Галерия

Напеви от Северозапада
Публикувано на: 2016-04-18 09:38:19

Отново награди за талантите на СОУ"Сава Доброплодни". Конкурсът "Напеви от Северозапада" е организиран от община Монтана и от Младежкия дом в града. Провежда се за осма поредна година. Тази година на сцената се изявиха над 700 деца от цяла България, както и българчета, живеещи в чужбина. Всеки от участниците задължително изпълнява песен или танц от Северозападната фолклорна област на България, а изпълненията оценява компетентно жури от професори и доценти по народно пeене, фолклористика и танцово изкуство във висши музикални училища. Председател на журито в раздел "Народно пеене" беше проф. Светла Станилова от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Дарина Славова - изпълнителка в ансамбъл "Тракия", Ваня Монева - диригент на хор "Космически гласове" и Ангел Добрев - композитор и гъдулар в оркестъра на БНР . Славея Яворова Младенова - ученичка в първи музикален клас, с преподавател Янка Димитрова, спечели трета награда при индивидуалните изпълнители в първа възрастова група. В трета възрастова група Лиляна Яворова Младенова - ученичка от Х музикален клас, спечели първа награда. При камерните формации дует "Сестри Яворови" с ръководител Янка Димитрова спечели втора награда.

Премиера
Публикувано на: 2016-04-15 21:19:41

На 14.04.2016г. се състоя премиерата на спектакъла "Золушка на новый лад", представен от Руска театрална палитра "Радуга" с ръководител г-жа Радка Гочева- учител по руски език, в концертна зала на НЧ "Добри Войников". Залата бе изпълнена от над 250 ученици от нашето училище, родители и учители. Сред присъстващите бе и ст. експерт чуждоезиково обучение г.жа Р. Кунчева и първите участници от "Радуга". Вечерта започна с изпълнение на вокална група "Мечтатели 2" от 11в клас с песните: "Ой, как ты мне нравишься" и "Море волнуется". По-голямата част от младите артисти започнаха изучаването на руски език през тази учебна година, но се представиха блестящо на сцената. Всички зрители бурно аплодираха тяхното изпълнение. В спектакъла участие взе и младата учителка по руски език г-ца Атанасова.
Руска театрална палитра "Радуга" и нейният ръководител благодарят на всички, които посетиха постановката и така спомогнаха за осъществяването на пътуването им за участие в Национален театрален фестивал на руски език в РКИЦ гр. София през следващата седмица.
Благодарим Ви, приятели!staff/picbut.jpg

За природата с добро
Публикувано на: 2016-04-14 12:45:51

За природата с добро
В събота, 16 април, от 9:00 часа ученици от VІІ „е“ клас, от СОУ „Сава Доброплодни“, ще залесят 29 дръвчета на Шуменското плато, по пътя за с. Лозево. Идеята е на ученика Едвин Исмаил. Той я споделя с учителя си по български език и литература – г-жа Панекова. Тя организира инициативата. Заедно с учениците ще бъдат класният им ръководител г-жа Галя Колева и родители.

Нови успехи
Публикувано на: 2016-04-14 12:40:32

Нови успехи
На 7 и 8 април 2016 г. в гр. Пловдив се проведе XIII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен. Организатори на този престижен форум са МОН, РИО – Пловдив, Община Пловдив, Националния дворец на децата – София, ОДК – Пловдив и Сдружение „Лъчи“. В конкурса взеха участие над 250 участници от цялата страна на възраст от 5 до 18 години. 7-членно жури оценяваше талантливите деца на България. Участниците от четвърта възрастова група се състезаваха не само за призово място, но и за целогодишна стипендия. Получиха я двама – Силвена Кременова Костова от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и небезизвестният Радко от гр. Троян – един от победителите в конкурса за българската Евровизия. На второ място остана Християна от гр.Търговище – победителката в телевизионния формат „Големите надежди“. Силвена учи в музикална паралелка в СОУ „Сава Доброплодни“ и свири на пиано. Вече 6 години е член на квартет „Унисон“, с ръководител Емилия Божилова. Квартетът също участва в националния конкурс в гр. Пловдив в направление Вокални ансамбли и спечели трета награда. Дуетът Силвена Костова /11.кл./ и Ерхан Халил /12.кл./ бе класиран също на трето място при неприсъдени първо и второ в групата на дуетите.

staff/picbut.jpg

Награди от междунарони фестивали
Публикувано на: 2016-04-12 21:46:09

От 30.03. до 3.04.2016 г. ученици от СОУ “Сава Доброплодни“ взеха участие в два международни фестивала - "Звездите на Прага" и "Звездите на Виена", обединени в едно - "Магични мостове Прага - Виена". Децата бяха оценявани от жури в състав – преподаватели в консерватории от Германия, Австрия, Чехия, Литва. От този конкурс децата и техният ръководител, Галина Георгиева, донесоха много награди.
Георги Йорданов – 5. клас - раздел Класически инструменти - пиано - Първо място във Виена.
Антоанета Анатолиева - 5. клас - раздел Поп пеене - Трето място – в Прага и във Виена.
Янислава Белева – 5. Клас - раздел Поп пеене - Трето място – Прага.
Мирена Арменска – 10. клас - раздел Поп пеене - Второ място – и в Прага, и във Виена.
Галина Георгиева, преподавател на наградените деца, получи Диплом от Прага и от Виена за професионализъм и за работа с талантливи деца.

staff/picbut.jpg

конкурс Млади виртуози
Публикувано на: 2016-04-11 15:27:27

Поредна награда за Анет Свиленова Маринова

От 28-и март до 3-ти април се проведе дванадесетото издание на Международния конкурс ,,Млади виртуози” в НДК под почетния патронаж на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и с подкрепата на фондация ,,Америка за България”.
Участниците бяха разделени в четири възрастови групи в две специалности ,,Пиано’’ и ,,Класическа китара”.
За наградния фонд от близо 70 000 лева и няколко Специални отличия се състезаваха представители на следните страни: България, Великобритания, Австрия, Германия, Норвегия, Русия, Азербайджан, Словения, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония.
Журито в категоривя,,Пиано’’ бе съставено от проф.Ари Варди(Израел), проф.Иля Овчинников(Русия), Катя Попова-Зидрон(Полша), проф.Милена Моллова(България), проф. Павлина Доковска(САЩ).
Анет Свиленова Маринова, ученичка по пиано на Маринела Маринова бе удостоена със Специална награда на името на проф.Люба Енчева, учредена от г-н Камен Кенов, за наи-добре представилия се български участник в категорив ,,Пиано”.Наградата е пиано.

Песенна дъга над Кутев
Публикувано на: 2016-04-05 11:06:02

На 01.04.2016 г. в гр. Котел се проведе VIII Национален фолклорен конкурс „Песенна дъга над Кутев“ . Участници от цяла България бяха оценявани от компетентно жури в състав: проф. Манол Тодоров, Георги Андреев, Калинка Згурова, Матьо Добрев и преподаватели от Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев“, гр. Котел и от Академия за музикално и танцово изкуство - гр. Пловдив.
Учениците от СОУ “Сава Доброплодни“ - гр. Шумен отново завоюваха призови места.

За изпълнение на гайда бяха наградени:
Мартин Ганчов – 3. клас - І награда
Галин Ганчов – 6. клас - І награда
Георги Стоянов – 6. клас - ІІ награда
Добромир Данев – 1. клас - ІІІ награда
Калоян Миленов – 1. клас - ІІІ награда
Цветелин Койчев – 2. клас - ІІІ награда
Александра Георгиева - 7. клас - ІІІ награда
Техният преподавател, Мирослав Минчев, получи награда за високи творчески постижения.

Народно пеене
Мартин Ганчов - 3. клас - І награда
Сиана Мартинова – 3. клас - ІІ награда
Моника Радославова – 1. клас - ІІ награда
Севги Рагуб – 5. клас - Поощрителна награда
Станимира Росенова - Поощрителна награда
Иван Иванов – 6. клас - Поощрителна награда
Александра Георгиева – 7. клас - Поощрителна награда
Десислава Красимирова – 8. клас - Поощрителна награда
Боян Илиев – 2. клас - Цвят на дъгата
Славея Яворова – 1. клас -Цвят на дъгата
Техните преподаватели - Дарина Бошнакова, Янка Димитрова, Димитричка Илиева и Веселина Николова, получиха награди за високи творчески постижения.
Преподавателят по кавал, Иван Иванов, също получи награда за високи творчески постижения.


staff/picbut.jpg

„Орфееви таланти“ – Калофер
Публикувано на: 2016-03-28 08:57:42

XVI НМФК „Орфееви таланти“ – град Калофер


Късно вечерта се завърнаха с още награди и виртуозите на танцовото изкуство в СОУ „Сава Доброплодни“.
За втора поредна година взеха участие танцовите състави „Луди млади” от 7. – 8. клас и 10. хореографски клас с преподавател Борис Иванов. Участниците бяха наградени със златни лири и със специални награди на Националния младежки фолклорен съюз.
Отново талантливите ученици спечелиха хиляди аплодисменти и сърцата на публиката от града на Ботев. И двата състава бяха поканени да участват в Международните фолклорни фестивали - „Атлиманска огърлица” – град Китен и „Мир на Балканите“ в град Дупница.
С почетна диплома от Съюза на българските музикални и танцови дейци бе наградено и училище „Сава Доброплодни” за високи творчески успехи.

upload/010101.png

"Орфееви таланти" - Калофер
Публикувано на: 2016-03-27 16:45:54

XVI Национален музикално-фолклорен конкурс "Орфееви таланти" - Калофер

На 25, 26 и 27 март 2016 г. в град Калофер за пореден път се проведе най-големият конкурс за български фолклор - XVI НМФК „Орфееви таланти“. Проведе се под патронажа на кмета на град Калофер - г-н Румен Стоянов. Организатор е Българския национален младежки фолклорен съюз, а съорганизатори - кметство Калофер и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - град Пловдив. Конкурсът обхваща всички направления на българския фолклор: песни, инструментали, танци, автентичен и обработен фолклор, авторска музика на фолклорна основа, видеоконкурс. Всички участници и техните произведения се оценяват от 20-членно жури с председател проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ – Пловдив.

В конкурса участваха ученици от музикалните училища в Широка лъка, Котел, Пловдив, Варна, училищата с разширено изучаване на музика в Бургас, Варна.

Учениците от СОУ "Сава Доброплодни", гр.Шумен, въпреки голямата конкуренция, завоюваха 19 почетни отличия.

8 Златни лири - Моника Радославова от І клас, Славея Яворова от І клас, Анна Радева - ІІ клас, Владислава Генадиева - ІІІ клас, Севги Рагуб - V клас, Станимира Росенова - VІ клас, Иван Ивайлов - VІ клас, Андрей Димитров – VІІ клас.

7 Сребърни лири - Боян Илиев от ІІ клас, Симона Желязкова – V клас, Михаела Дамянова – VІІ клас, Мира Захариева - ІХ клас, Тунай Мехмедов – ІХ клас, Йордан Станков - Х клас, дует Лиляна и Славея Яворови.

4 Бронзови лири - Галин Ганчов - VІ клас, Доменика Калева - VІІІ клас, Йоанна Димитрова – ІХ клас, Лиляна Яворова - Х клас.

Преподаватели на тези талантливи ученици са Дарина Бошнакова, Димитричка Илиева, Янка Димитрова и Мирослав Минчев.
upload/8654.jpg

Уча и се забавлявам
Публикувано на: 2016-03-25 16:48:39

Уча и се забавлявам

„ Уча и се забавлявам“ е девизът на I-ви А клас в СОУ ”Сава Доброплодни“, с класен ръководител Жулиета Захариева. Тази идея за учене подкрепиха и родителите на първокласниците.
Голяма беше изненадата за децата, когато на 25 март в часа по изобразително изкуство, учителят беше госпожа Поли Желязкова, майка на Георги Желязков. Започна „ Работилницата на сръчковците“. Учениците изработиха пролетни цветя и се забавлавяха.
Класната стая стана по-цветна, децата бяха щастливи, а училището спечели подкрепа и приятелство.
staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]