Галерия

Албум: ТФ Радуга

Наши ученици в телевизия СКАТ и БНР гр .София
Публикувано на: 2015-02-10 15:15:19

На 07.02.2015 г. учениците от класовете по Народно пеене и гайда и преподавателите Дарина Бошнакова, Мирослав Минчев и Янка Димитрова, участваха в предаването "От българско, по - българско" по телевизия Скат в гр. София. Учениците Мартин Ганчов от 2а клас с преподавател Дарина Бошнакова, Симона Желязкова от 4б клас с преподавател Димитричка Илиева, Александра Георгиева от 6д клас с преподавател Дарина Бошнакова и Йордан Станков от 9г клас с преподавател Дарина Бошнакова, гайдарите Галин Ганчов от 5е клас, Александра Георгиева от 6д клас и Румен Георгиева от 7д клас с преподавател Мирослав Минчев, както и преподавателите Дарина Бошнакова, Мирослав Минчев и Янка Димитрова достойно представиха училище "Сава Доброплодни" и гр. Шумен. В предаването взе участие и Атидже Молова бивша възпитаничка на училището с преподавател Дарина Бошнакова.
На 8.02.2015 г. в студио 1 на Българско национално радио гр. София Симона Желязкова от 4б клас с преподавател Димитричка Илиева и Александра Георгиева от 6д клас с преподавател Дарина Бошнакова участваха в 15-я концерт на БНР "Млади фолклорни таланти". Двете ученички се представиха отлично, получиха грамоти, подаръци и награди. Александра Георгиева получи и награда запис в БНР.

staff/picbut.jpg

'Луди млади" с нов успех
Публикувано на: 2015-02-05 07:56:03

Девети хореографски клас от СОУ „Сава Доброплодни“, познати с името „Луди-Млади“ и хореографът Борис Иванов на 31 януари и на 1 февруари 2015 г. участваха в Националния конкурс „Път към славата“ в столицата. В надпреварата се включиха над 200 колектива от страната.
Конкурсът бе под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители – госпожа Янка Такева, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието – гр. София, Дом на културата „Средец“ - София.
Организаторите - Арт център „Кърнолски“, и журито единодушно присъдиха Първа награда на талантливите деца на Шумен. Учениците се представиха с два танца – „Шиници“ от Добруджанска фолклорна област и „Ширто“ от Пиринска фолклорна област. Победителите получиха Грамота за участие и официална покана за участие в Международния фолклорен фестивал в Ричоне, Италия. Грамота за високи творчески постижения получи и хореографът Борис Иванов.


staff/picbut.jpg

Станимир Станимиров - член на международно жури
Публикувано на: 2015-01-19 11:36:45

Учителят по китара в СОУ "Сава Доброплодни" Станимир Станимиров получи официална покана от организаторите на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов". Станимиров ще бъде част от международното жури на конкурса, който ще се проведе от 1 до 4 април 2015 г. под патронажа на кмета на община Кюстендил – г-н Петър Паунов.

Ангел Ангелов с признание от Microsoft
Публикувано на: 2015-01-05 19:58:55

Преподавателят по информационни технологии Ангел Ангелов от СОУ Сава Доброплодни” бе избран за иновативен учител на 2015 г. от Microsoft.


За наградата Ангелов е номиниран заради модерните методи на преподаване и новаторския подход към учениците. Така педагогът успява да провокира възпитаниците си да се занимават с информатика и програмиране и да постигат високи резултати в обучението по информационни технологии.
По традиция всяка година от Microsoft избират експерти по информационни технологии, които имат възможност да обменят опит. Тази година са подбрани 800 специалисти от 100 страни. Те ще се срещнат май следващата година в централата на Microsoft в Сиатъл, щата Вашингтон.
Срещата дава възможност на преподавателите да споделят опит как информационните технологии отварят възможност пред учителите да подобрят преподаването и обучението на възпитаниците си.

Състезание 'Аз, природата и светът'
Публикувано на: 2015-01-03 16:41:17

Състезанието "Аз, природата и светът" се организатор от Сдружението на българските начални учители (СБНУ). Надпреварата е за ученици от 1 до 4 клас. Тестовите въпроси са от учебното съдържание по учебните предмети: "Роден край" - 1 клас, "Околен свят" - 2 клас, "Човекът и природата" - 3 и 4 клас, "Човекът и обществото" - 3 и 4 клас. Тестът включва въпроси с отворен и затворен тип отговори. Има и логически задания. В темите се съдържат и забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
Резултатите на учениците от СОУ "Сава Доброплодни" може да видите ТУК!

Състезание Бобър - България 2014
Публикувано на: 2014-12-18 14:53:24

Шестокласникът Апостол Йорданов Димов зае второ място на състезанието "Бобър-България 2014". Състезанието "Бобър-България 2014" е част от Международното състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност.
В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ - БАН).
През 2014 г. състезание Бобър-България се провежда за две възрастови групи - 6-7 клас и 8-9 клас.

staff/picbut.jpg

Грамота от РИОСВ
Публикувано на: 2014-12-15 18:05:25

Шестокласничката Дима Димчева от VІ д клас бе удостоена с Грамота за участие в конкурса, обявен от РИОСВ - Шумен, "Коледни стихотворения". Ученичката написа и изпрати три свои творби, които разкриват надеждите, желанията, копнежите на едно дете, пожелало Коледа да стопли хиляди сърца и хората да станата още по-добри и състрадателни. Комисията, оценила таланта на Дима, й подари и три книги с есета и разкази от млади български автори. По Коледа стават чудеса.


КОЛЕДА

Звънят медени звънчета,
слушат мечета, зайчета, врабчета.
Това е знак, че Дядо Коледа пристига,
а назад Рудолф го настига:
-За подаръци е време вече! –
Дядо Коледа ни рече.
Кукли, всякакви игри,
той ни подари мечти.


Дима Димчева – VІд клас

Гражданска доблест
Публикувано на: 2014-12-15 14:31:49

На 11.12.2014 г. петокласниците Марин Миленов Ангелов и Пламен Галинов Петков от V ж клас на СОУ „Сава Доброплодни“ с класен ръководител г-н Станислав Дойчинов бяха удостоени с Грамота за гражданска доблест от директора на училището госпожа Ивелина Иванова. Двете момчета намерили портмоне с важни лични документи и пари и веднага го предали на охраната на училището. Собственичката била издирена от педагогическия съветник и получила обратно ценните си вещи.

Проект за "Трафик на хора"
Публикувано на: 2014-12-07 13:39:02

Със среща на експертите д-р Снежина Гъбова и Албена Начева с ученици от ХІ в клас на СОУ „Сава Доброплодни“ за обсъждане на проблема „Трафик на хора“ и изработване на съвместна програма за превенция, проведена на 04.12.2014 г., започнаха дейностите по проект „Общностни действия за предотвратяване на трафик на български младежи в риск“, финансиран от Prevention of and Fight against Crime Programme на Европейския Съюз.
Проектът се ръководи от Консорциум от партньори, включващ Център за либерални стратегии, фондация ЖАР и РискМонитор.
Предстои провеждане на интерактивна информационна кампания, изработена с конкурс за млади хора в различните градове. Тя ще фокусира общественото внимание върху заплахите на трафика и необходимостта от мерки срещу него и международна конференция по проблемите на трафика на хора и политиките на превенция, която има за цел да покаже опита и да подпомогне сътрудничеството в бъдеще на регионално и градско ниво. За повече информация:http://www.youthact.eu/

staff/picbut.jpg

Международни участия в Русия
Публикувано на: 2014-12-04 17:03:48

Две възпитанички на СОУ „Сава Доброплодни” неотдавна пътуваха до Русия по различни поводи.
Теодора Антова от ІХ „а” клас с интензивно изучаване на руски език посети Москва от 15 до 19 ноември. Там тя участва във финала на IX Международен конкурс за образователни проекти «Диалогът – път към разбирателство» и Междунационалната младежка акция «Междукултурно сътрудничество: строим мостове на дружбата». В акцията участваха 200 представители на Клубове за интернационална дружба от различни региони на Русия и партньори от други страни: Армения, Беларус, България, Сърбия, Украйна. Изявата се проведе от Департамента по образованието на Москва по инициатива на Автономната нетърговска организация Център за междунационално образование «Етносфера» и във взаимодействие с Московския институт по отворено образование. Пребиваването на децата победители в конкурса и на техните ръководители в Москва бе посветено също така на Международния ден на толерантността - 16 ноември. Разнообразната програма включваше конференции и майсторски класове, а също и запознаване с някои забележителности на руската столица.
Мила Белчева от ХІІ „а” клас с интензивно изучаване на руски език посети Санкт Петербург от 19 до 23 ноември, за да участва във финала на ІІ Световен фестивал на руския език. Това беше награда за нейната победа в Международния младежки конкурс „Поздравление за любимия учител по случай Деня на руския език”. Организатор на двете състезания е Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) с финансовата подкрепа на Фонд «Руски мир». Финалните мероприятия обединиха 300 участници от 60 различни държави – ученици, студенти, преподаватели и любители на руския език, литература и култура. За всяка от групите се проведоха заключителни конкурси по отделни теми, например: „Моята любима руска дума”, „Градът на моите мечти”, „Как новите електронни средства променят нашия език?” и др. Впечатляваше и богатата културна програма, която организаторите бяха подготвили за участниците.
Теодора и Мила се завърнаха от своите пътувания, изпълнени с прекрасни впечатления, намерили много нови приятели. Преподавателката на момичетата по руски език г-жа Елена Станева се надява, че това ще ги стимулира към постигане на нови успехи.


staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]