Галерия

Робот в класната стая
Публикувано на: 2013-06-10 18:03:38

Медийно признание за работата на учителите от СОУ "Сава Доброплодни" - ТУК


в. "Монитор"
10.06.2013

Награди от международен фестивал за информатиците
Публикувано на: 2013-06-10 17:56:49

Три първи места завоюваха учениците от Школата по информационни технологии към СОУ "Сава Доброплодни" на Втория международен Фестивал за детско медийно изкуство “Арлекин“, който се проведе от 7 до 9 юни в гр. Варна. Петокласникът Мартин Христов Маринов спечели наградата на публиката си с проекта "Човешкото тяло". Наградата на медиите беше присъдена на Янислав Георгиев Колев от осми клас, който представи проекта си "Живот под микроскоп". Третото призово място - наградата на журито на фестивала, получиха Габриел Атанасов Атанасов и Йордан Ивайлов Йорданов, и двамата ученици в осми клас. Те се представиха с проект "Заедно - ръка за ръка. Ръководител на учениците е преподавателят по информационни технологии Ангел Ангелов.

Предстояща изява
Публикувано на: 2013-06-04 17:25:48

СОУ "Сава Доброплодни" представя предпремиерата на мюзикъла "Вълкът срещу козата и трите козлета" по музика на Хайгашод Агасян, либретото е на Недялко Йорданов, а адаптацията е на Цветанка Александрова - учител по музика в училището по изкуства. В мюзикъла участват ученици от ІІ б музикален клас. Проявата ще се състои в Младежки дом на 04.06.2013г. от 17 часа. Гост е приятелят на училището, композиторът Хайгашод Агасян.

Пореден успех за информационните технологии
Публикувано на: 2013-05-20 08:19:59

На предпоследното за тази учебна година състезание по информационни технологии - "IT Знайко+" отборът от VII 'З' клас, ръководен от инж. Ангел Ангелов се класира на второ място в конкуренцията на отборите от природоматематическите гимназии в страната. Отборът на Шахин Наджи и Сезяр Гюнаев достигна до финалния кръг след отлично представяне на областно ниво, където имаше максимален брой точки. Трето място в индивидуалното класиране зае Радостин Емануилов също от VII 'З' клас. Успехът е отражение на добрата подготовка на учениците от паралелката с разширено изучаване на информационни технологии, което се доказа и от броя на допуснатите до финален кръг. Девет бяха учениците на СОУ "Сава Доброплодни" състезаващи се в последния тур, което е своеобразен рекорд за това състезание.

САВА АКАДЕМИЯ
Публикувано на: 2013-05-19 12:33:16

Най-успелите ученици от СОУ „Сава Доброплодни“ през учебната 2012/2013 година бяха удостоени с голямата награда „САВА АКАДЕМИЯ“. На тържественото събитие, на 17 май, присъстваха наградените, техните родители и ръководители, училищната общност, представители от Училищното настоятелство към СОУ „Сава Доброплодни“, гости.
По червения килим преминаха ученици, чийто труд бе по достойнство признат и възнаграден. В рейтинг- листата намериха място талантливите ученици на училището, разпределени в няколко направления – Начален етап, Музика, Математика, Информационни технологии, Чужди езици, Изобразително изкуство, Вокална формация „Унисон“, Вокална група „Дъга“, Училищен народен хор, Танцов състав „Борев“, Трио „Гайди“, Руска театрална трупа „Радуга“, Представителен хор, Школа ИТ, Школа „Математика“. С високото отличие бяха удостоени и четиримата отличници на Випуск 2013.
За втора поредна година тържественото връчване на грамотите е в навечерието на 24 май и е кулминационен връх в популяризирането на творческите постижения в най-доброто училище за най-добрите…

staff/picbut.jpg

Отличия от Националната олимпиада по ИТ
Публикувано на: 2013-05-16 08:04:43

С първо и трето място се завърнаха възпитаниците на СОУ "Сава Доброплодни" взели участие в Националната олимпиада по информационни технологии. На проведеният в град Монтана Национален кръг на олимпиадата бяха допуснати рекорден брой възпитаници от едно училище. Осем бяха представителите на СОУ "Сава Доброплодни", като те са и единствените ученици, събрали необходимият брой точки от Област Шумен, даващ им право на участие в Националния кръг. На първо място в категория "Мултимедия" се класира Мартин Маринов с ръководител инж. Ангел Ангелов, а на трето място в категория "Уеб сайт" се класираха Мертин Дервиш и Михаил Георгиев с ръководител Мадлена Станчева. Останалите участници - Радостин Емануилов, Мерт Мехмед, Йордан Йорданов, Габриел Атанасов и Радостин Маринов с ръководител инж. Ангел Ангелов се класираха от четвърто до седмо място в двете категории. Приравнените към оценки резултати на всички участници от СОУ "Сава Доброплодни" е над 5,50.

Нощ на изкуствата
Публикувано на: 2013-05-12 20:18:20

Месец май е месец на цветята, на багрите, на омайните птичи песни. През месец май настава необикновено оживление в дома на изкуствата – Средно общообразователно училище „Сава Доброплодни“ – град Шумен. Не училище, не дом на таланти, а и форум от висок ранг, който популяризира постиженията на възпитаниците на училището.
Училищната общност покани всички родители, всички граждани да присъстват и да се включат в инициативите, посветени на Деня на Европа – 9-и май.
За шеста поредна година в СОУ „Сава Доброплодни“ се проведе Нощ на изкуствата. По традиция тази оригинална изява започва с пищен карнавал. Дефилират из града състави от училището, клубове, студиа, а мажоретният състав на училището засилва усещането за празничност. Всеки може да види деца в приказни костюми, с артистични облекла, бодиарт, костюми от отпадъчни материали.
Заключителната част на карнавала представлява симбиоза от звук, светлина, цветове, космически копнежи…
Звуча песента на Валя Балканска – „Излел е Дельо хайдутин“. Хармонията и изяществото се допълваха от електронната музика на Жан-Мишел Жар.
Учениците изпълниха песни от различни жанрове, на различни езици. Дискусионният клуб „Толерантност“ и сценаристът режисьор на карнавала представиха своята пиеса – „Сън сънувах“.
Музиката премина в танц – „Шопски танц“, танцът „Царевички“.
Веселието и забавлението, карнавалната празничност обединиха и участници, и гости. Творческият дух зарази всичко и всички. Даже звездите на небосклона се поклащаха в такта на музикалните изпълнения.
Но това не беше всичко. Това беше само началото.
В различните зали на училището можеше всеки да усети силата и красотата на вида изкуство, представяно от ателиета и формации – ателие „Бодиарт“, „Домино“, „Фейс арт“, „Маслена живопис“, „Пластични изкуства“, „Хоротека“… Проведоха се състезания в 5. и 6. клас, съответно – „Аз знам български език“ и „Уча и се забавлявам“. Чуваха се авторски песни за любимата, можеше да се видят красиви орнаменти и фигури от изкуствата карвинг и оригами.
В празничната нощ на изкуствата имаше конкурс за презентации с лингвистични игри на английски език, „На чаша руски чай“, Панорама на руската литература и на руското изкуство – „Великое русское слово“.
Звуча и музика – „Музикална въртележка“, „С музика и песен животът е чудесен“ – попсцена.
Участваха и клуб „Толерантност“, и математиците със „Златното сечение в природата“.
Нощта беше кратка за забавленията, за предизвикателствата, за емоциите. Тази нощ на изкуствата ще остане незабравима, защото участници и гости след края на празника обмисляха вече следващото си участие в Нощта на изкуствата, след една година, през месец май, месецът на красотата, хармонията и на... детските усмивки.

staff/picbut.jpg

Участие в Международна обществена акция
Публикувано на: 2013-05-12 18:24:35

Учениците с преподавател по руски език г-жа Елена Станева отново отбелязаха 9 май – Деня на победата над фашизма. За втора поредна година в нашето училище се проведе Международната обществена акция „Георгиевска лентичка”.
Сега в нея се включиха и учениците от V „а” и V „б” клас, които за първа година изучават руски език в часове по ЗИП. Те получиха Георгиевски лентички от г-жа Тамара Стилиянова, председател на Руския клуб „Славяни 2000”.
Петокласниците научиха, че черният и жълто-оранжевият цвят на лентичките напомнят за лентата на ордена «Свети Георги» и са символ на воинска храброст и слава.
Акцията е започнала в Русия през 2005 г., а от 2008 г. е международна и обхваща над 40 страни от Европа, Азия и Северна Америка. Вече са разпространени повече от 55 милиона Георгиевски лентички, чрез които се изразява почит, уважение и преклонение пред подвига на всички, които с цената на здравето и живота си победиха фашизма в най-жестоката и кръвопролитна война в човешката история.

staff/picbut.jpg

Резултати - Финално състезание на СБНУ
Публикувано на: 2013-05-10 06:46:16

Резултати на учениците от СОУ "Сава Доброплодни" участвали в Националното финално състезание на Съюза на българските начални учители ТУК

Когато мечтите се сбъдват
Публикувано на: 2013-05-07 12:11:48

Понякога младите хора ни изумяват с ентусиазма си и вярата, че когато нещо се прави немеркантилно, то се получава добре. Така се роди идеята у моите ученици от 12 „а” клас от СОУ „Сава Доброплодни”, че щом са поели кръста да бъдат в хуманитарна паралелка, то трябва да докажат, че не са по-малко талантливи от съучениците си от класовете по музика, хореография, изобразително изкуство или чужди езици. И поникна мечтата да станат актьори… Разбира се, че като за хуманитари им прилягаше да се изявят в областта на театралното изкуство и бързо сформираха доста голям актьорски състав. Към тях, чули новината, се присъединиха и няколко ученици от осми и девети клас - също такива мечтатели ентусиасти. От мен се искаше да намеря пиеса с много действащи лица, за да има роли за всичики. Такава открих при завеждащата библиотечния фонд към Езикова гимназия „Н. Вапцаров” Румяна Симеонова. Репетирахме два месеца, ушихме костюмите, след като се включихме към проект „Живеем, учим и творим заедно”, и ето ни сега на премиера. Мислим, че спокойно сега можем да кажем: „Шуменци ни видяха на сцената на Читалище „Тодор Петков” от 18 часа на 29 април в понеделник, оцениха ни!” и ние им показахме, че мечтите се сбъдват, когато децата искрено ги желаят.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110]