова

 • Никол Ивайлова Иванова – 8в клас - 2 награда -пр-л В. Антонова

 • Кристина Борисова Александрова – 5д клас - 3 награда -пр-л В. Антонова

 • Дует – Божидар Тодоров -2в клас и Доброслава Цанева – 3г клас– 3 награда- пр-л В.Антонова

 • Есра Бехремова Бедриева – 7д клас - поощрение -пр-л В. Антонова

 • Крисиана Иванова Иванова - 9в клас - поощрение -пр-л В. Антонова

 • Десислава Миленова Красимирова – 12в клас-1 награда и специална награда на радио Шумен -пр-л В. Николова

 • Сава Стефанов Славков -5д кл- 1 награда- пр-л Д. Илиева

 • Румен Красимиров Неделчев -12в кл- 1 награда- пр-л Д. Илиева

 • Виктор Тодоров Живков-5д кл- 2 награда- пр-л Д. Илиева

 • Денислава Цветомирова Баровска -4г кл- 2 награда- пр-л Д. Илиева

 • Севги Акиф Рагуб – 9в кл- 2 награда- пр-л Д. Илиева

 • Полина Боянова Боянова -8в кл-2 награда- пр-л Д.Илиева

 • Аслъ Ахмед Исмаил 2в кл- 3 награда- пр-л Д.Илиева

 • Нурчин Нурхан Юлми-9в кл- поощрение –пр-л Д. Илиева

 • Симона Пламенова Желязкова-9в кл – поощрение- пр-л Д. Илиева

 • Димона Лечева -11в кл – 1 награда – пр-л Я. Димитрова

 • Вяра Койнова -5д кл – 2 награда – пр-л Я. Димитрова

 • Хени Паносян – 9в кл – 3 награда– пр-л Я. Димитрова

 • Моника Радева- 5 д клас-1 награда- пр-л Д. Бошнакова

 • Владислава Генадиева-7д клас-1 награда-пр-л Д. Бошнакова

 • Мартин Ганчов - 7а клас- 1 награда-пр-л Д. Бошнакова

 • Костадинка Пенкова - 8в клас- 1 награда-пр-л Д. Бошнакова

 • Станимира Младенова - 10в клас - 1 награда-пр-л Д. Бошнакова

 • Иван Иванов-10в клас-3 награда-пр-л Д. Бошнакова

upload/1_1.jpgВокалните педагози по Народно пеене бяха отличени с Награда за колектив-обща за цялостно представяне и Награда от Български съюз на музикалните и танцови дейци за вокалните педагози на СУ "Сава Доброплодни".
upload/1_1.jpg Специални благодарности на корепетиторите Мирослав Минчев и Георги Дочев!

upload/1_1.jpg

Съзвездие 2019
Публикувано на: 2019-10-15 09:08:30XI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Съзвездие" 2019


upload/1_1.jpgНа 12-13.10.2019г. в Шумен се проведе XI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Съзвездие" 2019 г.. Сред 35 участника, Моника Христова от 8 музикален клас завоюва второ място.

upload/moni.jpg

Лекоатлетически крос “Златна Есен“
Публикувано на: 2019-10-04 16:08:27
Есенни шуменски вечери
Публикувано на: 2019-10-02 15:56:42


VII Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“


От 27 до 29 септември 2019 г. в гр. Шумен се проведе VII Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“. Крисияна Ивайлова от 8в клас, с преподавател Емилия Божилова, бе удостоена с Втора награда, а Моника Миткова от 8в клас, с преподавател Галина Георгиева, се класира на четвърто място. Преподавателят по английски език Николай Райнов спечели Трета награда в категорията Авторска песен. Той получи и наградата на Радио Шумен. За откриването на музикалния форум бе поканена Силвена Костова - носителката на Първа награда от второто издание на фестивала, която е възпитаничка на музикалните паралелки при СУ „Сава Доброплодни“.
staff/picbut.jpg

Автентичност и съвремие
Публикувано на: 2019-10-01 13:40:02


Национална фолклорна среща ,,Автентичност и съвремие‘‘
гр. Попово 27 – 29.09.2019 г.


upload/1_1.jpgС цял куп награди се завърнаха учениците от музикалните и хореографските паралелки на СУ „Сава Доброплодни“ и техните учители от третата Национална фолклорна среща „Автентичност и съвремие“, състояла се от 27 до 29 септември 2019 г. в гр. Попово. Фолклорният празник събра над 2600 участници от цялата страна, за представянето на които бяха подготвени 3 сцени.
upload/1_1.jpgКато при всяко свое явяване, Танцовият състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“ с хореограф Борис Иванов отвя конкуренцията и завоюва Голямата награда на конкурса. Училищният детският танцов състав с ръководител Галина Колева, който върви достойно по стъпките на по-големите, спечели заслужено първа награда.
upload/1_1.jpgТри първи награди присъди журито за учениците на вокалния педагог Дарина Бошнакова – на Мартин Ганчов и Владислава Генадиева от VII клас и на Иван Ивайлов от X клас, а Станимира Младенова от X клас бе обявена за Глас на Националната фолклорна среща.
upload/1_1.jpgСъс специална награда – майсторски клас при изтъкнатата добруджанска народна певица Галина Дурмушлийска, бе удостоено вокалното умение на Димона Лечева от XI клас, ученичка на Янка Димитрова. Г-жа Дурмушлийска кани Димона на 3-дневна професионална визита, като предоставя на талантливото момиче както дома си, така и професионалните си напътствия. Славея Яворова от V клас, също възпитаничка на Янка Димитрова, получи сребърен сол ключ за своите изпълнения. Второто място бе отредено за Вяра Койнова и дуета Славея Яворова и Вяра Койнова от V клас. С трета награда бе отличена Хени Паносян от VIII клас.
upload/1_1.jpgИма с какво да се похвалят и учениците на Димитричка Илиева – I награда бе присъдена на Александър Петков от VII клас, а III-та награда отиде при Румен Красимиров от XII клас.
upload/1_1.jpgТрадиционно талантливите гайдари на Мирослав Минчев и този път не подведоха преподавател, публика и жури – II награда за Мартин Ганчов от VII клас и Специална награда за Галин Ганчов от X клас. Поводите за гордост на учителя не свършват дотук – на Фолклорния конкурс „Букет“, състоял се в гр. Шумен, на гайдаря Добромир Данев от V клас бе присъдена I награда.

International Language Day
Публикувано на: 2019-09-26 16:27:27International Language Dayupload/0128.jpg


staff/picbut.jpg

Европейски ден без загинали на пътя
Публикувано на: 2019-09-26 16:17:52

26 СЕПТЕМВРИ 2019
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ


upload/0131.jpgupload/0132.jpg


staff/picbut.jpg

Перлата на Адриатика
Публикувано на: 2019-09-24 12:34:56


Международен конкурс на изкуствата „Перлата на Адриатика” в гр. Неум, Босна и Херцеговина


На провелия се от 17 до 22 септември 2019 г. Международен конкурс на изкуствата „Перлата на Адриатика” в гр. Неум, Босна и Херцеговина, конкурирайки се със състави и изпълнители от Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия и България, Галин Ганчов от Xб клас при СУ „Сава Доброплодни“ завоюва Златен медал, диплом и квота за Международния фестивал „Фермоне" - Италия през 2020 година. Преподавател по гайда на Галин е Мирослав Минчев

upload/415.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]