Галерия

Посланици на технологиите и иновациите в България
Публикувано на: 2016-03-02 16:53:09

Над 2200 ученици от цялата страна кандидатстваха в кампанията на Майкрософт България "Млади посланици на технологиите и иновациите" Кампанията цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната и се осъществява в партньорство с Фондация "Старт ЪП", "Заедно в час", в. Капитал, "Аз мога тук и сега", "Уча се", БАИТ, Дигитална Национална Коалиция и 61 медии. Един от номинираните участници е възпитаникът на СОУ "Сава Доброплодни" - Габриел Атанасов. Той и ръоводителят му - Ангел Ангелов ще присъстват на церемонията по награждаване, която ще се проведе на 25 март в гр. София.

upload/web.jpg

143 години Безсмъртие
Публикувано на: 2016-02-19 15:17:01

В СОУ "Сава Доброплодни"седмицата от 15.02. до 19.02.2016 беше посветена на паметта на Васил Левски. Проведоха се мероприятия, с които се отбелязаха 143 години от гибелта на Апостола.

На 15.02. часът на класа беше проведен като урок по родолюбие. Беседата за живота и смъртта на Дякона беше допълнена от интересен документален филм за Васил Левски.

Във фоайето на училището имаше уредена изложба, свързана с личността на Левски. В изложбата взеха участие малките и големите талантливи художници от Училището по изкуствата. Резултатите от конкурса бяха оповестени на 19.02.2016, а класираните наградени.
Вече втора поредна година учениците от 1-4 и 5-7 клас почитат делото на Левски с тъй наречения "лъвски скок", показвайки не само сила на духа, но и физическа издръжливост.

Тържествено беше отбелязан 19.02. - денят на кончината на Левски. През целия ден ученици, в униформи на училището, отдаваха почетен караул до знамето. Тържественият тон беше допълнен и от словото за Апостола, което прозвуча по радиоредбата. Финалните думи: "Благодарим ти най-вече за това, че ни караш непрекъснато да се замисляме, да не се предаваме, да се борим и където и да ходим по света да не забравяме своите корени!България ще я има ,докато има Левски, докато ни има нас, твоите потомци!Поклон пред паметта ти, Апостоле!" прозвучаха като тържествен обет на учениците от СОУ"Сава Доброплодни", изразили съпричастността и признателността си към делото на една велика личност.

staff/picbut.jpg

Международен конкурс за есе
Публикувано на: 2016-02-10 11:52:28

Три награди от Международен конкурс за есе

Неотдавна се състоя Международен конкурс за есе на тема: „За что я люблю русский язык” („За какво обичам руския език”). Състезанието бе организирано от Информационния портал «Россия вчера и сегодня» (http://rusdeu.de/) и се проведе в две номинации: „Руски език като роден” и „Руски език като чужд”.
По данни на организаторите, в конкурса са се включили 581 участници на различна възраст от 14 страни, намиращи се на 3 континента – Европа, Азия, Африка.
Три възпитанички на СОУ „Сава Доброплодни”, профил „Чуждоезиков”, взеха участие в този конкурс и се представиха отлично в номинация „Руски език като чужд”.
Взискателното жури избра Миглена Димитрова от VІІІ „а” клас за победител, а нейната съученичка Мария Пенева зае второ място. Есето на Илияна Величкова от Х „а” клас също бе класирано на второ място.
Преподавател по руски език на трите момичета е г-жа Елена Станева.

staff/picbut.jpg

Празничен час по руски език
Публикувано на: 2016-01-27 16:27:39

Празничен час по руски език

На 25.01.2016 г. учениците от Х „а” клас, профил „Чуждоезиков”, проведоха празничен час по руски език със своя учител г-жа Елена Станева. Часът беше посветен на уникалния празник Татянин ден.
В Русия на този ден празнуват всички, които носят името Татяна. Но той е и празник на студентите, тъй като на 12 (25) януари 1755 г. руската императрица Елизавета е подписала Указ за основаването на Московския университет.
Специални гости в празничния час бяха членове на Руския клуб „Славяне 2000” с председател г-жа Тамара Стилиянова. Сред гостите беше самата императрица Елизавета, която лично огласи своя Указ. Присъстваха и две именички – г-жа Татяна Прашанова, библиотекар и учител по руски език в училището, и г-жа Татяна Терзиева, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Те запознаха десетокласниците с традициите в отбелязването на този празник.
Учениците също така гледаха клип и презентация, рецитираха стихове, отгатваха забавни гатанки и получаваха „вкусни” награди за правилни отговори.
Часът се превърна в едно интересно и приятно изживяване както за десетокласниците, така и за присъстващите гости.

staff/picbut.jpg

Призово място по ИТ
Публикувано на: 2016-01-11 08:44:58

Десетокласникът от СОУ „Сава Доброплодни“ Радостин Емануилов се класира на второ място на проведената през уикенда в столицата “СофтУниада”. Това е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Проектът на Радостин - SkyKey – Android приложение за търсене на съзвездия по снимка му донесе престижната награда и предизвика огромен интерес сред участниците и присъстващите. Приложението е създадено и реализирано под ръководството на преподавателя по информационни технологии Ангел Ангелов.
Организатор на проявата беше Software University.

Наш учител част от журито на Майкрософт
Публикувано на: 2016-01-10 08:53:51

Учителят по информатика от Шумен Ангел Ангелов ще бъде част от журито на Майкрософт, които ще определи най-иновативните преподаватели в света. През миналата година самият Ангелов беше избран от компанията за иновативен преподавател, заради постиженията му в използването на информационните технологии в образователния процес. За Радио Шумен учителят по информатика уточни, че журито се състои от 10 души, като той е единственият българин. Всяка година компютърна компания избира над 100 експерти от цял свят, които на световна среща споделят модерните си идеи и подходи, провокирани от новите технологии. Тази година срещата ще бъде в унгарската столица Будапеща през месец април. Благодарение на Ангел Ангелов , 20 българи са номинирани за участие в тазгодишното издание. Петима от преподавателите отговарят на условията по регламент.

Източник: БНР

С приятел по-далеч се стига
Публикувано на: 2016-01-03 10:30:03

Завърши проектът „С приятел по-далеч се стига“, изпълняван от СНЦ „Училищно настоятелство при СОУ „Сава Доброплодни“ с родителите, учениците и учителите от І и ІІ клас на училището


Необходимостта от развитие на комуникативните умения и сравнително честите прояви на агресия сред децата в училищна възраст ни мотивираха да работим по проекта „С приятел по-далеч се стига“. Той се реализира с финансовата подкрепа на община Шумен в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивната поведение сред децата и учениците в община Шумен. Целева група бяха учениците от І и ІІ клас на СОУ «Сава Доброплодни» -Шумен – общо 227 на брой, техните учители и родители. В рамките на проекта ученици, родители и учители получиха актуална информация за разпознаване на агресията, предпазване от агресивно поведение и ефективни методи за борба с него. Семинарите с учители, походът до ПП „шуменско плато“ съвместно родители, учители и деца и родителските срещи повлияха на формирането на нагласи за неконфликтно поведение. Беше подобрено взаимодействието между ученици, родители и учители и станаха по-целенасочени усилията им за борба с проявите на насилие.
Беше осигурена подкрепата на родителите и обществеността за превенция на проблема с агресивното поведение в ранна възраст. Бяха подготвени професионалисти и родители за начините за отреагиране при определени ситуации на насилие.
Беше повишена квалификацията на учителите за превенция на насилие и бяха реализирани специализирани тренинги за справяне с критични ситуации.
Постигнатите резултати и изработените информационни материали бяха представени на заключителна работна среща, на която бяха поканени колеги от други училища.
След края на проекта ще се търсят възможности за продължаващо финансиране на тези и подобни дейности от ЕСФ, други донори и средства от бюджета на училището /СИП/ и доброволчески инициативи от НПО.

staff/picbut.jpg

Медиите за нас
Публикувано на: 2015-12-23 11:30:01

Медиите за нас

Тръгнах и останах
Публикувано на: 2015-12-20 06:38:28

Само преди една година можехте да я видите по училищните коридори. Ако някой надникнеше в 32 стая щеше да я види с неизменните й приятели – един молив и една гума. С тях тя не се разделяше дори в часовете по български език и литература. В края на миналата учебна година това вълшебно момиче ни допусна в своя не по-малко вълшебен свят, подреждайки изложбата си „Тръгвам и оставам“. И Кари изпълни обещанието си. Тръгна, малко уплашена, но и изпълнена с очаквания към едно място, което често наричат „края на света“. И днес тя се върна, тук, където са едни от най-съкровените й спомени, за да разкаже за своето едновременно дълго и кратко пътуване. Пътуване към мечтата и преодоляване на страха.“ С тези думи госпожа Диана Димова откри срещата между ученици от СОУ „Сава Доброплодни“ и Карина Йорданова, студентка в Колежа по изкуства в Плимут, Англия. Карина представи своя колеж, специалностите, които предлага, условията и перспективите за обучение и работа. След презентацията в непринуден разговор тя разказа за своя път от класната стая до модерно оборудваните колежански зали. За живота далеч от близките и приятелите, за чисто битовите проблеми, за начина на живот на младите хора. Отговори на множеството въпроси и запали много от учениците да започнат да мислят за постигането на своите мечти.


staff/picbut.jpg upload/web.jpg upload/moreinfo.jpg

Конкурс Екоколеда 2015
Публикувано на: 2015-12-15 14:10:44

И тази учебна година ученици от СОУ „Сава Доброплодни“ участваха в обявения от РИОСВ – Шумен конкурс под наслов – „Екоколеда 2015“.
Идеята на организаторите беше децата да изработят коледни играчки, новогодишна украса, да напишат стихотворения и разкази на коледна тема.
В конкурса взеха участие ученици от нашето училище:
1.Николай Димитров – V“е“ клас
2.Деница Радославова – V“е“ клас
3. Християна Дариева – V“е“ клас
4.Девора Яворова – VІІ“д“ клас
5.Тима Мирославова – VІІ“д“ клас
6.Дима Димчева – VІІ“д“ клас.
Грамота за участие в конкурса и предметна награда получи Девора Яворова от VІІ“д“ клас за написаните стихотворения. Отличено с Грамота за участие беше и училището ни.


staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]