Галерия

Пореден повод за гордост
Публикувано на: 2015-04-23 10:21:12

На организираното от ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ състезание по Икономика и Информационни технологии , учениците от СОУ "Сава Доброплодни" заеха следните места:
Първо място: Радостин Христов Маринов - 10. клас
Трето място: Радостин Николаев Емануилов - 9. клас
Четвърто място: Янислав Георгиев Колев - 10. клас

Наградите:
Първо място: Купа на Декана и 120.00 лв.
Трето място: 50.00 лв.
Четвърто място: Външна батерия

Ръководителят на състезателите от СОУ "Сава Доброплодни" - Ангел Ангелов ще получи плакет за принос в обучението по информатика и информационни технологии.

Премиера
Публикувано на: 2015-04-23 10:16:18

В читалище „Добри Войников“ се състоя премиерата на новия колектив на Руска театрална палитра“Радуга“ с ръководител г-жа Радка Гочева – учител по руски език.Малките артисти от 5 б и 5 в класове показаха пред своите съученици, родители и учители постановката „Приказка за съвременната Баба Яга“. Те показаха отлично владеене не само на руския език, но и на театралното майсторство и очароваха публиката с играта си на сцена.Възторжени бяха и отзивите на гостите: проф.В. Аврамова, ст. експерт по чужди езици г-жа Р. Кунчева, представителя на РИО – Шумен, отговарящ по проект „Успех“ г.жа Тодоринова.Пожелаваме им успехи и на международните фестивали!

staff/picbut.jpg

Престижна награда
Публикувано на: 2015-04-23 10:12:04

Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература награди с медал на името на А.С. Пушкин за 2015г. седем страни. Госпожа Радка Гочева – ст. учител по руски език в нашето училище получи високото отличие за големи заслуги в разпространението на руския език по света и за работата и с Руска театрална палитра „Радуга“ при СОУ „Сава Доброплодни“. Наградата и бе връчена от проф.доктор Валентина Аврамова – член на Президиума на МАПРЯЛ.

staff/picbut.jpg

Училищен вестник „Совата“
Публикувано на: 2015-04-17 09:25:55

Клуб "Млад журналист", вече 4 години работи по проект "Успех", част от програмата "Да направим училището привлекателно за младите хора", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
През школата на училищния вестник "Совата" преминаха повече от дузина доброплодци. Те усъвършенстваха уменията си да общуват, да правят интервюта, да се забавляват заедно. И тъй като совите си дават сметка, че това, което се случва в най-доброто училище за най-добрите ученици е наистина уникално, в последния брой на вестника решиха да ви разкажат за тези, които само много скоро ще кажат сбогом на любимото училище. Вижте на кого тази година казваме: На добър час!

Поредният брой на в-к "Совата" може да видите ТУК!

Национално състезание при СБНУ
Публикувано на: 2015-04-16 13:18:24

Допуснати за участие в Националното финално състезание на СБНУ ученици от СОУ "Сава Доброплодни"

Националното финално състезание се организира от Сдружението на българските начални учители (СБНУ). В него ще вземат участие ученици от 1 до 4 клас , които са получили максимален брой /50/ точки на състезанията в различни тематични области през учебната 2014 - 2015 година. Тестовите въпроси ще са от учебното съдържание по учебните предмети: "Български език и литература", "Математика","Роден край", "Околен свят"," Човекът и обществото", "Човекът и природата" и "Английски език"- 1 клас,2 клас, 3 клас и 4 клас. Тестът включва въпроси с отворен и затворен тип отговори. Има и логически задания. В темите се съдържат и забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
Списък на учениците от СОУ "Сава Доброплодни" допуснати до Националното финално състезание може да видите ТУК!

Състезанието "Аз и буквите"
Публикувано на: 2015-04-15 11:59:58

Състезанието "Аз и буквите" се организира от Сдружението на българските начални учители (СБНУ). Надпреварата е за ученици от 1 до 4 клас. Тестовите въпроси са от учебното съдържание по учебните предмети: "Български език и литература" - 1 клас,2 клас, 3 клас и 4 клас. Тестът включва въпроси с отворен и затворен тип отговори. Има и логически задания. В темите се съдържат и забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
Резултатите на учениците от СОУ "Сава Доброплодни" може да видите ТУК!

Национален конкурс "Цветен камертон"
Публикувано на: 2015-04-14 09:38:57

Ученици от музикалните паралелки на СОУ "Сава Доброплодни" участваха в Националния конкурс "Цветен камертон" за млади изпълнители на популярни песни. Конкурсът се проведе на 04 и 05 април в гр. Сливен. Шестчленно жури с председател поп изпълнителят Панайот Панайотов оценяваха над 110 деца от цяла България. Габриела Георгиева - 5е кл., Габриела Александрова – 8 кл., Мирена Арменска и Кристина Петкова - 9 кл. достойно представиха нашето училище и получиха грамоти и предметни награди. Сливенската публика се плени от второкласничката Джан Нинша. Тя спечели втора награда.
staff/picbut.jpg

Награди - 'Фолклор и вокални групи'
Публикувано на: 2015-04-13 19:32:58

В раздел „Фолклор и вокални групи“ се състезаваха 88 индивидуални изпълнители и 7 групи от цялата страна - София, В.Търново, Силистра, Провадия, Шумен, Н. пазар, Смядово, Дибич, Тодор Икономово.

Журито бе в състав :
1. Сашка Ченкова - преподавател по народно пеене в НУФИ "Ф.Кутев", гр.Котел, хонорован асистент в ШУ "Еп. Константин Преславски"
2. Милен Георгиев - диригент на оркестъра на АНПТ "Шумен"
3. Момчил Генов - музикален редактор в радио „Шумен“

Отличени бяха следните участници:
I-ва възрастова група - Народно пеене
1 награда - Виктория Стефанова и Анна Радева от Шумен; Божидара Желязкова от София.
2 награда - Славея Яворова от Шумен; Никол Добрева от София.
3 награда - Добромир Данев от Шумен; Стефка Карова от Смядово

I-ва възрастова група - Инструменталисти
1 награда - Милен Станоев – гъдулка - гр.София

II-ра възрастова "A" група - Народно пеене
1 награда - Александра Михайлова от Силистра; Владислава Георгиева от София
2 награда - Сиана Георгиева от София
3 награда - Евелин Станчева и Атанас Петков от София; Стефан Иванов от В.Търново

II-ра възрастова "A" група – Инструменталисти
1 награда - Цветелин Койчев - гайда от Шумен; Петър Желев - кавал от Н. Пазар
2 награда - Кристиян Иванов - гъдулка от София
3 награда - Габриела Димитрова - гъдулка, Симона Миткова - тамбура, Параскева Крумова - тамбура от София; Иван Крумов - кавал от Н. пазар

II-ра възрастова "Б" група - Народно пеене
1 награда - Илияна Димитрова и Данислава Димитрова от Силистра; Янна Христова от София.
2 награда - Александра Станилова от София; Нели Димитрова от Силистра; Александра Малинова от Шумен.
3 награда - Симона Желязкова от Шумен; Данислав Бозов от Смядово; Антонина Панчева от София.

II-ра възрастова "Б" група – Инструменталисти
1 награда - Ивалин Ивалинов - гайда от Н. пазар и Нели Димитрова - тамбура от Силистра.

III-та възрастова група - Народно пеене
1 награда - Мира Захариева от Шумен; Глория Георгиева от Силистра; Ива Котева от София.
2 награда - Иван Ивайлов, Димона Лечева, Кристиян Крумов, Десислава Красимирова, Йоанна Димитрова и Тунай Мехмедов от Шумен.
3 награда - Виктория Терзиева и Ивета Димитрова от Силистра; Михаела Дамянова от Шумен; Валентина Шерденкова и Христина Ненкова от София.

III-та възрастова група - Инструменталисти
1 награда - Виктор Лазарски - гайда и Атанас Петров - кавал от Шумен; Симеон Атанасов - гъдулка от София.
2 награда - Георги Тодоров - гайда и Огнян Недев - гъдулка от Шумен; Александър Енчев - кавал от Н. пазар
3 награда - Валери - кавал от Н. пазар

IV-та възрастова група - Народно пеене
1 награда - Лиляна Яворова от Шумен; Стилияна Алексиева, Петър-Леон Илчов Божилов от София.
2 награда - Глория Кънчева от Силистра; Симона Димитрова, Ирина Асенова, Беатрис Александрова от София.
3 награда - Полина Иванова от Шумен; Катерина Димитрова, Йоана Неделева от София.

IV-та възрастова група – Инструменталисти
1 награда - Мехмет Изет - гайда от Н. пазар; Даяна Петрова - тамбура от Силистра
2 награда - Петър-Леон Илчов Божилов - гъдулка от София; Искрен Иванов - кавал от Силистра

Вокални групи
1 място - ВГ "Добруджанче" към НЧ "Доростол 1870", гр.Силистра и ФГ "Малките будители" – 144. СОУ " Народни будители " от гр. София
2 място - ВГ "Добруджанче Джуниър" към НЧ "Доростол 1870" и Секстет "Добруджанче" към НЧ "Доростол 1870 " от гр.Силистра и ВГ СИП "Народно пене"- ОУ "Иван Вазов", гр. Провадия
3 място - ВФ "Мъниста" към НЧ "Братство 1860", гр.Смядово и БГ "Пендари" към ОУ "П. Волов", с. Тодор Икономово
Специални награди - ЗАПИС В РАДИО „ШУМЕН“ получиха Мира Захариева и Лиляна Яворова от Шумен.

Национална олимпиада по ИТ
Публикувано на: 2015-04-08 06:51:21

Четири са класираните проекти за Националния кръг на Олимпиадата по информационни технологии от СОУ "Сава Доброплодни".

В категория "Уеб сайт" 5. - 8. клас класираните проект са "ЕКО Дом" с автори Михаил Бисеров Георгиев и Миглена Георгиева Димитрова с ръководител Мадлена Станчева и проект "Регистър на учебните заведения в България" с автори Мертин Мехмед Дервиш и Мария Данаилова също с ръководител Мадлена Станчева.

В категория "Интернет приложения" 9. - 12. клас е класиран проекта "SnippetJump - система за програмиране на мултимедия" с автор Радостин Христов Маринов с ръководител Ангел Ангелов.

В категория "Приложни програми" 9. - 12. клас е класиран проекта "SkyKey | Ключ към звездите" с автор Радостин Николаев Емануилов с ръководител Ангел Ангелов.

Проектът на Радостин Емануилов е първият класиран в тази категория от област Шумен от съществуването на Националната олимпиада по информационни технологии. Общият брой на класираните проекти от област Шумен е шест, като четири от тях са от СОУ "Сава Доброплодни".

Наградени - 'Надиграване'
Публикувано на: 2015-04-08 06:46:37

Надпреварата в раздел „Надиграване“ от Регионалния конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ беше проведено на 28-29.03.2015 година в НЧ “Тодор Петков“, гр. Шумен.
Надиграването имаше две направления - хореографки паралелки, танцови училища и самодейни ансамбли. Всяко от направленията бяха раздели на възрастови групи. В надиграването участваха много танцови състави от цяла България. Общият брой на участниците надвишаваше 700 изпълнители в 22 колектива.
Участниците в хореографските паралелки и танцовите училища бяха - 144. СОУ“Народни будители“, гр. София, СОУ “Сава Доброплодни“, гр. Шумен, НГХНИ “Константин Преславски“, гр. Варна, СОУ “Климент Охридски“, гр. Добрич.
Участниците в самодейните ансамбли бяха - АНПТ “Мадара“, гр. Шумен, II ОУ “Иван Вазов“, гр. Провадия, Дом „Детелина“, гр. Шумен, “Луди Млади“, гр. Нови пазар, ДТШ “Провадийче“, гр. Провадия , ДТС “Венче“, гр. Шумен, ТС “Рила“, гр. Дупница, ТС “Празник“, гр. Сандански, НЧ “Отец Паисий“, гр. Шумен.
Жури бяха Христина Янкова от БНР, доц. Петър Петров, Цветан Червенков
Спонсори, без които нямаше да се осъществи надиграването, бяха КБРгруп, НЧ “Тодор Петков“, ЕсЖигруп, Dance club Borev, АЛ и КО

Имената на наградените с първо място:
пиано - Анет Маринова -2 "б" група, Симеон Божилов-3 гр.; Венета Чобанова - 4 гр. - Шумен; Мартина Петрова във 2-ра"б" група от СОУ "Климент Охридски" Добрич; Акордеон - Вокил Панайотов 2б гр. Шумен, Димитър Димитров -4 гр. Казанлък.; китара - Малин Чавдаров, Ивана Петрова - Шумен.
В специалност "Инструментални ансамбли" първото място бе присъдено на клавирно дуо Анет Маринова и Симеон Божилов.
С втори награди: Валентин Тодоров 2"б" гр. от Велико Търново - акордеон; Жулиян Желязков - класическо пеене 3 гр.; Михаил Велков - класическо пеене 4 гр. от Пазарджик, Борис Живков - китара, 3 гр.; Славчо Пламенов - кларинет 2"б"гр.; Момчил Узунов - цигулка, 3гр., клавирно дуо Ана - Мария - Лечева и Силвена Костова, 3гр.;Ипек Ангелова - цигулка , акомпанимент Хюсеин Мехмед и клавирно дуо Теодора Величкова и Виктор Димитров.

Трети награди: пиано: Владимир Георгиев-2"б"гр.,Виктор Димитров, Виктория Стоянова, Калина Кирилова - 3гр., Пламена Димитрова - ударни инструменти, 3 гр. гр. Добрич; Николай Василев - 3 гр. акордеон,; Дейвид Митков - цигулка 2"б"гр.; Християн Христов - цигулка, 4 гр.; Даниел Цветанов - кларинет, 4 гр. София; Янко Янков 2"б"гр. китара.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]