Галерия

Стенопис в Областна администрация
Публикувано на: 2017-11-23 11:28:00

upload/1_1.jpgУченици украсиха със стенопис сградата на Областна администрация


upload/shumen.jpg

staff/picbut.jpg

ХІ НМФ Фолклорен изгрев
Публикувано на: 2017-11-19 22:25:11

На 18 ноември 2017 г.в гр.Варна се проведе XI Национален музикален фестивал “Фолклорен изгрев“. Участие взеха деца от цяла България. Компетентното жури в състав-проф.Милчо Василев,Димитър Христов,Денислав Кехайов и др. даде високи оценки на нашите възпитаници.
Учениците от СУ “Сава Доброплодни“ гр. Шумен с преподаватели Дарина Бошнакова ,Янка Димитрова и Мирослав Минчев отново се завърнаха с призови места.
Народно пеене:
-Мартин Ганчов-5 а клас-3 награда
-Тунай Мехмедов-11 в клас-1 награда
-Славея Яворова-3 в клас-Поощрителна награда

Гайда:
-Мартин Ганчов-5 а клас- 1 награда
-Галин Ганчов-8 б клас-3 награда
Специалната награда на Национални фолклорни празници“Приморска перла“за високо художествено ниво се присъди на Мартин Ганчов-5 а клас
Благодарности към нашия колега-корепетитор Емил Димитров,който се погрижи за чудесния съпровод на децата.

Цветен флашмоб
Публикувано на: 2017-11-15 11:20:39

ЦВЕТЕН ФЛАШМОБ

upload/1_1.jpgУченици от 10 б клас участваха във флашмоб „14 ноември- световен ден за борба с диабета“ с инсталация „Топлината на твоята ръка“. Под напътствията на учителя по изобразително изкуство Мариана Петкова те подготвиха табла с постери от рисунки на деца , правени по време на обучителен лагер и изработиха няколко броя лого и послания за събитието пред ДКТ „Васил Друмев“.
upload/1_1.jpg„Спортувай, здравословно се храни и диабета победи!“, „Спри, към небето синьо погледни, дай светлата надежда на другите за хубавите дни!“, „С ръката своя цветна отпечатък остави, подкрепа за другите сърдечно сподели!“. Посланията за здравословен начин на живот, преодоляване на стреса и агресията, взаимопомощ между хората в трудни моменти и ролята на визуалните изкуства за въздействие бяха подкрепени от демонстрация на печатни техники от ръце.
upload/1_1.jpgПриятната атмосфера на „синия“ празник бе създадена и от китаристите в нашето училище с ръководители Станимир Станимиров и Антони Стойчев.
staff/picbut.jpg

Познавачи на Русия и руския език
Публикувано на: 2017-11-15 11:05:45

Познавачи на Русия и руския език

upload/1_1.jpgОт 05.11. до 12.11.2017 г. се проведе финалният кръг на VI Международен фестивал „Знатоки России и русского языка“ в гр. Москва. До финала от 250 ученици от 20 страни от Европа, Азия и Австралия бяха допуснати 70 ученици от 17 страни, които се състезаваха за първите 3 призови места. Учениците от нашето училище: Траяна Василева и Виктор Иванов от 11 а клас, Петър Иванов от 8 а клас, Михаела Димитрова и Емилияна Георгивева от 7 а клас с учителя по руски език г-жа Радка Гочева бяха между финалистите.Те достойно защитиха името на училището ни, на Шумен и България заемайки второ място: Траяна Василева и Петър Иванов и трето място: Виктор Иванов в крайното класиране. По време на пребиваването си в Москва учениците се запознаха със забележителностите на града: разходиха се по Червения площад, в Кремъл, в Измайловския Кремъл, в Кусково; посетиха „ТЕМО Център“, където беше проведен 3D майсторски клас, участваха в майсторски класове проведени от московски педагози,с интерес работиха 2 часа в центъра „Мастерславль“, а в Централния академичен театър на Руската армия посетиха постановката „Вълци и овце“ на Н. Островски.В същото време преподавателите се запознаха с московската система в сферата на образованието по проектите „Московско електронно училище“, „Техносферата на съвременното училище“посетиха няколко училища, Московския център за технологическа модернизация на образованието,участваха в педагогически четения С много емоции и завързване на приятелства бяха съпроводени дните в Москва. На раздяла децата си пожелаха да се срещнат отново следващата година тук в Москва.
staff/picbut.jpg

Деца от четири страни се учат на уважение в Шумен
Публикувано на: 2017-11-06 11:46:47

Деца от четири страни се учат на уважение в Шумен

upload/1_1.jpgОсъзнаване на своите силни и слаби страни, развиване на уважение към околните, респект към правилата и доброволното им спазване - това са само част от целите, които си поставя започналата от събота /21.10.2017/ в Шумен среща между ученици от четири държави - Испания, Кипър, Полша и България. Домакин на проявата е СУ "Сава Доброплодни", а участниците работят по проекта на училището "Уважението - ценност за цял живот" по програма "Еразъм+".
upload/1_1.jpg"Идеята е да се даде възможност на учениците от няколко европейски държави да осмислят значимостта на различните форми на уважението – уважение към другите, себеуважение, уважение към природата, уважение към култура и традиции и да се изградят навици за толерантно общуване."
upload/1_1.jpgВ неделя премина опознавателния етап, в който децата участници се запознаха в неформална обстановка с игри и танци, а от понеделник гостите от Испания, Кипър и Полша посещават часове по английски език, изобразително изкуство, музика и хореография на своите връстници от Шумен.
upload/1_1.jpgДецата от училищата партньори усвоиха вече стъпките на български хора и имаха възможност да се запознаят с основните забележителности на Шумен, като най-силно впечатление им направиха паметникът "Създатели на българската държава", Шуменската крепост и глобалният символ на България - Мадарският конник. Във вторник учениците от трите страни бяха гости на български семейства, а техните преподаватели проведоха работна среща по темите на проекта. Гостуването продължава до събота/ 28.10.2017/, като през това време децата от партньорските екипи ще имат възможност да се запознаят с първата българска столица Плиска и Двора на кирилицата, както и с морската столица Варна.
upload/1_1.jpgПроектът "Уважението - ценност за цял живот" е планиран за две години и се финансира от Центъра за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция за проекти на Европейската комисия. Етапите му включват посещение на ученици от начален етап и учители в четирите държави участници в проекта. Първи домакини бяха Испания (през март 2017), сега домакин е Шумен, а през март 2018 предстои гостуване в Полша.

Автор: Красимир Крумов

За повече информация:
Сайт на проекта
Телевизионно интервю на 26.10.2017
Публикация в 24 часа

1 ноемвнри – Ден на народните будители
Публикувано на: 2017-10-31 15:36:08

ЧЕСТВАНЕ НА 1 НОЕМВНРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ


ИНИЦИАТИВИ

upload/1_1.jpgИзложба „Будителите“ във всяко фоайе на трите етажа на училището.
upload/1_1.jpgНа 31.10. за всяка смяна, в началото на първия учебен час, учениците чуха радиопредаване под наслов „Слово за народните будители“.
upload/1_1.jpgПрезентацията „Будителството – национална свяст“ запозна всички ученици в часа на класа с достойните българи от миналото и с будителите, родени и работили активно в родния ни град.
upload/1_1.jpgУченици ще поднесат цветя пред портрета на Сава Доброплодни в училището и пред барелефа на патрона ни до НЧ „Добри Войников“
staff/picbut.jpg

Запознайте се и програмирайте
Публикувано на: 2017-10-25 14:19:57

На 14-15.10.2017 г. и 21-22.10.2017 г. УН към СУ „Сава Доброплодни“ проведе две мащабни събития, свързани с популяризиране на прогограмирането. Лектори бяха учителите Ангел Ангелов, Мадлена Станчева и Лейля Басриева, а модератори – ученици от 7. и 8. клас с опит в програмирането и роботиката. Събитията станаха възможни благодарение на подкрепата на Фонадация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup Europe, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Инициативата се реализира в рамките на Европейската седмица на програмирането (7 – 22 октомври) и има за цел да подпомогне деца и младежи да се адаптират към утрешния дигитален свят.


staff/picbut.jpg

С песен и обич творим добро
Публикувано на: 2017-10-19 13:57:50

От 13 до 15 октомври 2017г. във Военния клуб на град Пловдив се проведе Международния конкурс за детско-юношеско творчество "С песен и обич творим добро". Организатори на конкурса са Детска вокална формация "Омайниче" и Военен клуб – Пловдив, под чийто патронаж се провежда конкурса. Удоволствието да присъждат наградите имаше отбрано детско жури от ДВФ “Омайниче“ и професионално, безпристрастно и отдадено на децата и песента, жури в състав - Ваня Костова, Мими Иванова и Невена Пейкова.

ВФ”ДЪГА” с ръководител Антония Божинова се класира на Първо място в четвърта възрастова група – 15 – 19 г.

upload/888.jpg

"Северно сияние" – Русе 2017
Публикувано на: 2017-10-16 10:00:00

Международен конкурс „Северно сияние“ – Русе 2017


На 6 и 7 октомври 2017 г. се проведе ХХІ Международен конкурс за млади поп изпълнители „Северно сияние“. Участваха деца от България, Русия и Румъния. Журито бе в състав: Хайгашод Агасян, Тони Димитрова, Светослав Лобошки. Антоанета Ангелова от VІІ „е“ клас спечели ІІІ място в нейната възрастова група.

Награди "Стоян Михайловски"-2017
Публикувано на: 2017-10-09 17:11:16

Синдикат „Образование“ връчи наградата „Стоян Михайловски“ за шеста поредна година


Наградата „Стоян Михайловски“ на Синдикат „Образование“ за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело се връчва за поредна шеста година. Тази година това събитие се състоя на 5 октомври – Международен ден на учителя. Наградите бяха тържествено връчени в зала „Миракъл“ на Театър „Българска армия“ в гр. София. На събитието присъстваха синдикалисти от цялата страна, зам.-министърът на образованието, г-н Петър Николов и старши експерт от РУО – София, г-жа Боянка Кънева
Председателят на Синдикат "Образование" г-н Юлиян Петров откри тържеството с думите "...Българското общество трябва да се поклони пред българския учител..."
Участниците бяха поздравени от култовата българска естрадна певица Росица Кирилова с „Учителко, целувам ти ръка“.
В наградата „Стоян Михайловски“ са включени шест категории „Учител на годината“.

Наградата получиха:
- Категория „Детска градина“ – Соня Георгиева Робева – РСО – Пловдив;
- Категория „Начално образование“ – Ценка Колева Димитрова – РСО Велико Търново;
- Категория „Основно образование“ – Владимира Димитрова Самарджиева – РСО Димитровград;
- Категория „Средно образование“ – Пенка Русева Бумбарова – РСО Шумен;
- Категория „Професионално образование“ – Илиана Василева Кадурина – РСО Благоевград;
- Категория „Мултикултурна среда“ – Славка Веселинова Георгиева – РСО Търговище.
......
http://www.podkrepa-obrazovanie.com

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]