Галерия

Национално състезание по информационни технологии
Публикувано на: 2019-06-02 10:15:10


Национално състезание по информационни технологии
"ИТ Свят", гр. ДобричДетско програмиране 3. клас:
- 1-во място Стефания Хаджииванова (р-л Ангел Ангелов)
- 1-во място Алейна Реджебова (р-л Лейля Алиева)
- 2-ро място Мирослав Бончев (р-л Ангел Ангелов)
- 3-то място Стефан Серафимов (р-л Лейля Алиева)
Графичен дизайн 7. клас:
- 1-во място Никол Николаева (р-л Ангел Ангелов)
- 2-ро място Кристиян Атанасов (р-л Ангел Ангелов)
Графичен дизайн 8. клас:
- 1-во място Мартин Цолов (р-л Ангел Ангелов)
Графичен дизайн 9. клас:
- 1-во място Едже Зияева (р-л Мадлена Станчева)
- 2-ро място Салимехмед Мехмед (р-л Ангел Ангелов)
- 3-то място Десислава Димитрова (р-л Мадлена Станчева)
- Специална награда Даяна Дочева (р-л Мадлена Станчева)
Графичен дизайн 10. клас:
- 1-во място Светломир Янков (р-л Ангел Ангелов)
Уеб сайт - писан код 7. клас:
- 2-ро място Божан Димитров и Илиян Пенев (р-л Лейля Алиева)
Компютърни приложения:
- 1-во място Андрей Димитров и Денислав Ангелов (р-л Ангел Ангелов)
- 2-ро място Гергана Петрова и Илина Коцева (р-л Ангел Ангелов)

staff/picbut.jpg

44-та Генерална асамблея ЕМУ в Европа
Публикувано на: 2019-06-01 09:55:40

44-та Генерална асамблея на Асоциацията на музикалните училища в Европа


upload/9.jpgПрез периода от 30.05. до 04.06.2019 г. вкл., СУ "Сава Доброплодни" – гр. Шумен участва, като член на СУПРИМ – Сдружение на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в откриването и инициативите на 44-тата Асамблея на европейската асоциация на музикалните училища в Европа /ЕМУ/, които се се провеждат под патронажа на г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката. На откриването на 30.05.2019 г. в аулата на Софийския университет присъстваха гости от 23 държави от Европа, начело с председателя на ЕМУ /Европейската асоциация на музикалните училища/ Филип Деларун. Делегатите на асамблеята присъстваха на официална работна среща в Софийска градска община с кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова. На срещата присъства и директора на СУ "Сава Доброплодни" – гр. Шумен, г-жа Албена Иванова-Неделчева.
upload/616.jpgupload/615.jpg
upload/9.jpgНа 31.05.2019 г. инициативите продължават с провеждането на форум на ЕМУ, който ще открие г-н Филип Деларун. Ще се дискутира по темите: "Внедряване на европейските програми за музика" и "Живите музикални традиции в България". Специален поздрав за делегатите на асамблеята ще бъде музикалното изпълнение на рапсодия "Вардар" от П. Владигеров от клавирно дуо Симеон Божилов и Виктор Братоев – ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, с ръководител Жанета Кацарова.
upload/9.jpgАсамблеята продължава във Варна и СОК "Камчия" под наслов: "Силата на песента". Учениците, обучаващи се в паралелките по изкуства в СУ СУ "Сава Доброплодни" – гр. Шумен, ще участват в концерти в Летния театър в гр. Варна, СОК "Камчия" и в провеждането на "Фолклорна плетеница", която ежегодно се организира от Министерството на образованието и науката.

staff/picbut.jpg

Наградите на Шумен
Публикувано на: 2019-06-01 09:45:38

Наградите на Шумен в системата на образованието за 2018 г.


upload/9.jpgНа 24 май в ДКТ „В. Друмев“ на официална церемония кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха Наградите на Шумен в системата на образованието за 2018 г.
upload/9.jpgСлово за светлия празник произнесе д-р Албена Иванова-Неделчева, директор на СУ „Сава Доброплодни“. „Днес ние отдаваме почит на безсмъртното дело на светите братя Кирил и Методий – най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука. 24 май е празник, в който търсим упование в силата на знанието, в духовността, в силата на вярата, в своята мисия на народ. Ден, който ни сродява, обединява, извисява. Българското слово има своята мисия – то въплъщава ценностите на нашия народ, изгражда неговата идентичност, дава път, посока и смисъл. Словото е памет, то води, претворява, възкресява.
upload/9.jpgДа съхраняваш българския език и душевност не е въпрос само на образование, а на принадлежност към народ и родина. Ние, шуменци, трябва да бъдем особено горди, защото именно в Шумен през 1813г. е първото гражданско честване на делото на светите братя Кирил и Методий. Ако ние като българи, на ден като този, можем да възкликнем: „И ние сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“, то ние като шуменци, потомци на славни будители, пазители на духовността, можем да извисим гордо глас, защото „Оттука започва България“, каза в емоционалното си слово д-р Неделчева.
upload/9.jpgПо време на официалната церемония д-р Албена Иванова – Неделчева получи и Наградата на Шумен в категорията Директор/заместник-директор на училище или обслужващо звено. Сигурна съм, че има и други достойни колеги, които биха могли да застанат днес тук до мен, но днес тук съм аз и мога да кажа, че за мен е чест и се радвам. Благодаря на родителите, че са близо до мен, благодаря и на колегите за подкрепата, каза Албена Неделчева.
upload/1843.jpg

upload/87.jpg


staff/picbut.jpg

Имам бизнес идея!
Публикувано на: 2019-06-01 09:24:05

Областният информационен център награди победителите в конкурса „Имам бизнес идея!“


upload/9.jpg„Термос с помпа за пречистване на вода“ е бизнес идеята, с която ученици на 16 и 17 години от СУ „Сава Доброплодни“ спечелиха първото място в област Шумен в Националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“. Той е организиран от мрежата на 27-те Областни информационни центрове в страната.
upload/9.jpgГолямата награда за победителите Денислав Ангелов, Андрей Димитров и Сали Мехмед Ниази е посещение в София Тех Парк на 1 юни. Те получиха и спийкъри, които са осигурени от централния информационен и координационен офис при администрацията на Министерския съвет. Тонколонки бяха раздадени и на останалите 16 участници от област Шумен за изработените от тях 12 видеа. Възможност да посети София Тех Парк на 1 юни ще има и още една участничка от Шумен – Ивана Великова. Тя е съавтор заедно с Пресиян Дончев в класирания на второ място видеоклип, визуализиращ идеята: „Фирма за промотиране на продукти“. Двамата също са възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“.
upload/1999.jpgupload/2004.jpg

upload/9.jpg„Шумен е сред областите в страната с най-много участници и видеоклипове“, отбеляза при награждаването Галина Минчева, управител на Областния информационен център в Шумен. Тя поздрави всички ученици и благодари на техните учители за това, че са ги насърчили да се включат в конкурса. Награди и благодарствени грамоти получиха и директорите на седем училища от областта, които са били най-активни в конкурса. Това са СУ „Сава Доброплодни“, които взеха първите две награди, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смядово и ПГССХТ гр. Шумен, които имаха най-много участници. Наградени бяха и директорите на ППМГ „Нанчо Попович“, ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, Професионалната гимназия по икономика и СУ „Д-р Петър Берон“ с. Хитрино.


Община Шумен
staff/picbut.jpg

Финалисти в международното състезание
Публикувано на: 2019-05-31 09:56:33

Финалисти в международното състезание "Лингвистично кенгуру"


upload/9.jpgСимона Александрова /6-б клас/, Иван Славчев /5-е клас/, Никола Славчев /6-е клас/ и Мартин Цолов /8-б клас/ са класираните участници за националния кръг на международното състезание "Лингвистично кенгуру" /английски език/.
upload/9.jpgВ първия етап на състезанието, са се включили 995 ученици във възрастова група 5-6 клас и 460 ученици във възрастова група 7-8 клас. От тях класирани за участие в националния кръг са 145 ученика /възрастова група 5-6 клас/ и 39 ученика /възрастова група 7-8 клас/. Общо от град Шумен има 4 класирани ученика за участие в националния кръг на състезанието. И четиримата класирани се състезават с английски език и са ученици в СУ "Сава Доброплодни"

Млади лидери срещу зависимости
Публикувано на: 2019-05-28 13:29:47


Млади лидери срещу зависимости


bnr.bg
upload/9.jpgЧетирима възпитаници на СУ ”Сава Доброплодни” в Шумен се включиха в обучението за мотивирани екипи от младежи лидери, които да помагат на своите връстници. Семинарът се проведе в габровското село Червена локва, а лектори бяха Милена Петрова и Павел Павлов от сдружение „Само днес”.
upload/9.jpgОсновната цел на обучението е да подпомогне младите хора в усвояването на знания, развиване на умения и формирането на нагласи за водене на здравословен начин на живот. Доброволците трябва да са готови да вземат правилни решения относно поведенческия избор, а организираните ролеви игри им помагат в ситуации, свързани с превенцията на зависимости.
upload/1991.jpg

24 май
Публикувано на: 2019-05-28 13:24:49

********************
24 май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

staff/picbut.jpg

Концерт на начален етап 'Слънчева въртележка'
Публикувано на: 2019-05-23 16:09:12


Концерт на начален етап "Слънчева въртележка"

staff/picbut.jpg

От атома до космоса
Публикувано на: 2019-05-23 11:06:31


Впечатляващо представяне на научна конференция

upload/9.jpgВторо място на VII национална студентска научна конференция с участие на ученици „От атома до космоса“ спечели седмокласничката от СУ „Сава Доброплодни“ Йоанна Пенева, която се представи с доклад на тема „Резерватите в област Шумен“, изработен в съавторство с преподавателя ѝ по биология г-н Веселин Жечев. Научен консултант им е проф. д-р Димчо Захариев. Конференцията , която се проведе на 17 и 18 май 2019 г., е организирана от Катедра „Физика и астрономия“ към Факултета по природни науки на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
upload/019.jpg

upload/9.jpgНа съпътстващия проявата конкурс за детска рисунка на тема „Ограничаване на светлинното замърсяване“, иницииран от Астрономическата обсерватория, гр. Шумен по повод Деня на светлината (16 май), всички призови места във втора и трета възрастова група са завоювани от ученици на СУ „Сава Доброплодни“. Първо място във втора възрастова група е присъдено на Златина Жечева (второ и трето място не са присъдени). В трета възрастова група първа награда печели Илиян Илиев, втора – Христина Божидарова, а на трето място е класирана Милена Христова. Специалната награда – корица на сборника с доклади от конференцията – получи Ивалина Колева.
staff/picbut.jpg

Призови места от литературен конкурс
Публикувано на: 2019-05-22 12:33:57


Наши ученици с призови места от литературен конкурс, посветен на хляба


upload/9.jpgНа 16 май 2019 г. Факултетът по природни науки към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Петия международен ден на очарованието на растенията с програма под мотото „Никой не е по-голям от хляба“.
upload/9.jpgЧаст от инициативата бяха ученици от СУ „Сава Доброплодни“ със своя ръководител – преподавателя по биология и география Веселин Жечев.
upload/9.jpgС доклад на тема „Обредни хлябове“ се представиха в научния семинар „От зърното до хляба“ Галин Ганчов от 9. клас и г-н Веселин Жечев. На откриването на проявата участниците бяха поздравени от музикалното изпълнение на Галин Ганчов и г-н Емил Димитров – корепетитор в СУ „Сава Доброплодни“.
upload/9.jpgВ обявения от университета литературен конкурс „Най-вкусният хляб“ пък взеха участие 8 седмокласници от нашето училище – 7 от тях в категория Есе и един в категория Кратък разказ. Творбите им бяха оценени високо от журито:
upload/9.jpgНагради в категория Есе:
upload/9.jpgІ място - Никол Кунчева - VII в клас
upload/9.jpgІІ място - Алис Рушанова - VII а клас
upload/9.jpgНаграда в категория Кратък разказ:
upload/9.jpgІІ място - Анелия Господинова - VІІ е клас (Наградата е единствена, тъй като не са присъдени нито І, нито ІІІ място.)
staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]