Галерия

Албум: 24 май

Изложба на талантливите деца в област Шумен
Публикувано на: 2016-09-16 14:10:02

upload/1_1.jpgВъв фоайе "Ротонда" на Министерството на образованието и науката на 14 септември бе открита изложба на училища от област Шумен, подготвена и организирана от ръководството и от учителите по изобразително изкуство на СУ ,,Сава Доброплодни“-Шумен. Експозицията бе реализирана по покана на г-жа Галя Георгиева – главен експерт в дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“, за всички училища от област Шумен, с цел споделяне на талант и знания, сцена за изява на творчеството на учениците и насърчаване на професионализма на техните учители.
upload/1_1.jpgВ колекцията бяха включени творби на деца от ДГ,,Братя Грим“ - Шумен, ОУ ,,П. Волов“ - кв.Дивдядово, ОУ ,,П.Волов“ - с.Тодор Икономово, СУ,,Г.С.Раковски“ - гр.Каолиново и СУ ,,Сава Доброплодни“ като възрастовата граница на учениците бе от 6 до 18 години. В експозицията присъстват всички жанрове на изобразителното изкуство, включени в учебните програми: фигурални композиции, виртуозно изпълнени в темперна техника, красиви пейзажи от България, натюрморти, илюстрации, портрети, подбрани рисунки с различни живописни и графични материали. Мариана Петкова, дългогодишен учител по изобразително изкуство в СУ „Сава Доброплодни“, включи в колекцията на изложбата графики в техника ,,суха игла“ от фонда на училището. Бяха показани и рисунки от проведения през тази година Национален конкурс ,,Децата на България пеят, танцуват, рисуват“.
Изложбата пресъздава настроения и цветове, вложени са фантазия, майсторство и артистизъм.
upload/1_1.jpgИзложбата бе открита от главния експерт по изобразително изкуство - г-жаГаля Георгиева. Началникът на Регионалното управление по образованието - гр.Шумен - Светлана Милева, поздрави младите таланти и пожела много бъдещи успехи. Директорът на СУ "Сава Доброплодни" – Шумен, Албена Иванова–Неделчева, сподели пред гостите, присъстващи на откриването на изложбата, за успехите и постиженията на нашето училище, за профилите по изкуства, поздрави учениците и учителите и им пожела творческо вдъхновение и успешна реализация през новата учебна година

staff/picbut.jpg

Пусть всегда будет солнце
Публикувано на: 2016-09-12 16:23:56

III Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце"

На 10.09.2016г в гр. Казанлък се проведе заключителния етап от фестивала на руската поезия, песен и танц организиран от Национална Движение Русофили с финансовата подкрепа на Фонд "Русский мир". Вокална група "Мечтатели -2 " от 12в клас с ръководител г-жа Радка Гочева- учител по руски език, представиха достойно нашето училище и града ни. Над 82 училища, читалища, детски градини и формации от над 30 града в страната се явиха на фестивала в четири възрастови групи в разделите: Песен, Танц, Поезия, Мажоретни състави и духови оркестри.В групата на най-големите 9 -12 клас "Мечтатели -2" спечелиха Специалната награда на МОН в раздела Песен.

staff/picbut.jpg

Ноти по пясъка
Публикувано на: 2016-09-07 09:38:32

Шуменски лауреати от Първия международен фестивал за поп и рок изпълнители „Ноти по пясъка“
upload/1_1.jpgОт 1-ви до 4-ти септември 2016г. в Приморско се проведе Първия международен поп - рок фестивал с конкурсен характер за млади поп и рок изпълнители. Шумен имаше своите представители в лицето на Крисияна Николаева/10г./ и Силвена Костова/18г./ - ученички в музикалните паралелки при СУ „Сава Доброплодни“ гр. Шумен. Преподавател по поп пеене на двете момичета е Емилия Божилова. Крисияна спечели 1-ва награда във 2-ра възрастова група, а Силвена – 2-ра награда във 5-та възр. гр. и наградата за най-добро изпълнение на българска песен, присъдена и от детското жури.
upload/1_1.jpgМного талантливи деца и младежи от България и чужбина взеха участие в първото издание на този международен форум. Идеята за фестивала бе на Руми Иванова от гр. Пловдив - вокален педагог на 10 годишната Лидия Ганева, която ще представи България на Детската Евровизия в Малта през ноември. Три дни гласовити момчета и момичета разделени в 5 възрастови групи имаха възможност да покажат дарбите си и да се борят за призовите места. Всички участници имаха щастието да участват във фестивални концерти в Китен, да пеят на Гала концерта с рок група на живо, да участват в два майсторски класа, да работят в музикални отбори с определени мисии извън конкурсната програма. Посланието на този фестивал бе приятелтво, творчество, детска чистота, усмивки и красота.
upload/1_1.jpgФестивалът се проведе под патронажа на Община Приморско и кметство при гр. Китен. Партньори на този форум бяха Българско Национално Радио, Биг Бенд Пловдив и рок група Krossfirе. Председател на журито бе Мая Райкова – музикален продуцент в БНР, а негови членове Петя Колева - действаща оперна певица с концерти и спектакли в Италия, Германия, Унгария, Турция, Чехия, Словакия, Белгия, Холандия, Великобритания, Норвегия и Австрия; ръководител на Музикалния Театър за деца и юноши Ла Кахита Музикал де Малага в Испания, Димо Петков - фронтмен на рок-група „Krossfire“, Николай Гешев - основател и ръководител на Пловдивския биг бенд и Емил Струнджев - композитор. Успоредно с професионалното жури тричленно детско жури също оценяваше участниците в конкурсната програма. Председател на детското жури бе Лидия Ганева, на която стискаме палци да представи достойно България на Детската Евровизия в Малта. Попътен вятър на талантливите български деца.

staff/picbut.jpg

Международен рускоезичен лагер
Публикувано на: 2016-08-17 09:29:23

Международен рускоезичен лагер – лято 2016
За седма година учениците от езиковите паралелки в училище взеха участие в Международен рускоезичен лагер на брега на Черно море в гр. Бяла.Седмицата в кръга на учениците от гр. Москва им донесе много приятни емоции и нови приятелства. Заедно те провеждаха занятия по руски език, ходеха на плаж, веселиха се, танцуваха. Всеки ден носеше нови предизвикателства към отборите: Ден на Русия, Ден на националностите, Ден на театъра, Ден на киното, Фотокрос, Пътешествие по Русия, Номинации за Оскар в различни категории. Последната вечер нашите ученици получиха сертификати за проведеният курс по руски език и литература и награди от номинациите Оскар.Тръгнаха си от лагера с обещание, че и следващото лято отново ще бъдат заедно!

staff/picbut.jpg

Пусть всегда будет солнце
Публикувано на: 2016-06-27 18:22:06

III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц

upload/1_1.jpgЗа трета поредна година НЧ "Добри Войников" бе домакин на Зоналния кръг на фестивала "Пусть всегда будет солнце", организиран от Национално движение Русофили с подкрепата на Фонд "Русский мир", МОН, Синдиката на българските учители и Националния дворец на децата.
upload/1_1.jpgНа 18.06.2016г. 70 представители от 6 области на Североизточна България в три възрастови групи взеха участие във фестивала "Пусть всегда будет солнце" . Вокална група "Мечтатели 2" от 11 в клас, с ръководител и учител по руски език г-жа Радка Гочева и с помощтта на г-жа Галина Георгиева учител по музика, зае първо място в трета възрастова група с руската народна песен "Ой, как ты мне нравишься". Групата ще представи нашето училище и гр. Шумен на Националния фестивал през месец септември в гр. Казанлък.Успех, момичета!

staff/picbut.jpg

Нови национални награди
Публикувано на: 2016-06-26 11:24:54

Нови национални награди за талантливите деца на Шумен
upload/1_1.jpgЧетири момичета от паралелките с профил „Музика“ при СОУ „Сава Доброплодни“ гр Шумен донесоха пет награди от Националния конкурс за популярна песен „Звезден път“, който се проведе за девета поредна година в гр. Разград на 24 и 25 юни
upload/1_1.jpgКрисияна/10г./ бе единствения участник в конкурса, удостоен с две награди – първа награда и наградата на Кмета на Община Разград, която и бе връчана лично от г-н Кмета. Джан Нинша/9г./от Китай, която вече четвърта година живее в гр. Шумен, плени журито с изпълнението си на български песни и спечели втора награда в първа възрастона група. Симона/13г./, която тази година е дебютант в национален конкурс извън родния си град, получи трета награда в трета възрастова група, а Габриела/15г./ бе удостоена с втора награда във четвърта възрастова група. Председател на журито бе Мая Райкова – музикален продуцент в БНР, а членове Кристина Иванова – победителката от миналия сезон на „Гласът на България“ и композиторът Валентин Пензов.
upload/1_1.jpgЧетирите момичета са възпитанички на г-жа Емилия Божилова. „Прекрасните думи на журито след Гала-концерта ни прави щастливи и вдъхновени да продължаваме да пеем“ – споделиха учениците от музикалните паралелки на СОУ „Сава Доброплодни“ и тяхната учителка.

staff/picbut.jpg

Фестивал за медийни изкуства Арлекин
Публикувано на: 2016-06-23 09:19:30

Две награди. 1-во място за Радостин Маринов и Габриел Атанасов, както и Специална награда за отбора от СОУ "Сава Доброплодни" в категория "Мултимедийни и интернет приложения" на Фестивал за медийни изкуства "Арлекин".
Поздравления за всички:
- за Гошо и Дени с "Екскурзоводи в града на правописа";
- за Марти и Илина с "Виртуална лаборатория - Нашето тяло"
- за Миро и Вальо "Виртуална лаборатория"
- за Radostin Emanuilov и Георги Атанасов със "Srone of Creation"
- за Крис и Ивана с "Малък полиглот"

staff/picbut.jpg

Фестивал по роботика
Публикувано на: 2016-06-22 22:29:51

Награда на журито - това е отличието, което петокласниците от отбор "Ron1n" спечелиха на фестивала по роботика на 17.06.2016г. Благодаря на SAP Labs България, които направиха незабравима годината за Алекс, Ванко, Апостол, Борко, Петьо, Гошо, Стоил и още десетки деца от цяла България.

staff/picbut.jpg

Конкурс Димитър Гайдаров
Публикувано на: 2016-06-22 13:46:17

upload/1_1.jpgОтново отлично представяне на провелия се 10-12.06-2016 г.в гр.Казанлък Първи национален фолклорен конкурс ”Димитър Гайдаров” на възпитаничките на СОУ”Сава Доброплодни”.
upload/1_1.jpgКонкурсът се провежда под патронажа на кмета на гр.Казанлък – г-жа Галина Стоянова. Организатори на събитието са Община Казанлък, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, НЧ „ Възродена „ Искра“ и ФА „ Гъдулица“.
upload/1_1.jpgНад 1000 са участниците в конкурса- певци, музиканти, танцьори. Председател на журито бе академик Милчо Василев,ректор на АМТИИ Пловдив.
upload/1_1.jpgСлавея Яворова Младенова, ученичка във II в музикален клас,вокален педагог Янка Димитрова получи първа награда.С първа награда бе удостоена и нейната сестра-Лиляна Яворова Младенова, ученичка в Х г музикален клас. Дует „Сестри Яворови”, вокален педагог Янка Димитрова ,получи поощрителна награда.
upload/1_1.jpgНа провелия се на 12.06.2016 г. в гр.Созопол Международен конкурс на изкуствата”Радост на брега” Славея Яворова Младенова, ученичка във II в музикален клас,вокален педагог Янка Димитрова получи първа награда,като впечатли силно журито-Калинка Згурова,Светла Караджова и Ваня Монева, с изпълнението на безмензурната песен ”Хлопа тропа някой” . Лиляна Яворова Младенова, ученичка в Х г музикален клас получи трета награда и едногодишна стипендия . Дует „Сестри Яворови”, вокален педагог Янка Димитрова ,получи първа награда.

staff/picbut.jpg

Списък с произведенията по литература
Публикувано на: 2016-06-06 10:30:14

Уважаеми ученици, ваканцията започва скоро и четенето продължава!
Не забравяйте, че едно от удоволствията на свободното време е срещата с хубав сюжет /бил той на филм или книга/. През настоящата учебна година по Български език и литература ще имате възможност да дебатирате върху бисери от световната класическа литература. Много от тях са филмирани.

V клас | VІ клас | VІІ клас | VІІІ клас
ІХ клас | Х клас | ХІ клас | ХІІ клас

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110]