Галерия

Учители и ученици първи в международен конкурс
Публикувано на: 2014-02-17 07:25:41

В рамките на Международния проект MITE (Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието) през учебната 2013-2014 г. се организира конкурс, в който взеха участие учителите по информационни технологии и математика Ангел Ангелов, Албена Иванова и техният ученик Радостин Маринов. Научната част на международния проект има за цел разработването на методики и съвременни информационни технологии в образованието изобщо. Ангел Ангелов, Албена Иванова и Радостин Маринов представиха доклад на тема "Материално програмиране с код-карти" в научно направление "Организация на класната работа за повишаване на успеваемостта". Журито с председател проф. Сава Гроздев класира проекта на учителите и възпитаника на СОУ "Сава Доброплодни" на първо място в Националния етап, като докладът отговори на всички критерии за оценка за ефективност на представяните идеи и методики, пълнота, дизайн, естетическо оформление, вътрешна съгласуваност и балансираност, стил на презентиране.
Победителите в Националния етап са поканени за участие в Международния етап, който ще се проведе в Москва в периода 1-10.05.2014 г.

Диплом и награда от Санкт Петербург
Публикувано на: 2014-02-15 19:06:30

Ивана Славчева от ХІ „а” клас с интензивно изучаване на руски език получи своята награда за завоюваното трето място в Международния младежки творчески конкурс „Слово за нами!” („Думата имаме ние!”). Конкурсът беше организиран от Фонд „Русский мир” в чест на 1150-годишния юбилей от създаването на славянската писменост.
Със своето съчинение на тема „Великое русское слово” („Великото руско слово”) Ивана достойно представи не само себе си и училището, но също така града и страната, тъй като беше единствен български участник, заел призово място измежду стотици състезатели от десетки държави.
Авторитетното жури на конкурса от Санкт Петербург изпрати на Ивана диплом и предметна награда – часовник.

staff/picbut.jpg

Успешно участие в Международен конкурс
Публикувано на: 2014-01-13 18:17:00

Стоян Стоянов от ХІ „а” клас с интензивно изучаване на руски език се класира на престижното трето место в Международния конкурс „Заедно в ХХІ век” („Вместе в ХХІ веке”), проведен през 2013 г. и посветен на 135-та годишнина от Освобождението на България от османско владичество. Изявата бе организирана от Фондация „Устойчиво развитие за България” и подкрепена от Министерството на образованието и науката и Посолството на Руската федерация в България.
За своето есе на руски език на тема: „Генерал С. Д. Белокопытов – освободитель города Шумен” („Генерал С. Д. Белокопитов – освободителят на град Шумен”) Стоян получи грамота и предметни награди в номинация „Проза”, възрастова категория ІХ-ХІІ клас.
На 13.01.2014 г. в училище бе получена още една грамота за Стоян, този път от Москва. Тя е подписана от бившата състезателка, многократна олимпийска и световна шампионка, легенда във фигурното пързаляне, Ирина Роднина, която сега се занимава с обществена дейност.
Преподавателката на Стоян по руски език, г-жа Елена Станева, се гордее с постижението на своя ученик и му пожелава още по-големи успехи в следващите конкурси и състезания!

staff/picbut.jpg

Резултати 'Аз, природата и света'
Публикувано на: 2014-01-05 12:07:17

Състезанието "Аз, природата и света" е кръг от поредицата състезания организирани от Сдружението на българските начални учители, в което взеха участие над 300 деца от цялата шуменска област.

Резултатите от състезанието може да изтеглите от ТУК

Престижно място в Международен творчески конкурс
Публикувано на: 2014-01-01 19:51:48

Ивана Славчева от ХІ „а” клас с интензивно изучаване на руски език приключи с успех участието си в Международния творчески конкурс „Слово за нами!” („Думата имаме ние!”). Изявата бе организирана от Фонд „Русский мир” в чест на 1150-та годишнина от създаването на славянската писменост и се проведе в два кръга. Участниците се състезаваха по възрастови групи в три конкурса – за детски рисунки (от 5 до 17 год.), съчинения (от 9 до 17 год.) и есета (само за студенти).
Ивана Славчева по съвет на преподавателката си по руски език г-жа Елена Станева се включи в конкурса за съчинения с писмена работа на тема „Великое русское слово” („Великото руско слово”).
След завършване на първия кръг организаторите на конкурса съобщиха, че са получили 946 съчинения на автори от десетки страни на света. От тях експертен съвет избра писмените работи на 26 участници от 12 държави. Те бяха допуснати до втория кръг на конкурса, като съчиненията бяха включени в т.нар. кратък списък и публикувани на сайта на Фонд „Русский мир”. От България остана само един представител и това беше Ивана.
На 30.12.2013 г. на сайта на Фонда беше публикувана извадка от протокола на заседанието на конкурсното жури. От нея става ясно, че работата на Ивана Славчева е оценена доста високо с присъждане на „третье место, приз и диплом жюри” („трето място, награда и диплом от журито”).

Европа за младите в книги и проекти
Публикувано на: 2013-12-21 11:39:56

Ивана, Стоян и Петя от 11. а клас - представители на Дискусионен клуб „Толерантност” по проект BG051PO001-4.1.05-0024 „Живеем, учим и творим заедно” с ръководител госпожа Маргарита Генова представиха проектите, по които СОУ „Сава Доброплодни” работи с презентация в рамките на заключителния ден от изложбата „Европа за младите в книги и проекти”, организирана от Областния информационен център за еврофондовете – Шумен. Участниците в проявата бяха поздравени с темпераментен танц от членовете на клуб „Танц” с ръководител Борис Иванов.

staff/picbut.jpg

СОУ Сава Доброплодни с нов проект
Публикувано на: 2013-12-17 12:26:31

От месец декември 2013 г. учреденият през 2009 г. клуб „Млади български воеводи“ възстановява своята дейност. Клубът има претенциите да активизира младите хора към висока гражданска активност и ангажираност. Работата на клуба ще провокира любознателните шуменци. Патриотизмът и изконните български традиции ще бъдат спътници на високите цели, които са си поставили ръководителите и учениците. Клубът си е поставил амбициозната цел да възстанови знамето на Шуменския революционен комитет от 1875 г. Друга интригуваща цел е участниците да очертаят пътя на шуменската хайдушка чета до Върбишкия проход. Стартът на проекта ще бъде белязан с изнесена етнографска изложба на РИМ – Шумен. Лично директорът на музея – г-н Даниел Руменов, ще открие първата инициатива под надслов „Запознаване със символиката на коледните хлябове“. Училищната общност, родители и гости ще усетят празничния дух на Коледните и Новогодишните традиции на 17.12.2013 г. от 11.30 часа в СОУ „Сава Доброплодни“. Клубът „Млади български воеводи“ ще инициира много мероприятия за отбелязване на значими за града ни събития. Тепърва предстои и изготвяне на интернет страница. Любезната си подкрепа заяви Община Шумен, Национално сдружение „Традиция“, Регионално сдружение „Традиция“ – град Шумен, къща музей „Панайот Волов“, неправителствени организации, видни шуменци – патриоти по дух и по убеждение.

Клуб 'Роботика'
Публикувано на: 2013-12-10 21:05:12

Клуб по роботика бе открит в СОУ "Сава Доброплодни" на 09.12.2013 г. Идеята на клуба е да открива и развива талантливи ученици с афинитет към програмирането и инженерното конструиране. В занятията са включени роботи и роботизирани системи от водещи фирми в бранша като LEGO, Moway, TTS Bee Bot, Makey Makey и др. Ръководител на клуба е инж. Ангел Ангелов заедно с преподаватели от факултета по "Математика и информатика" към ВСУ "Черноризец Храбър".

staff/picbut.jpg

Нови награди за близнаците Игнатови
Публикувано на: 2013-12-06 09:47:07

В последните дни участията в международни конкурси за близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови се превърна в ежедневие и низ от победи. Само десет дни след провеждането на Деветия Международен конкурс "Франц Шуберт” в Русе, от който те се завърнаха с награди, амбицията им за успех бе възнаградена отново.
От 29.11 до 02.12 2013 г. В София се проведе Седмото издание на Международния клавирен конкурс "Лист, Барток, Лигети”.
Организатори на конкурса са: Унгарският културен институт в София към Институт "Балаши”( Будапеща) и Национална музикална академия "Проф.Панчо Владигеров” София.
Конкурсът се осъществи с подкрепата на: Посолство на Унгария в София, Министерството на културата и Фондация "Проф. Люба Енчева”.
Журито на конкурса се състои от изтъкнати български пианисти и педагози с председател проф. Балаш Соколаи (Унгария).
Конкурсът е адресиран специално към ученици от музикални училища и студенти от Висши училища по музика. Със специалното разрешение на организаторите на конкурса, бяха допуснати до участие и учениците от СОУ "Сава Доброплодни” Хасан и Ибрахим Игнатови от класа по пиано на Маринела Маринова. Те се състезаваха в групата до 16 години с ученици само от НМУ "Любомир Пипков”- София. Макар и деветгодишни, конкурсната програма с която се представиха близнаците бе изключително амбициозна, както и коренно различна от тази на проведеният дни преди това Международен конкурс "Франц Шуберт” Русе, на който те също завоюваха награди.
Журито, впечатлено от артистичността и зрелостта на изпълненията , присъди на Хасан и Ибрахим две Първи награди.
Към децата е проявен особен интерес от страна на председателя на журито, както и предложения за участие в предстоящ международен конкурс и майсторски клас.
Шум.бг
Топ новини

staff/picbut.jpg

Резултати от конкурса Франц Шуберт Русе 2013
Публикувано на: 2013-12-06 09:43:47

Деветото издание на Международния конкурс ,,Франц Шуберт’’ , който се проведе от 15 до 20 ноември в Русе донесе награди за близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, ученици от класа по пиано на Маринела Маринова.
Организатор на конкурса е СУИ ,,проф. Веселин Стоянов”, а международното жури с участието на изпълнители и педагози от Австрия и България бе под председателството на проф. Атанас Куртев.
В тазгодишното издание на конкурса участваха представители на седем страни – България, Румъния, Австрия, Полша, Украйна, Япония и Корея.
В групата до 15 години, деветгодишният Ибрахим Игнатов завоюва първо място, а Хасан Игнатов – четвърто.
В категорията ,,клавирни дуа”, на Хасан и Ибрахим Игнатови бе присъдено трето място.
Специалната награда на конкурса е концерт във Виена на носителите на първи награди, който се осъществява със съдействието на Българският културен институт ,,Дом Витгенщайн” – Виена.
Като носител на Първа награда, на Ибрахим Игнатов му предстои пътуване през пролетта на 2014 година до Виена и участие в Концерт на лауреатите

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]