Галерия

Територия на руския език
Публикувано на: 2019-08-05 12:38:07


Територия на руския език


upload/1_1.jpgОт 15 до 29.07.2019г. в гр. Китен се проведе Международна театрална школа с участието на деца от 11 страни: Франция, Холандия, Испания, Белгия, САЩ, Русия, Италия, Турция, Германия, Молдова и България.
upload/1_1.jpgРъководител на проекта е Людмила Дробич от Париж, Франция. Проектът се осъществява с подкрепата на фонд „Руский мир“, Съюза на театралните дейци в Русия, Руския държавен педагогически университет „А.И. Херцен“ гр. Санкт Петербург и туристическа фирма Vassy от България.
upload/1_1.jpgПо време на тези 15 дни с децата се проведоха уроци за развитие на речта, работиха по театрализирани проекти, заснимаха филми на детски постановки, подготвяха спектакли, които показаха на заключителния етап. С тях работеше екип от очарователни педагози: Елизавета Александровна Хамраева – проф. в катедра Славянски езици към Московския педагогически държавен университет, Максим Михайлов – доц. от Руския държавен институт за сценични изкуства гр.Санкт Петербург, Елена Рудь – директор на училище за допълнително образование гр.Барселона, Испания, Анна Новикова – кандидат на пед. науки, доц. от РУДНР гр. Москва, Мария Якимова – актриса от Младежкия театър в Санкт Петербург.
upload/1_1.jpgВ театралната школа взеха участие двама представители на „Радуга“: Петър Иванов от 9 а клас и Емилияна Георгиева от 8 а клас заедно със своя ръководител, ст. учител по руски език г- жа Радка Гочева. По време на престоя си в лагера нашите ученици очароваха всички с прекрасното владеене на руски език и своя талант. И двамата получиха предложения да участват в общи проекти с други страни.Петър Иванов ще бъде в Париж от 13 до 20.12.2019г. за заключителния етап от проекта, където в руското посолство ще бъде показана постановката „Ромео и Жулиета“. Двамата с Емилияна Георгиева ще участват и в съвместна постановка с театралния колектив „Робинзоновци“ от Холандия.
staff/picbut.jpg

МФФ "Златен прах"
Публикувано на: 2019-07-24 11:14:44

Конкурс за българска фолклорна песен
на МФФ "Златен прах"


На 20.07.2019 г. в с. Челопеч, Софийска област, се проведе конкурсът за българска фолклорна песен на МФФ "Златен прах". Имаше гости от Перу, Башкирия, Северна Осетия, Япония, Южна Корея, Босна и Херцеговина, Мексико, Казахстан, Испания, Парагвай, Турция и САЩ. Журито бе в състав: доц. д-р Галя Петрова - Киркова, Ваня Монева и Димитър Христов. Участниците освен оценки за изпълнение, получаваха и оценки за артичност и за костюми. Единствената представителка на шуменското училище "СаваДоброплодни" , Славея Яворова Младенова, впечатли силно журито с представянето си и заслужено спечели първото място в своято възрастова група. Славея е възпитаничка на госпожа Янка Димитрова и на фестивала се представи с автентичната добруджанска песен "А бре, Димитре" и песента "Кавал свири" от репертоара на голямата пазарджишка певица Надка Караджова. На гала концерта, на който и бе връчена и наградата - грамота, плакет и парична премия - Славея изпълни акапелно песента "Хлопа, тропа някой", от репертоара на голямата добруджанска певица Калинка Вълчева. Наградата бе връчена от доц. д-р Галя Петрова - Киркова. Славея се запозна с участниците от гостуващите чуждестранни групи и много хареса изпълненията им. Силно впечатление и направи изпълненията на дуета Георги Гърев - Сатоми Такада и хорът от САЩ, щата Върмонт, които изпълниха български народни песни.

staff/picbut.jpg

Варненско лято 2019
Публикувано на: 2019-07-24 09:14:40

Международен музикален фестивал
„Варненско лято“ 2019


Отборът - първенец във викторината, посветена на 120 – годишнината от рождението на Панчо Владигеров, в състав: Стефан Калинов, Георги Йорданов, Сияна Димитрова и Владислава Генадиева, с ръководител Цветанка Александрова, посети концерт в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019. Тази специална награда за възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“ превърна в реалност възможността за среща с изкуството на лауреатите от международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“: Мария - Десислава Стойчева – пиано и Нанджу Лий – цигулка, възпитаничка на големия Минчо Минчев! Създадената атмосфера в Градската художествена галерия на гр. Варна бе сцена на прекрасни преживявания в света на класическата музика!!!
staff/picbut.jpg

Ученичка от десети клас с пълна стипендия за
Публикувано на: 2019-07-10 23:21:07

УЧЕНИЧКА ОТ ДЕСЕТИ КЛАС С ПЪЛНА СТИПЕНДИЯ ЗА АКАДЕМИЧЕК КУРС


upload/1_1.jpgПресияна Руменова Дончева от 10-в клас на СУ „Сава Доброплодни“ спечели една от общо петте отпуснати за България пълни стипендии за участие в академичен курс на UNI CAMP. Курсът ще се проведе от 15 до 25 юли 2019 година в конгресния център на парк-хотел Москва в град София.
upload/1_1.jpgОбучението има за цел да въведе участниците, на възраст 9-12 клас, в съвременната тематика по най-търсените специалности, да ги запознае с възможностите за реализация, а също така и да постави пред тях въпросите и предизвикателствата в областите на бъдещата им реализация. Лектори от реномирани британски и холандски университети ще представят актуални съвременни теми и ще провокират курсистите да участват заедно с тях в различни дискусии и дебати.
upload/1_1.jpgСледобед програмата предлага часове за придобиване на нужните академични умения за успешно учене. Основните академични акценти тук включват: водене на записки, правене на проучване, писане на академично есе, а също и елементи от холистичния подход за успешно обучение и живот в чужбина.
upload/1_1.jpgСред лекторите на обучението са проф. Робин Бънтон (Университетът в Йорк), проф. Роджър Бъроу ( Университетът в Нюкасъл), проф. Андрю Прайс ( Университетът в Уоруик), др. Брит Халингберг и др. Сара Лонг (Университетът в Кардиф) .

Първа награда от XIII Националeн конкурс
Публикувано на: 2019-06-29 10:45:24

ПЪРВА НАГРАДА на XIII Националeн конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“


Крисияна Ивайлова от 7-ми музикален клас спечели ПЪРВА НАГРАДА на XIII Националeн конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“. Конкурсът се проведе в гр. Варна на 22 и 23 юни. Деца и младежи от цялата страна се състезаваха в 5 възрастови групи. Жури в състав: Маги Джанаварова – победителка в Мюзик Айдъл, доц. Алис Бовариян – НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Нелко Коларов – композитор и Доно Цветков – композитор, присъди единствения златен медал в 3-та възрастова група на Крисияна. Конкурсът е под шапката на Министерството на образованието и науката. Нейната преподавателка Емилия Божилова получи диплом за постигнати високи резултати в творческия и педагогическия процес. Своя дебют в национален конкурс направи Даниел Малев от 5-ти музикален клас. Негов преподавател е Ралица Крумова.
staff/picbut.jpg

Отново в Москва
Публикувано на: 2019-06-25 13:02:25


Отново в Москва


За поредна година ученици от нашето училище достигнаха до финала на Ежегодния международен фестивал на руския език. На финала ще вземат участие 150 участници от 25 страни: Полша, Армения, Египет, Донецк, Сърбия, Монголия, Казахстан, Хърватска, Унгария, Узбекистан, Черна гора, Беларус, Литва, Естония,Молдова, Киргизия, Латвия, Грузия, Италия, Дания, Таджикистан, Кипър, Австралия, Южна Осетия и България. 14 ученици от СУ "Сава Доброплодни"ще се състезават в конкурсите за театър, художествено слово, музика и руски език. От 28.08. до 01.09. нашите таланти ще се представят на финала на фестивала, ще се запознаят с връстници от различни страни, ще общуват на руски език. За участниците във финала организаторите са предвидили богата културна програма. Да им пожелаем великолепно представяне и приятно пребиваване в руската столица.

Второ място в националния кръг на
Публикувано на: 2019-06-21 16:43:51

Второ място в националния кръг на „ Лингвистично кенгуру“ за ученик от СУ „Сава Доброплодни“


Мартин Цолов от 8-б клас е класиран на второ място в националния кръг на „ Лингвистично кенгуру“ / работен език: английски ; възрастова група 7-8 клас/. На пето място е Иван Славчев от 5-е клас / работен език: английски ; възрастова група 5-6 клас/.

Мартин Цолов и Иван Славчев са единствените ученици от област Шумен класирани в топ пет на участниците в националния кръг на състезанието „ Лингвистично кенгуру“
Мартин Цолов е поканен на официалната церемония по награждаването на 29.06.2019 в гр. София, където ще му бъде връчена грамота и предметна награда

Ученици изкачиха поредните Стъпала на знанието
Публикувано на: 2019-06-12 10:28:25

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“
ИЗКАЧИХА ПОРЕДНИТЕ
„СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО“


upload/9.jpgОт десетте ученици на СУ „Сава Доброплодни“, допуснати до участие във финала на състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“ за ученици 5 – 12 клас, организирано по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“, седем завършиха с максималния възможен резултат – 50 точки. Това са Цвета Стоянова и Магдалена Стефанова от VIб клас, Алис Ахмед, Мария Станачкова и Селина Йорданова от VIIв и Валентина Иванова и Магдалена Захариева от VIIд клас. Само с две точки по-малко, но отново в рамките на обявения максимум от 46 до 50 т., са Калина Малева от VIб и Бояна Димитрова от VIIд клас. С много добър резултат е и Даная Димитрова от VIб клас. Своята подготовка момичетата са получили при Искра Табакова и Нора Баланска – преподавателки по български език и литература.
upload/9.jpgСъстезанието се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Финалният етап се предхожда от два предварителни кръга, които отсяват най-знаещите сред участниците.
upload/9.jpgНа кратка церемония в картинната галерия на училището директорката – д-р Албена Иванова – Неделчева връчи на победителите заслужените грамоти, като им пожела още много успехи във всички области на знанието.
upload/012.jpg


staff/picbut.jpg

Европейския младежки музикален фестивал
Публикувано на: 2019-06-12 10:24:56

Европейския младежки музикален фестивал „Силата на песента“


Ученици от музикалните и хореографските паралелки на СУ „Сава доброплодни“, град Шумен и техните учители се представиха отлично в Европейския младежки музикален фестивал „Силата на песента“, който се проведе от 2 до 4 юни 2019 г. в СОК „Камчия“ и Варна. Участници от цяла България и от други държави показаха пред многобройна публика музикалното богатство на страните си.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]