Галерия

22-ма Microsoft Office Specialist
Публикувано на: 2015-02-18 17:40:17

Двадесет и двама ученици от СОУ „Сава Доброплодни“ получиха международни сертификати Microsoft Office Specialist след като успешно се представиха на практическия онлайн изпит на Майкрософт под ръководството на преподавателя инж. Ангел Ангелов.
Към този момент учебното заведение e с най-много специалисти по Microsoft Office в страната, като сред тях е и най-малкият – седмокласникът Мартин Маринов. Двама ученици са получили максималния брой точки – по 1000 за две от нивата на сертификата.

Съгласно проучването от 2010 г. за удовлетворението от програмата за професионалисти, сертифицирани от Microsoft (MCP), 91% от мениджърите, които набират персонал, считат, че сертифицирането на служителя е критерий за наемането му.

Сертифицирането от Microsoft е едно от най-взискателните и най-уважавани признания в промишлеността, тъй като набляга на техническите познания и на реално придобития опит.
Изпитите за сертифициране на Microsoft са мярка за способностите на хората да изпълняват задачите си в реалния свят. Тези взискателни изпити доста надхвърлят обикновеното изпитване за познания за продукта. На изпитваните участници се представят ситуации, в които те трябва да прилагат своите познания, да анализират технически решения, да разрешават проблеми и да вземат решения.


staff/picbut.jpg

Изложба на учениците от 11. 'Б' клас
Публикувано на: 2015-02-17 09:30:01

Материалите и техниките са от решаващо значение за изобразителната практика. От тях до голяма степен зависи продължителността на изобразителния процес, трудностите по създаване на творбата, характерът на самата творба и нейното въздействие.
В обучението по изобразително изкуство се прилагат различни "традиционни" материали и техники, но за да се стимулират интересите на учениците и тяхното творческо въображение, често се прилагат нови и по-разнообразни изобразителни и технически средства.
В експозицията на І-ви етаж виждаме от традиционните сюжети, живописни и графични техники до нестандартни абстракции и опити за по-модерно интерпретиране на обекти и образи. Всеки ученик има възможността в часовете по рисуване и живопис да експериментира с материали и техники, да отрази своята емоционалност, чувствителност и образно изразяване. Експресивност, импулсивност, въображение, спокойствие, нежност, вглъбеност – странностите на различните характери и резултатът - различни творби. Опити за работа с аерограф, тониране с графичен валяк, скици с байц за дърво, туш и перо, монотипни отпечатъци, декоративни композиции, учебни натюрморти и естествено "класическа" маслена живопис.
Това можем да видим днес в галерия ,,Сава Доброплодни” на нашето училище - изложба на учениците от 11. "Б" клас - профил Изобразително изкуство.


staff/picbut.jpg

"Донеси своeто мобилнo устройство"
Публикувано на: 2015-02-13 10:55:13

BYOD - Bring Your Own Device
Донеси своeто мобилнo устройство


На 30 януари в СОУ Сава Доброплодни бе проведен открит урок пред родители по английски език в 3 клас. Това само по себе си не е новина, ако не беше идеята на учителите по английски език Рени Илиева и Тодор Гецов да включат в реализацията му мобилните устройства на учениците. В целия Европейски съюз започва да се налага мнението – такива устройства има и е редно те да се използват по целесъобразен начин. Разбира се от огромно значение за успеха на начинанието бе и отличната техническа и материална база осигурена от училищното ръководство. Употребата на мобилни устройства е залегнато и в основата на едно от новите секторни направления на общоевропейската програма Евро 2020, засягащо употребата им в процеса на обучение на децата по различните учебни дисциплини и условията за безопасното им присъствие в Интернет пространството.
За целта през последната година бяха създадени много софтуерни програми и приложения за мобилните устройства и конкретно насочени към учениците от различни звена на образователната система. В рамките на урока едно от използваните бе QR codes scanner – ът. Чрез своите мобилни устройства децата намериха скритите чрез електронна символика думи и попълниха с тях текста, който трябваше да прочетат. Най-интересната за всички част беше обаче Online състезанието Kahoot quiz. Влизайки в мрежата всяко от децата трябваше да демонстрира две неща: знанията си по английски език и уменията си за работата с мобилните устройства. Малките третокласници показаха на своите родители не само чудесни умения и по двете направления, но и доказаха, че това което до този момент бе за родителя само средство за връзка и една „скъпа играчка“ е всъщност едно ново начало във всестранните образователни успехи на техните деца.

staff/picbut.jpg

"Математика без граници" 2015
Публикувано на: 2015-02-13 10:15:08

Абалай Бахит Турганбек от II А клас, ученик в СОУ "Сава Доброплодни" гр. Шумен, е награден с медал за спечелено второ място на Международния турнир "Mathematics without borders" - winter 2015. Турнирът "Математика без граници" е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи и се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България.Тестовете са съставени на официалните езици на турнира: български, английски, руски и казахски език. При необходимост училищата в различните страни осигуряват превода на тестовете на езика, който ползват участниците. Покана за участие във финалния кръг, който се провежда в гр. Несебър, България, получават учениците с най-голям сбор от точки, получени в два от трите дистанционни кръга. За тези, които нямат възможност да пристигнат в България, се осигурява възможност за дистанционно участие във финала на турнира.


staff/picbut.jpg

Наши ученици в телевизия СКАТ и БНР гр .София
Публикувано на: 2015-02-10 15:15:19

На 07.02.2015 г. учениците от класовете по Народно пеене и гайда и преподавателите Дарина Бошнакова, Мирослав Минчев и Янка Димитрова, участваха в предаването "От българско, по - българско" по телевизия Скат в гр. София. Учениците Мартин Ганчов от 2а клас с преподавател Дарина Бошнакова, Симона Желязкова от 4б клас с преподавател Димитричка Илиева, Александра Георгиева от 6д клас с преподавател Дарина Бошнакова и Йордан Станков от 9г клас с преподавател Дарина Бошнакова, гайдарите Галин Ганчов от 5е клас, Александра Георгиева от 6д клас и Румен Георгиева от 7д клас с преподавател Мирослав Минчев, както и преподавателите Дарина Бошнакова, Мирослав Минчев и Янка Димитрова достойно представиха училище "Сава Доброплодни" и гр. Шумен. В предаването взе участие и Атидже Молова бивша възпитаничка на училището с преподавател Дарина Бошнакова.
На 8.02.2015 г. в студио 1 на Българско национално радио гр. София Симона Желязкова от 4б клас с преподавател Димитричка Илиева и Александра Георгиева от 6д клас с преподавател Дарина Бошнакова участваха в 15-я концерт на БНР "Млади фолклорни таланти". Двете ученички се представиха отлично, получиха грамоти, подаръци и награди. Александра Георгиева получи и награда запис в БНР.

staff/picbut.jpg

'Луди млади" с нов успех
Публикувано на: 2015-02-05 07:56:03

Девети хореографски клас от СОУ „Сава Доброплодни“, познати с името „Луди-Млади“ и хореографът Борис Иванов на 31 януари и на 1 февруари 2015 г. участваха в Националния конкурс „Път към славата“ в столицата. В надпреварата се включиха над 200 колектива от страната.
Конкурсът бе под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители – госпожа Янка Такева, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието – гр. София, Дом на културата „Средец“ - София.
Организаторите - Арт център „Кърнолски“, и журито единодушно присъдиха Първа награда на талантливите деца на Шумен. Учениците се представиха с два танца – „Шиници“ от Добруджанска фолклорна област и „Ширто“ от Пиринска фолклорна област. Победителите получиха Грамота за участие и официална покана за участие в Международния фолклорен фестивал в Ричоне, Италия. Грамота за високи творчески постижения получи и хореографът Борис Иванов.


staff/picbut.jpg

Станимир Станимиров - член на международно жури
Публикувано на: 2015-01-19 11:36:45

Учителят по китара в СОУ "Сава Доброплодни" Станимир Станимиров получи официална покана от организаторите на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов". Станимиров ще бъде част от международното жури на конкурса, който ще се проведе от 1 до 4 април 2015 г. под патронажа на кмета на община Кюстендил – г-н Петър Паунов.

Ангел Ангелов с признание от Microsoft
Публикувано на: 2015-01-05 19:58:55

Преподавателят по информационни технологии Ангел Ангелов от СОУ Сава Доброплодни” бе избран за иновативен учител на 2015 г. от Microsoft.


За наградата Ангелов е номиниран заради модерните методи на преподаване и новаторския подход към учениците. Така педагогът успява да провокира възпитаниците си да се занимават с информатика и програмиране и да постигат високи резултати в обучението по информационни технологии.
По традиция всяка година от Microsoft избират експерти по информационни технологии, които имат възможност да обменят опит. Тази година са подбрани 800 специалисти от 100 страни. Те ще се срещнат май следващата година в централата на Microsoft в Сиатъл, щата Вашингтон.
Срещата дава възможност на преподавателите да споделят опит как информационните технологии отварят възможност пред учителите да подобрят преподаването и обучението на възпитаниците си.

Състезание 'Аз, природата и светът'
Публикувано на: 2015-01-03 16:41:17

Състезанието "Аз, природата и светът" се организатор от Сдружението на българските начални учители (СБНУ). Надпреварата е за ученици от 1 до 4 клас. Тестовите въпроси са от учебното съдържание по учебните предмети: "Роден край" - 1 клас, "Околен свят" - 2 клас, "Човекът и природата" - 3 и 4 клас, "Човекът и обществото" - 3 и 4 клас. Тестът включва въпроси с отворен и затворен тип отговори. Има и логически задания. В темите се съдържат и забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
Резултатите на учениците от СОУ "Сава Доброплодни" може да видите ТУК!

Състезание Бобър - България 2014
Публикувано на: 2014-12-18 14:53:24

Шестокласникът Апостол Йорданов Димов зае второ място на състезанието "Бобър-България 2014". Състезанието "Бобър-България 2014" е част от Международното състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност.
В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ - БАН).
През 2014 г. състезание Бобър-България се провежда за две възрастови групи - 6-7 клас и 8-9 клас.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]