Коледен базар
Публикувано на: 2017-12-14 10:01:21

Коледен базар в СУ "Сава Доброплодни"


staff/picbut.jpg

Конкурс за рецитатори на руски език
Публикувано на: 2017-12-13 09:34:14

КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ НА РУСКИ ЕЗИК

Неотдавна в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се проведе Международен рецитаторски конкурс. Изявата бе организирана от Россътрудничество и катедра "Руски език" на Факултета по хуманитарни науки. Председател на журито бе Ирина Гончарова-Вакуловская от Руския университет "Дружба на народите" в град Москва.
В състезанието се включиха 26 участници – ученици от профил „Чуждоезиков“ на СУ "Сава Доброплодни" и студенти от специалностите "Приложна лингвистика – английски и руски език" и "Руска филология с бизнескомуникация" на ШУ.
Нашето училище бе достойно представено от Есра Ридван, Едже Бюлент, Мария Пенева, Миглена Димитрова и Радостина Бакалова от Х „а“ клас, както и от Мелиса Миткова и Теодора Антова от ХII „а“ клас. Момичетата рецитираха стихове от руските поети Александър Пушкин, Михаил Лермонтов, Марина Цветаева, Юлия Друнина. Журито награди всички с грамоти за участие и подаръци. Особено силно впечатление направиха със своята артистичност Есра Ридван, която бе класирана на трето място, и Теодора Антова, удостоена със специална награда. Преподавател по руски език на учениците е г-жа Елена Станева.

staff/picbut.jpg

Аз рисувам
Публикувано на: 2017-12-11 17:08:58
Първа среща на група за интервизия
Публикувано на: 2017-12-06 12:50:57

На 29 ноември 2017 г. в Средно училище „Сава Доброплодни“ по инициатива на ръководството на училището и на Института за социални дейности и практики –София, се проведе първата среща на група за интервизия - форма за обмен на опит между класни ръководители с фасилитатор Нели Петрова-Димитрова, професор по социална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“ и председател на Управителния съвет на Института за социални дейности и практики и с участието на госпожа Нели Александрова, ръководител на сектор “Услуги и подкрепа на детето” в КСУДС-Шумен.
Целта на групата е да даде възможност на 12 класни ръководители от V до ХІ клас да обменят професионален опит и получават структурирана обратна връзка по конкретни казуси от дейността си. Групата ще провежда редовни месечни сесии, по време на които различни нейни членове ще представят проблемни случаи и ще получават подкрепа от своите колеги. Като основен подход ще бъде прилаган „Резилианс“ - способността у хората да посрещат ударите на живота и не просто да оцеляват, а да се развиват и вървят напред, да се справят добре, да постигат успехи в работните, социалните и емоционалните си отношения и в живота като цяло.

staff/picbut.jpg

Тържествен концерт в ДКТ „Васил Друмев“
Публикувано на: 2017-12-02 18:56:40

Тържествен концерт в ДКТ „Васил Друмев“


ПРИВЕТСТВИЕ НА АЛБЕНА ИВАНОВА-НЕДЕЛЧЕВА - ДИРЕКТОР НА СУ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“

upload/1_1.jpgСКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ, ГОСТИ !
upload/1_1.jpgПо традиция днес отбелязваме патронния празник на нашето училище. В този ден отдаваме дължимото на нашия патрон, Сава Доброплодни – български книжовник, театрален деец, общественик и учител,свързал завинаги живота си с град - Шумен. Дни като този ни напомнят, че колкото и трудно да е времето, каквато и да е ситуацията, българският дух има силата да преодолее всяко препятствие, да прескочи всяка трудност. А когато съзнанието на един народ е будно, то бъдещето и просперитета му са подсигурени.
upload/1_1.jpgТази вечер вие, скъпи ученици и колеги, показахте, че сте достойни последователи на този родолюбив българин, с вашите изпълнения доказахте, че добрата образователна традиция е достигнала своето усъвършенстване чрез изявата, силата и въздействието на таланта. Накарахте ни да разберем защо СУ“Сава Доброплодни“ е най-желаното, най-търсеното училище. Защото това е мястото, от където започват мечтите ви и мястото, където те ще получат шанса да се реализират.Защото нашето училище е част не само от родната България, но и от обновена Европа.
upload/1_1.jpgСкъпи ученици, желая Ви усърдност и амбиция в овладяването на знанията и не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и недостижим, той чертае нова траектория, създава нови хоризонти и сътворява красота!
upload/1_1.jpgУважаеми колеги, пожелавам Ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и висок професионализъм! Работете така, че да задържите нашите деца в нашето училище, в нашия град, защото Шумен го заслужава, защото какво по-голямо щастие от това да видите как делото на нашите възрожденци, делото на Сава Доброплодни и вашето дело са продължени от бъдещото поколение в собствения ви град.
upload/1_1.jpgУважаеми родители, съхранявайте идеалите, за които са се борили предците ни, отстоявайте ги в настоящето и ги предавайте на вашите деца, защото те са нашето бъдеще!
upload/1_1.jpgПразникът на училището е личен празник на всеки от нас. Но винаги като на всеки празник има и отличени, такива, които са работили усърдно, които са се състезавали и побеждавали. Едни такива ученици скоро ще отлетят от нашето училище, и специалната награда тази вечер е за тяхната всеотдайност, упоритост, за техния талант, за радостта и гордостта, които ни накараха да изпитаме. 12 а - Илияна Величкова, 12 б - Радостин Емануилов, 12 в, профил Изкуства - хореография, и за техния ръководител Борис Иванов. 12 г - Йордан Йорданов, Кристина Петкова, Лиляна Младенова
upload/1_1.jpgНаградите ще поднесат, най- малките, но надявам се достойни техни последаватели, първокласниците от СУ“С.Доброплодни“.
upload/1_1.jpgИзказвам признателност и уважение на всички, които градиха училището през тези 55 от създаването му.
Благодарност към тези, които с труда и всеотдайността си го превърнаха в училище по изкуствата и то вече 25 години с гордост носи имиджа на различното, единствено, уникално училище в област Шумен.

upload/1_1.jpgЧестит празник на всички, които чувстват „Сава Доброплодни“ свое училище!

upload/v1.jpgstaff/picbut.jpg

Спортът е здраве
Публикувано на: 2017-11-30 18:30:21

На 24.11. 2017 година се проведе Четвъртото издание на "Спортът е здраве" - част от Националната програма за превенция на хронични незаразни болести. По инициатива на РЗИ и ОЗЦ - град Шумен.


staff/picbut.jpg

Посвещаване в Доброплодство
Публикувано на: 2017-11-30 16:45:15

Посвещаване в Доброплодство


На 30 ноември от 12:30 часа, в присъствието на ръководството на училището, учители, ученици, родители и представители на медиите се проведе традиционният Ритуал по посвещаване в Доброплодство на първокласниците и петокласниците, които през 2017-2018 учебна година за първи път прекрачиха прага на СУ "Сава Доброплодни". Те бяха посветени от порасналите доброплодци. С тяхна помощ изрекоха своите обети: да бъдат добри ученици и достойни хора. Заклеха се, че ще пазят чисто името на своето училище и в знак на обещание оставиха отпечатъци от ръцете си. Най-малките участници бяха подготвили послание към бъдещите първокласници, което повериха на директора на училището - госпожа Албена Иванова - Неделчева.

staff/picbut.jpg

Викторина в РБ ,,Ст. Чилингиров‘‘
Публикувано на: 2017-11-29 16:21:52

Викторина посветена на живота и делото на Сава Доброплодни


upload/1_1.jpgДнес в РБ ,,Ст. Чилингиров‘‘ се проведе традиционната викторина, посветена на живота и делото на Сава Доброполодни. Участници и тази година бяха ученици от 7.а, 7.б, 7.в, 7.г, 7.д, 7.е и 7.ж класове. Учениците се състезаваха в четири кръга. В първия кръг отговаряха на въпроси за Сава Доброплодни, а във втория на въпроси за нашето училище. В третия кръг разпознаваха портрети на видни шуменски възрожденци, а в четвъртия, проведен под мотото ,, Потомци сме на Доброплодни‘‘, представяха класовете си чрез изработени от самите тях плакати.
upload/1_1.jpgЖури в състав: Мариана Георгива - учител по история и цивилизации, Бистра Тодорова - педагогически съветник и Димитър Н. Димитров учител по изобразително изкуство, оценяваше отговорите и плакатите на учениците.
upload/1_1.jpgГрамота за отлично представяне получи отборът на 7.б клас с класен ръководител Ася Йоцова, а за най-оригинално представяне и изработка на плакат- 7.г клас с класен ръководител Дора Койнова. Всички участници получиха грамоти за своето представяне. На събитието присъстваха директора на училището Албена Иванова Неделчева, заместник директорите Ивелина Иванова и Здравко Петров, уители, ученици, родители и медии.
upload/1_1.jpgСлед като журито обяви резултатите и награди класовете, директорката Албена Иванова Неделчева поздрави участниците във викторината.
upload/1_1.jpgПо време на викторината прозвучаха изпълнения по пияно и песен, представени от учениците от 5. и 7. музикални класове.


staff/picbut.jpg

Радиопредаване: Какво знаем за Сава Доброплодни?
Публикувано на: 2017-11-28 16:05:44

Радиопредаване: Какво знаем за Сава Доброплодни?


Седмицата, посветена на патрона на училището Сава Доброплодни, продължи с радиопредаване, в което петокласниците Цвета Страхилова и Стефан Калинов разказаха важни моменти, свързани с живота и делото на видния възрожденец.
В късните вечерни часове най-малките доброплодчета - учениците от 1. клас - ще покажат пред своите родители наученото до момента.
staff/picbut.jpg

Откриване седмицата посветена на Сава Доброплодни
Публикувано на: 2017-11-27 16:46:03

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 197 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА САВА ДОБРОПЛОДНИ


upload/1_1.jpgС изложба на учениците от паралелките с профил изобразително изкуство от 1. до 7. клас започна седмицата посветена на патрона на училището Сава Доброплодни. Прекрасно музикално офромление огласи коридорите на училището, като традиционния училищен звънец беше заменен с химна на училището, отбелязвайки началото и края на всеки учебен час. С тържествен час на класа, посветен на патрона на училището, ще завършат учебните занятия.


staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]