Галерия

Резултати от състезанието 'Аз и буквите'
Публикувано на: 2014-04-07 22:42:10

Състезанието "Аз и буквите" е кръг от поредицата състезания организирани от Сдружението на българските начални учители, в което взеха участие 420 деца от цялата шуменска област.

Резултатите от състезанието може да изтеглите от ТУК

Национален конкурс Дико Илиев
Публикувано на: 2014-04-07 21:15:31

На 30.03.2014 г. в гр.Враца се проведе Националния конкурс за млади изпълнители от паралелки с профилирано обучение по музика и хореография „Дико Илиев”. Авторитетно жури в състав – председател - проф. Илка Попова и членове - проф. д-р Ангел Македонски, проф. д-р Светла Калудова-Станилова, доц. д-р Стефка Оникян, доц.Татяна Гигова, доц. д-р Антон Андонов и асистент Добромир Митев, оцени достойно единствената шуменска представителка Лиляна Младенова. Тя е ученичка в VІІІ музикален клас от СОУ "Сава Доброплодни”, с вокален педагог Веселина Николова. Лиляна спечели 88 от 100 възможни точки и завоюва второ място в своята възрастова група.
В оспорваната надпревара взеха участие 25 индивидуални изпълнители, представящи градовете – Враца, Пазарджик, Видин, Пловдив, Казанлък, Шумен.

Национален конкурс за инструменталисти и певци
Публикувано на: 2014-04-06 19:15:15

От 1 до 4 април в Провадия – родния град на композитора Светослав Обретенов се проведе 24-ят Национален конкурс за певци и инструменталисти, на който се изпълняват творби само от български композитори.
Над 100 участници се състезаваха в три възрастови групи в следните специалности: пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, кларинет, фагот, тромпет, цугтромбон и пеене. Най-многобройни бяха участниците в специалностите пиано и цигулка.
Конкурсът се провежда всяка четна година и е под патронажа на Министерството на културата. Председател на Организационния комитет е проф. Павел Герджиков.
В тазгодишното издание на конкурса взеха участие учениците от СОУ "Сава Доброплодни" Хасан и Ибрахим Игнатови от класа по пиано на Маринела Маринова. Бяха им присъдени две Първи награди и златни медали, както и наградата на сем. Обретенови.

staff/picbut.jpg

Пет разказа за смъртта на Вапцаров
Публикувано на: 2014-04-06 17:37:59

На 08.04.2014 г. в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников”, от 16 часа Иванка Панекова – старши учител по български език и литература в СОУ „Сава Доброплодни” организира среща разговор с режисьора на най-новия филм за Никола Вапцаров – „Пет разказа за смъртта на Вапцаров”.
Костадин Бонев ще прожектира филма на ученици от 12. клас от следните шуменски училища: СОУ „Сава Доброплодни”, ГПЧЕ „Н. Й. Вапцаров”, ПГМЕТТ „Христо Ботев”, ПГИ, ПГСАГ и СОУ „Йоан Екзарх Български”.

XLIII Пролетна конференция на СМБ
Публикувано на: 2014-04-06 15:19:12

От 2 до 5 април 2014 г. в комплекс Боровец се проведе Четиринадесетата Ученическа секция в рамките на XLIII Пролетна конференция на Съюза на математиците в България. В нея учениците от СОУ „Сава Доброплодни“ участваха с 5 доклада, подготвени под ръководството на Ангел Ангелов.
Два от проектите - „Материално програмиране с CaptureScript” и „Геокешинг“, съответно на Радостин Маринов и Радостин Емануилов, бяха отличени с грамоти за отлично представяне.
Останалите три проекта – „The Playground” на Мерт Мехмед, „Стилус“ на Габриел Атанасов и „Живот без агресия“ на Янислав Колев и Карина Йорданова бяха отлечени с грамоти за много добро представяне.
Това класиране дава право на шестимата ученици да участват в Лятната изследователска лагер-школа на Ученическия институт по математика и информатика към Българската академия на науките.
Трябва да се отбележи фактът, че шуменските представители и носители на отличия бяха единствените, които се подготвят и учат в училище без профилирана подготовка по математика и информатика.

Успехи на състезание по компютърни науки
Публикувано на: 2014-04-06 15:10:43

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАТИКА И КОМПЮТЪРНИ НАУКИ ЗА СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИНа проведеното на 30.03.2014 г. във ВСУ “Черноризец Храбър” национално състезание по информатика и компютърни науки за ученици и студенти възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни“ се представиха отлично и взеха отличия във всичките четири категории на състезанието.
В най-силната категория - „Редизайн на сайт“, първо място зае Радостин Емануилов от 8. клас с ръководител Ангел Ангелов, а второ място зае Михаил Георгиев от 7. клас с ръководител Мадлена Станчева.
В категорията „Създаване на сайт“ отново първите две местa бяха за ученици от СОУ „Сава Доброплодни“. На първо място се класира седмокласникът Мертин Дервиш с ръководител Мадлена Станчева, а на второ - Радостин Маринов от 9. клас с ръководител Ангел Ангелов.
В категорията „Създаване на мобилно приложение“ имаше само един представител на СОУ „Сава Доброплодни“ - шестокласникът Мартин Маринов с ръководител Ангел Ангелов. Мартин се представи достойно, заемайки второ място в най-новата за състезанието категория, като бе изпреварен единствено от третокурсник на ВСУ “Черноризец Храбър”.
„Дигитални изкуства“ бе категорията с най-много участници. В условията на силна конкуренция Мерт Мехмед от 9. клас с ръководител Ангел Ангелов зае трето място, създавайки фирмена мокъп концепция. Силно впечатление на комисията направиха и всички участници от профил „Изобразително изкуство“ на СОУ „Сава Доброплодни“, ръководени от Ангел Ангелов:
- Ашкън Шиидов и Вилислава Въчкова от 8. клас
- Янислав Колев и Габриел Атанасов от 9. клас
- Карина Йорданова от 11. клас

Приключил проект
Публикувано на: 2014-04-06 13:15:01

На 04.04.2014 г. приключи работата по проект „Живеем, учим и творим заедно” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, по който СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен работа от началото на месец октомври 2012 година. Продължителността на проектните дейности беше 18 месеца. В 18 клуба и ателиета бяха обхванати 460 деца. В дейностите се включиха и родителите на децата. Петдесет и шест преподаватели повишиха квалификацията си за работа в мултикултурна среда.

Общата сума на договора беше 86 770 лв. Средствата бяха усвоени над 95%.


Още подробности ТУК

Публикация в Шмоко.бг

Млади виртуози
Публикувано на: 2014-04-04 20:20:21

Между 24 и 30 март се проведе Международния конкурс "Млади виртуози” в София, на който се състезаваха около 130 инструменталисти в три специалности - пиано, флейта и кларинет. Участниците бяха от 20 страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Русия, Япония, Южна Корея, Сингапур, почти всички балкански държави.
Инициатор и основател на конкурса е г-жа Милка Митева - директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков” в София. Заедно с нея в организационния комитет са известни български музиканти. Конкурсът се организира ежегодно и се провежда в концертната зала на НМУ със съдействието на Училищното настоятелство.
Наградния фонд за конкурса осигурява фондация "Америка за България”. Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на културата, под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.
В тазгодишното издание на конкурса взеха участие учениците от СОУ "Сава Доброплодни” Хасан и Ибрахим Игнатови от класа по пиано на Маринела Маринова. И двамата бяха удостоени с Втора награда и лауреатско звание (при неприсъдена Първа).
Предстои им участие в Националния конкурс "Светослав Обретенов” - Провадия.

staff/picbut.jpg

Песенна дъга над Кутев
Публикувано на: 2014-04-02 18:07:29

На 1 април се проведе VII Национален фолклорен конкурс”Песенна дъга над Кутев” - гр. Котел. Ученици и преподаватели от профил Музика-фолклор завоюваха призови места.Участниците бяха над 300 и бяха оценявани от компетентно жури - проф. Петър Льондев, Ташо Барулов, Сашка Ченкова, народните певици Калинка Згурова и Галина Дормушлийска, Директора на НУФИ „Филип Кутев” - Мария Градешлиева, преподавателите от АМТИ - Пловдив Галина и Калин Киркови.
Направление гайда:
-I награда-Александра Георгиева-V клас
-II награда-Румен Георгиев-VI клас
-II награда-Георги Стоянов-IV клас
-III награда-Галин Ганчов-IV клас
Преподавателят им Мирослав Минчев получи награда за високи обучителни и творчески успехи с лауреатите.
Направление народно пеене:
-I награда-Мира Захариева-VII клас
-II награда-Севги Рагуб-III клас
-III награда-Йордан Станков-VIII клас
-III награда-Александра Георгиева-V клас
-III награда-Иван Иванов-IV клас
-III награда-Михаела Дамянова-V клас
-III награда-Станимира Младенова-IV клас
-III награда-Мартин Ганчов-I клас
-III награда-Славея Яворова-I възр.група
-Талисман на конкурса-Боян Илиев-I възр.група
Техните преподаватели Дарина Бошнакова, Димитричка Илиева и Янка Димитрова също получиха награди за високи обучителни и творчески успехи с лауреатите.
Корепетиторите от СОУ "Сава Доброплодни" в състав: Петко Енев, Мирослав Минчев, Георги Дочев, Милен Георгиев и Ростислав Радев получиха награда за отсвирващ оркестър. Ръководството изрази благодарност към директора на СОУ "Сава Доброплодни” и връчи личен подарък.

staff/picbut.jpg

Децата на България
Публикувано на: 2014-03-31 19:11:35

В последния ден на регионалния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват" бяха наградени участниците в раздел "Изобразително изкуство". От 120 художници бяха наградени 59. Активно беше участието на ЦДГ-и от град Шумен, от ОУ "П. Волов"- с. Тодор Икономово и от СОУ "Г. С. Раковски"- град Каолиново. С впечатляващи творби на изобразителното изкуство се представиха и ученици от І до ХІІ клас от СОУ "Сава Доброплодни".

Специалната награда на тазгодишния регионален конкурс бе присъдена от Радио "Шумен" на ХІв клас - профил "Изобразително изкуство" с преподавател г-н Диян Димов. Авторитетната регионална медия предоставя възможността на талантливите творци на четката и багрите да експонират своите произведения в Студио 3 на радиото, в Културния салон.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101]