Галерия

От атома до космоса
Публикувано на: 2019-05-23 11:06:31


Впечатляващо представяне на научна конференция

upload/9.jpgВторо място на VII национална студентска научна конференция с участие на ученици „От атома до космоса“ спечели седмокласничката от СУ „Сава Доброплодни“ Йоанна Пенева, която се представи с доклад на тема „Резерватите в област Шумен“, изработен в съавторство с преподавателя ѝ по биология г-н Веселин Жечев. Научен консултант им е проф. д-р Димчо Захариев. Конференцията , която се проведе на 17 и 18 май 2019 г., е организирана от Катедра „Физика и астрономия“ към Факултета по природни науки на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
upload/019.jpg

upload/9.jpgНа съпътстващия проявата конкурс за детска рисунка на тема „Ограничаване на светлинното замърсяване“, иницииран от Астрономическата обсерватория, гр. Шумен по повод Деня на светлината (16 май), всички призови места във втора и трета възрастова група са завоювани от ученици на СУ „Сава Доброплодни“. Първо място във втора възрастова група е присъдено на Златина Жечева (второ и трето място не са присъдени). В трета възрастова група първа награда печели Илиян Илиев, втора – Христина Божидарова, а на трето място е класирана Милена Христова. Специалната награда – корица на сборника с доклади от конференцията – получи Ивалина Колева.
staff/picbut.jpg

Призови места от литературен конкурс
Публикувано на: 2019-05-22 12:33:57


Наши ученици с призови места от литературен конкурс, посветен на хляба


upload/9.jpgНа 16 май 2019 г. Факултетът по природни науки към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Петия международен ден на очарованието на растенията с програма под мотото „Никой не е по-голям от хляба“.
upload/9.jpgЧаст от инициативата бяха ученици от СУ „Сава Доброплодни“ със своя ръководител – преподавателя по биология и география Веселин Жечев.
upload/9.jpgС доклад на тема „Обредни хлябове“ се представиха в научния семинар „От зърното до хляба“ Галин Ганчов от 9. клас и г-н Веселин Жечев. На откриването на проявата участниците бяха поздравени от музикалното изпълнение на Галин Ганчов и г-н Емил Димитров – корепетитор в СУ „Сава Доброплодни“.
upload/9.jpgВ обявения от университета литературен конкурс „Най-вкусният хляб“ пък взеха участие 8 седмокласници от нашето училище – 7 от тях в категория Есе и един в категория Кратък разказ. Творбите им бяха оценени високо от журито:
upload/9.jpgНагради в категория Есе:
upload/9.jpgІ място - Никол Кунчева - VII в клас
upload/9.jpgІІ място - Алис Рушанова - VII а клас
upload/9.jpgНаграда в категория Кратък разказ:
upload/9.jpgІІ място - Анелия Господинова - VІІ е клас (Наградата е единствена, тъй като не са присъдени нито І, нито ІІІ място.)
staff/picbut.jpg

Изпращане Випуск 2019
Публикувано на: 2019-05-16 09:17:30


Приветствие на г-жа д-р Албена Иванова-Неделчева - Директор на СУ „Сава Доброплодни“

Уважаеми абитуриенти,

upload/9.jpg Днес е вашият последен учебен ден. Ден, след който 85 личности ще останат в сърцата ни и нашите спомени. Класове, които спомогнаха за общите успехи, усмивки и сълзи.
upload/9.jpg Времето ще ви научи да планирате бъдещето си и как да ставате по-успешни, но няма да ви научи как да обичате пестеливо и да не се привързвате. Светът лесно може да бъде почувстван и закодиран в емоционалната ни памет. Затова режисирайте го по най-добрия начин с най-добрите роли на младостта!
upload/9.jpg Скъпи зрелостници, както нарисувахте душите на вашите учители с чувства, топлина и неподправеност, така го направете и за другите след нас!
upload/9.jpgЗаменете младостта с мъдрост, дързостта с търпение!
upload/9.jpgУважаеми учители, вложихте много любов и професионализъм за да пораснат нашите деца като добри, свободни, смели, всеотдайни и достойни млади хора.
upload/9.jpg Скъпи абитуриенти, широк да е пътят ви, попътен да е вятърът в крилата ви!
staff/picbut.jpg

Състезание по краснопис и правопис
Публикувано на: 2019-05-15 17:18:41


Състезание по краснопис и правопис


На 11 май - деня на Шумен се проведе Общинско състезание по краснопис и правопис. Участваха 49 първокласници, разпределени в 7 отбора. Нашето училище бе представено от два отбора. Единият с ученици от I Б, В и Г класове,а другият от ученици от I А клас. Журито класира Рая Свиленова Русева от I Б клас на трето място в индивидуалния кръг, Сияна Христова Николова от I А клас зае второ място. Кристалина Красенова Господинова и Даная Галинова Станчева от I А клас завоюваха първо място с максимален брой точки в индивидуалното състезание. Отборът на I А клас спечелии първо място в отборното класиране. Участниците тържествено бяха наградени от кмета на община Шумен г-н Христов. Желаем навсички още по- големи успехи!

staff/picbut.jpg

Изложба 12.б клас
Публикувано на: 2019-05-15 10:31:26

**********************
Изложба 12.б клас
Випуск 2019

staff/picbut.jpg

Шестокласничка от СУ "Сава Доброплодни"
Публикувано на: 2019-05-13 13:40:08

ШЕСТОКЛАСНИЧКА ОТ СУ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“
ПРОСЛАВИ ШУМЕН НА ПРАЗНИКА МУ


upload/9.jpg В Деня на Шумен – ден и на светите братя Кирил и Методий - престижното трето място на финала на състезанието по правопис „Пазим езика си“, провело се в гр. София на 11 май 2019 г., завоюва Симона Александрова от VI б клас с преподавател по български език и литература Нора Баланска. Надпреварата се осъществява за втора поредна година от Гражданско сдружение „Живата вода на България“ под патронажа на съпругата на президента на Република България – г-жа Десислава Радева.
upload/9.jpg За да достигне до финала, Симона пребори явилите се 1900 шестокласници от цялата страна и постигна най-високия резултат, реализиран в състезанието само от четирима участници. Така тя се оказа и единственият представител на Шумен, поканен за финала в гр. София. Само първите седем от предварителния кръг бяха допуснати до втория кръг, който се състоя в Софийския университет в присъствието на президента Румен Радев, съпругата му Десислава Радева и създателя на сайта „Уча се“ Дарин Маджаров.
upload/9.jpg В оспорваната първа част, изискваща справяне с множество правописни и пунктуационни задачи, нашето момиче демонстрира знанията и уменията си и се оказа сред трите най-добри, за които във втората част организаторите бяха подготвили задача за подреждане на текст от Николай Хайтов. Децата от призовата тройка бяха наградени лично от президенстската двойка с грамоти, книги и електронни четци.
upload/9.jpg Целта на инициативата, в която тази година са се включили 4500 участници от цялата страна, е да фокусира общественото внимание към все по-ширещата се неграмотност и трайното навлизане на чуждици в родния ни език, както и да насърчи учениците да създават трайни правописни и правоговорни навици.
staff/picbut.jpg

XXIV Национален конкурс-С песните на Иван Георгиев
Публикувано на: 2019-05-13 13:28:41


XXIV Национален конкурс
„С песните на Иван Георгиев“


upload/9.jpg На 12.05.2019 г. в с. Дъбовик, общ. Генерал Тошево, се проведе XXIV Национален конкурс „С песните на Иван Георгиев“. Взелите участие деца от цяла България бяха оценявани от компетентно жури от АМТИ - гр. Пловдив и НУФИ - гр. Котел.
upload/9.jpg Учениците от класовете по народно пеене към СУ „Сава Доброплодни“ отново се завърнаха с призови места.
upload/9.jpg Възпитаниците на Дарина Бошнакова завоюваха следните награди:
upload/9.jpg• Владислава Георгиева – 6. клас - Специална награда и парична премия
upload/9.jpg• Анна Радева – 5. клас – Специална награда и парична премия
upload/9.jpg• Моника Радева – 4. клас – 3. награда и парична премия
upload/9.jpg• Мартин Ганчов – 6. клас – 1. награда и еднократна стипендия от Министерството на културата
upload/9.jpgУчениците на Янка Димитрова спечелиха следните награди:
upload/9.jpg• Димона Лечева – 10. клас – Специална награда и парична премия
upload/9.jpg• Иван Ивайлов – 9. клас – Специална награда и парична премия
upload/9.jpg• Славея Яворова – 4. клас – 1. награда и парична премия
upload/9.jpg Учениците на Веселка Антонова и Димитричка Илиева бяха удостоени със следните награди:
upload/9.jpg• Божидар Диянов – 1. клас – Поощрителна награда
upload/9.jpg• Румен Неделчев – 11. клас – Поощрителна награда
upload/9.jpgПреподавателите на участниците изказват своите благодарности на г-н Емил Димитров за музикалния съпровод.
upload/612.jpgupload/613.jpg

staff/picbut.jpg

Национална олимпиада по информационни технологии
Публикувано на: 2019-05-13 11:55:04


Национална олимпиада по
информационни технологии, гр. Враца

upload/9.jpgОтлично представяне на учениците от СУ "Сава Доброплодни" на проведената в гр. Враца Национална олимпиада по информационни технологии:
upload/9.jpg* 1-во място и златен медал за Мартин Цолов.
upload/9.jpg* 1-во място в категория Мултимедия за Мартин Цолов и Дориана Петкова от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" с ръководители Таня Сребрева и д-р Ангел Ангелов.
upload/9.jpg* Грамота за най-добро представяне във възрастова група 5.-8. клас за Мартин Цолов.
upload/9.jpg* Награда от TelebidPro за Мартин Цолов.
upload/9.jpg* Отлично представяне за Андрей Димитров и Денислав Ангелов в категория "Мултимедийни приложения" и оценки Отличен 5.50 в общото класиране за 9.-12.клас.
upload/604.jpg

staff/picbut.jpg

Час по родолюбие
Публикувано на: 2019-05-12 11:27:44

11 май - Денят на Шумен


upload/9.jpg На 10 май от 12:30 часа СУ "Сава Доброплодни" се включи в честването на Деня на Шумен, като организира час по родолюбие. Под звуците на химна на Шумен "От тука започва България" тържествено бе издигнат флагът на града. Последва слово на Директора. В речта си д-р Албена Иванова-Неделчева пожела на възпитаниците на Сава Доброплодни да се гордеят с миналото си и да съхранят паметта на предците си.
upload/9.jpg Бяха изпълнени известни български песни и традиционни хора от талантливите ученици на училището.
staff/picbut.jpg

upload/9.jpg

Карнавал - Нощ на изкуствата
Публикувано на: 2019-05-10 16:12:17


Карнавал - Нощ на изкуствата

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]