Галерия

Награди в Международен конкурс по руски език
Публикувано на: 2014-05-19 19:57:59

В началото на месец май учениците Илияна Величкова, Сияна Бойчева, Нелина Неделчева, Мария Ожерельева, Теодора Антова от VIII A клас и Александър Даков от X A клас взеха участие в Международен дистанционен конкурс по руски език по проект "Новый урок" с преподавател Радка Гочева. Нашите ученици се представиха много добре, въпреки голямата конкуренция и високите критерии. Александър Даков зае трето място в групата на X клас при допуснати само 2 грешки. Учениците от 8 клас получиха Сертификати за участие, Александър Даков - Диплом за трето място. С благодарствено писмо и Свидетелство бе удостоен и преподавателят им по руски език.

staff/picbut.jpg

Талант и във фотографията
Публикувано на: 2014-05-16 20:45:31

Ивана Славчева от ХІ „а” клас печели награди не само в езикови олимпиади и творчески конкурси за есета и презентации. Тя очевидно притежава и фотографски талант, след като миналата година зае първо място в конкурса, организиран от ОМЦ – Шумен и посветен на Деня на влюбените.
Неотдавна тя се включи в четвъртото издание на конкурса "Пролет над Бургас" 2014, който се организира от
Младежки културен център – Бургас и тази година се проведе под мотото "Пролетно-великденска хармония". Участниците в категория „Фотография” бяха разпределени в три възрастови групи от 11 до 29 години.
Ивана получи поощрителна награда във втора възрастова група. Фотографиите са били оценявани от компетентно жури под ръководството на Константин Костадинов - председател на Сдружение „Бургаска фотографска общност“. На 17.04.2014 г. е била открита изложба с класираните фотоси в зала 1 на Младежки културен център – Бургас. Тъй като Ивана не успя да присъства на награждаването, преди два дни тя получи своя приз по пощата.
Сърдечни поздравления за Ивана и пожелания за продължаване на успешната серия!

staff/picbut.jpg

Първа изложба
Публикувано на: 2014-05-15 09:30:15

Изложба иконопис на учениците от 11"В" клас от СОУ "Сава Доброплодни" с преподавател Диян Димов ще се открие в артпространтсвото на Радио Шумен. Младите таланти спечелиха специалната награда на Радио Шумен на Регионалния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", който се организира от училището по изкуствата в града ни.
Традиционно специалната награда на медията се присъжда на най-талантливите музикални изпълнители, но тази година за първи път я получават и участниците в направление"Изобразително изкуство". Компетентното жури присъди наградата на 11 "В" клас, а техните творби ще бъдат експонирани в Радио Шумен.

Радио Шумен

Национално финално състезание
Публикувано на: 2014-05-15 08:43:52

Състезанието "Национално финално състезание" е заключително за поредицата състезания организирани от Сдружението на българските начални учители, в което взеха участие 420 деца от цялата шуменска област.

Резултатите от състезанието може да изтеглите от ТУК

Вълшебни ритми 2014
Публикувано на: 2014-05-12 20:18:08

От 09. до 11.05.2014 г. в град Нови пазар се проведе XII Национален конкурс за гайдари и камерни ансамбли ”Вълшебни ритми”. Участниците бяха над 120 и бяха оценявани от компетентно жури в състав: академик Милчо Василев - ректор на АМТИ - Пловдив, Никола Атанасов, Красимир Кондов и Данаил Желязков - изтъкнати гайдари и преподаватели.
Учениците от СОУ ”Сава Доброплодни” с преподавател Мирослав Минчев завоюваха призови места.
І награда - Галин Ганчов - 4. клас
ІІ награда - Георги Стоянов - 4. клас
І награда - Румен Георгиев - 6. клас
ІІ награда - Александра Георгиева - 5. клас
ІІІ награда - Трио гайди
Специална награда за високи творчески постижения в работата с лауреатите на Мирослав Минчев и покана от академик Милчо Василев за юбилея на АМТИ - Пловдив.

staff/picbut.jpg

Национална олимпиада по ИТ
Публикувано на: 2014-05-12 08:04:16

На проведената от 09.05 до 11.05.2014 г. в гр. Монтана Национална олимпиада по Информационни технологии, СОУ "Сава Доброплодни" за пореден път се доказа като лидер сред училищата не само в областта, но и в страната при подготовката на ученици по Информационни технологии. До финалния – национален кръг бяха допуснати шест проекта с автори Карина В. Йорданова от XI клас, Радостин Хр. Маринов, Янислав Г. Колев и Мерт М. Мехмед от IX клас, Радостин Н. Емануилов от VIII клас, Мартин Хр. Маринов от VI клас с ръководител Ангел Ст. Ангелов и Михаил Б. Георгоев от VII клас с ръководител Мадлена Станчева. Защитаваните проекти бяха в категориите Web сайт, Мултимедия, Мултимедийни приложения и Интернет приложения. В категория Интернет приложения Радостин Маринов се класира на трето място, а в категориите Уеб сайт и Мултимедия Радостин Емануилов и Мартин Маринов се класираха с четвърти резултат. Всички участници от СОУ „Сава Доброплодни“ са с приравнени оценки от класирането 5,75 и 6,00. Радостин Маринов, Радостин Емануилов и Мартин Маринов получиха и покани за участие в летни ученически практики в една от най-големите софтуерни фирми в България.

Нощ на изкуствата
Публикувано на: 2014-05-08 22:27:00

На 9 май – Ден на Европа, в СОУ „Сава Доброплодни” ще се проведе традиционната нощ на изкуствата.
От 18 часа в ДКТ „Васил Друмев” започва празничният концерт на Випуск 2014г.
След 20.30 часа по централната градска част ще дефилират ученици и учители в карнавални костюми.
Карнавалът, посветен на Деня на Европа, на тема „Пеперудите и свободата”, ще започне от 21 часа в СОУ „Сава Доброплодни”.
Участие са заявили деца в костюми на приказни герои, ефирни пеперуди, любопитни бръмбарчета. Малките митонавти от 5. клас ще представят костюми от митове, приказки и космически галактики. Малки и големи талантливи художници ще дефилират пред публиката и ще представят своите изящни произведения на изкуство.Гости и приятели на най-голямото учебно заведение в града ще се забавляват с прекрасните изпълнения на вокална формация „Мечтатели”. Дворът на училището ще се огласи от песните към мюзикъла „Вълкът срещу козата и трите козлета”.
Жури ще оценява оригиналните костюми и маски, а красивата майска нощ на изкуствата, вълшебствата, свободата и пеперудите ще е тих свидетел на изящество, на игри и забавления.

Международна награда по математика и ИТ
Публикувано на: 2014-05-08 09:57:01

Екипът от учители и ученици от СОУ „Сава Доброплодни“се завърна с награда от международния кръг на конкурса "Математика и проектиране", който се състоя в Москва от първи до пети май.
Деветокласника Радостин Христов Маринов и учителите по математика Албена Иванова и информационни технологии Ангел Ангелов спечелиха трето място в категорията представяща учителски проекти. До конкурса те достигнаха след разработването и представянето на проект свързан с материалното програмиране, който дава нови възможности за апробирането на програмирането в начална и прогимназиална степен на българското образование.
До финалния – международен конкурс от България беше допуснат само техния проект в тази категория, а на самият конкурс конкуренти им бяха други 130 проекта.

Шест медала
Публикувано на: 2014-05-07 20:57:21

Ученици от музикалните паралелки при СОУ „Сава Доброплодни“ гр. Шумен се завърнаха от Националния младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ с шест медала – два златни, два сребърни, един бронзов и един от Сдружение „Арт Войс Център“. Конкурсът се проведе на 1–ви, 2–ри и 3-ти май в гр. Хисаря. Броят на участниците надвиши 500. Шестчленно жури в състав: Мими Иванова – певица, Развигор Попов – композитор и аранжор, Мая Райкова – продуцент в БНР, Вячеслав Кушев – композитор и аранжор, Доротея Петрова – музикален редактор в БНР и Илияна Червенякова – преподавател по музикални дисциплини в Пловдивския университет оценяваше талантливите пеещи деца на България. Конкурсните дни завършваха в 23 часа поради многото участници. Крисияна Ивайлова от втори музикален клас завоюва два златни медала в направленията „С песните на Мими и Развигор“ и „Петнадесет лалета“. Силвена Костова от девети музикален клас получи сребърен и бронзов медал в същите направления. Ерхан Халил от десети музикален клас бе удостоен с медал от Сдружение „Арт войс Център“ гр. Пловдив, а ВФ „Унисон“ получи сребърен медал в категорията „Вокални групи“. Техен вокален педагог е Емилия Божилова. Достойно се представиха и Кристина Петкова от осми клас и Доника Йорданова от десети клас. Според мнението на журито това бе най-силния конкурс за популярни песни през 2014 г. в България. Учениците и тяхната ръководителка сърдечно благодарят на ръководството на училището за оказаната им подкрепа. Красивата природа, минералната вода, историческите забележителности ще оставят също ярки спомени у учениците и те навярно ще забравят, че са пътували 14 часа от Хисаря до Шумен.

staff/picbut.jpg

Уникално морско събитие
Публикувано на: 2014-05-06 22:32:46

Ученици от ХІ „а” клас се приобщиха към престижната ветроходна регата SCF Black Sea Tall Ships. Състезанието Tall Ships бележи началото си през далечната 1956 г., когато организаторите от Великобритания се обединили около идеята, че морската надпревара ще спомогне за добрите взаимоотношения и разбирателство между младите хора от различни страни. От тогава Tall Ships се провежда традиционно всяка година, но през 2014 г. за пръв път преминава изцяло в акваторията на Черно море и включва порт Варна, руските пристанища Сочи и Новоросийск, и румънското пристанище Констанца. Международното събитие се организира под патронажа на президентите на три държави – България, Русия и Румъния. Участват различни страни с няколко десетки ветрохода, сред които са и 10 кораба от най-високия клас „А”.
Именно тях видяха единадесетокласниците на 2 май 2014 г. в порт Варна. Те получиха специална покана за гостуване на борда на руския ветроход „Мир” от координатора по международни проекти г-жа Наталия Петрова. Учениците от първата в Шуменска област паралелка с интензивно изучаване на руски език и техният класен ръководител г-жа Елена Станева с голям интерес разгледаха кораба, докоснаха се до бита и ежедневието на екипажа. Всички бяха силно впечатлени от историята и плавателните качества на морския съд, който досега е участвал в 24 международни ветроходни регати и е завоювал 20 победи. През дългата история на регатите, „Мир” е единственият кораб от клас „А”, който два пъти е ставал абсолютен победител и съвсем заслужено има статус „Най-бърз ветроход на планетата”.
На него се провежда практиката на курсантите от Държавната морска академия „Адмирал С. О. Макаров” в Санкт Петербург, там те проверяват дали искат и могат да станат истински моряци. Корабът е не само учебен, той е и един от морските центрове на Фонд „Русский мир” и виртуален филиал на Руския музей в Санкт Петербург. В тази връзка учениците с внимание изгледаха документален филм за ветрохода и се разходиха виртуално из Северната столица на Русия, както наричат града, основан от Петър Велики, и из някои зали на Руския музей, който е невероятна съкровищница на шедьоври на руското изкуство.
Пребиваването на руския ветроход „Мир” ще остави трайни спомени у учениците, които са изключително доволни от участието си в уникалното морско събитие.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]