Галерия

Гост от гр. Пушкин
Публикувано на: 2014-05-30 19:51:09

На 30.05.2014 г. гост на нашето училище беше пом. директорът на училището в гр. Пушкин, Петербургска област. Г-жа Зарема Макунина разгледа учителската стая, кабинетите по ИТ, класните стаи на начална степен, кабинета по руски език в училище, посети час по хореография в 8 клас с преподавател Борис Иванов и урок по народно пеене при г-жа Д. Бошнакова. В разговор с пом. директора Боряна Николова, тя изрази желанието на ръководството на училището в гр. Пушкин за обмен на групи ученици и учители, заявявайки, че има какво да научат от лъчезарния и позитивно настроен колектив на СОУ "Сава Доброплодни" и от нашите изключително талантливи ученици. Първата крачка за осъществяването на сътрудничество между двете училища е направена, остава да извървим и останалите.

staff/picbut.jpg

Магията на огъня и 'Луди млади'
Публикувано на: 2014-05-28 19:36:37

На сцената на ДКТ „Васил Друмев” танцовият състав „Луди млади” към СОУ „Сава Доброподни” и хореографът Борис Иванов ще представят впечатляващ спектакъл за ценителите на народното изкуство. Танците, песните, музиката ще са само част от завладяващата атмосфера на родна сцена. Талантливите деца на училището ще разпалят огъня на танцово изкуство, ще нарисуват устрема и красотата на младостта, ще съчетаят традицията с новаторското виждане за съвременно изкуство.
Спектакълът ще се състои на 02.06.2014г. от 18.30 часа.

Първи юни в СОУ 'Сава Доброплодни'
Публикувано на: 2014-05-28 19:35:46

На 1 юни ще се състои среща на приятелството между ученици от СОУ „Сава Доброплодни”, ОУ „Климент Охридски” – с. Стоян Михайловски, обл. Шумен, Трето основно училище „Димитър Благоев” и ОУ „Пенчо П. Славейков” – с. Марково, обл. Шумен.
Срещата е по повод работата по съвместен проект „Социално сближаване чрез обучение по предприемачество и умения за работа за млади хора в риск” на фондация „Джуниър Ачийвмънт” – България, организация с идеална цел. Основната задача на фондацията е насърчаване на свободната инициатива и предприемачеството в класната стая и оттам изграждане на поколение от способни бизнеслидери в България.
Основни цели по проекта „Социално сближаване” са:
Да се внуши увереност на учители и ученици, че има бъдеще и възможности за развитие на местните общности и тези възможности зависят от самите участници в инициативата.
Да се предоставят на учителите инструменти за превръщане на учебния процес в по-иновативен, ориентиран към учениците.
Да се създаде механизъм за развитие на общността на базата на споделени цели и приоритети, определени в рамките на обучението по предприемачество.
В проекта участват 153 ученици от І, ІІ, ІІІ, V и VІ клас от упоменатите учебни заведения от област Шумен. В рамките на дейността се популяризира модел за сътрудничество, в който училищата с по-голям опит в прилагане на предприемачески програми влизат в ролята на ментори, които работят съвместно, по двойки, с други училища, изявили желание да развиват обучение по предприемачество.
Бяха правени базари, като със събраните средства се допринася за реализацията на бъдещ проект за местно общностно развитие.
Проведени са открити практики пред родители, колеги учители, гости за популяризирането на обучението по предприемачество.
Проектите ще бъдат представени на местните общности, на образователни институции и на бизнеса.

'Радуга' посрещна гости от Русия
Публикувано на: 2014-05-26 06:55:23

На 22.05.2014 г. в нашето училище Руска театрална палитра "Радуга" посрещна гости от Русия. Група студенти от Кубанския държавен университет с ръководител Светлана Сергеевна Гайдукова посетиха училището и се запознаха с работата на малките артисти, присъствайки на една от техните репетиции. Представителите на ШУ доц. Стефка Калева и ас. Ирена Костадинова разказаха за българската система на образование, а ръководителката на "Радуга" учителят по руски език Радка Гочева запозна гостите с историята и успехите на състава през изтеклите вече 14 години. Учениците споделиха пред гостите за любовта си към руския език, училището и какво ги вдъхновява да участват в театралните постановки, за радостта им от срещите с техни връстници по време на международни фестивали, в които вземат участие.Студентите и техният ръководител изказаха възторга си от видяното на импровизираната сцена и от владеенето на руския език от учениците.На раздяла ги почерпиха с руски сладки и бонбони, бяха разменени имейли и обещания за нови срещи.


staff/picbut.jpg

Мюзикъл в СОУ 'Сава Доброплодни'
Публикувано на: 2014-05-22 20:38:11

Премиерата на мюзикъла „Вълкът срещу козата и трите и козлета”. Музика Хайгашот Агасян, текст Недялко Йорданов, постановка и адаптация Цветанка Александрова. Спектакълът е поставен с ученици от 3.б клас, ЗИП Музика, по проект „УСПЕХ”. Проведе се при голям успех пред родители, гости и ученици от начален и прогимназиален етап на СОУ „Сава Доброплодни” в Младежкия дом на 16.05.2014 г. Малките артисти – певци и танцьори плениха публиката с непринудеността и емоционалността на изпълнението си, за което бяха възнаградени с много аплодисменти.

Концерт на 12.'Б' клас
Публикувано на: 2014-05-22 20:37:04

Вторник, 13 май, 18 часа. около НЧ „Добри Войников” - гр. Шумен се събират родители, гости и приятели на 12.б клас, профил „Музика”, випуск 2014 на СОУ „Сава Доброплодни”. Залата е пълна и последният концерт на випускниците музиканти започва. Концерт, който певци и музиканти подаряват с най-добри чувства, спонтанно, за да ни зарадват за пореден път с таланта си. Направиха го по най-хубавия и затрогващ начин. Красивите и мелодични народни песни и изпълненията на гъдулка, гайда и акордеон разтуптяха сърцата ни. Класическата китара, пианото и саксофонът обогатиха душата ни, а попизпълнителите качиха адреналина ни. В залата аплодисментите не стихваха, а очите се напълваха със сълзи.... от вълнение, от умиление, от възхищение и гордост.
Благодарим Ви за незабравимите два часа, благодарим от сърце на класния ръководител Цветанка Александрова и на всички преподаватели, които помогнаха на нашите деца да развиват таланта си.
Може би не всички ще продължите на музикалната сцена, но където и да сте, бъдете здрави, щастливи, съхранете таланта си, следвайте мечтите си! Горди сме с вас, защото за пореден път доказахте, че сте талантливи, умни и способни. Благодарим Ви! На добър път мили, млади момичета и момчета!!!

Четвърта поредна година САВА АКАДЕМИЯ
Публикувано на: 2014-05-20 09:31:43

По традиция, вече четвърта година, в навечерието на най-българския празник – 24 май – Денят на българската просвета и култура, в СОУ „Сава Доброплодни” се награждават талантливите деца на учебното заведение, включени в Училищната ранглиста на изявените.
Средно общообразователно училище „Сава Доброплодни” предоставя реална възможност за развитие на ученическия талант в различни области. Трудът на можещите, на знаещите се оценява по достойнство и затова на нашите деца се присъждат високи награди, дават се високи оценки за професионализма на учителите. И тази учебна година на 23 май от 17.30 часа в училището ще бъдат връчени плакети на най-изявените ученици на международни и на национални форуми в следните номинации: Информационни технологии, Математика, Чужди езици, Изобразително изкуство, Музика, Хореография и Природни науки. Ще бъдат отличени с приза на САВА АКАДЕМИЯ и групите: Луди Млади, Унисон, Дъга, Школа по математика, Школа по информационни технологии. Четирима ученици от ІV хореографски клас също ще получат плакети.
Ще бъдат връчени 60 медала за трудолюбието, за любознателността на учениците.
Училищното ръководство и Училищното настоятелство са поканили родителите на изявените ученици. Поканени са всички учители и ръководители, допринесли за високите постижения на учениците.
САВА АКАДЕМИЯ е старт към реализация на възпитаниците на училището в престижни университети в България и в чужбина.

Награди в Международен конкурс по руски език
Публикувано на: 2014-05-19 19:57:59

В началото на месец май учениците Илияна Величкова, Сияна Бойчева, Нелина Неделчева, Мария Ожерельева, Теодора Антова от VIII A клас и Александър Даков от X A клас взеха участие в Международен дистанционен конкурс по руски език по проект "Новый урок" с преподавател Радка Гочева. Нашите ученици се представиха много добре, въпреки голямата конкуренция и високите критерии. Александър Даков зае трето място в групата на X клас при допуснати само 2 грешки. Учениците от 8 клас получиха Сертификати за участие, Александър Даков - Диплом за трето място. С благодарствено писмо и Свидетелство бе удостоен и преподавателят им по руски език.

staff/picbut.jpg

Талант и във фотографията
Публикувано на: 2014-05-16 20:45:31

Ивана Славчева от ХІ „а” клас печели награди не само в езикови олимпиади и творчески конкурси за есета и презентации. Тя очевидно притежава и фотографски талант, след като миналата година зае първо място в конкурса, организиран от ОМЦ – Шумен и посветен на Деня на влюбените.
Неотдавна тя се включи в четвъртото издание на конкурса "Пролет над Бургас" 2014, който се организира от
Младежки културен център – Бургас и тази година се проведе под мотото "Пролетно-великденска хармония". Участниците в категория „Фотография” бяха разпределени в три възрастови групи от 11 до 29 години.
Ивана получи поощрителна награда във втора възрастова група. Фотографиите са били оценявани от компетентно жури под ръководството на Константин Костадинов - председател на Сдружение „Бургаска фотографска общност“. На 17.04.2014 г. е била открита изложба с класираните фотоси в зала 1 на Младежки културен център – Бургас. Тъй като Ивана не успя да присъства на награждаването, преди два дни тя получи своя приз по пощата.
Сърдечни поздравления за Ивана и пожелания за продължаване на успешната серия!

staff/picbut.jpg

Първа изложба
Публикувано на: 2014-05-15 09:30:15

Изложба иконопис на учениците от 11"В" клас от СОУ "Сава Доброплодни" с преподавател Диян Димов ще се открие в артпространтсвото на Радио Шумен. Младите таланти спечелиха специалната награда на Радио Шумен на Регионалния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", който се организира от училището по изкуствата в града ни.
Традиционно специалната награда на медията се присъжда на най-талантливите музикални изпълнители, но тази година за първи път я получават и участниците в направление"Изобразително изкуство". Компетентното жури присъди наградата на 11 "В" клас, а техните творби ще бъдат експонирани в Радио Шумен.

Радио Шумен

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]