Галерия

Признание за работата в нашето училище
Публикувано на: 2013-07-18 17:47:42

Ръководителят на Руска театрална палитра "Радуга" при СОУ "Сава Доброплодни" Радка Гочева бе удостоена с оценка "отличен" от журито на Конкурса "Описание на положителни практики при усъвършенстване на руския език посредством различните форми на изкуството".
Според регламента на Конкурса получава следните награди:
1/ Парично поощрение - 60 лв.
2/ Учебни помагала и книги на руски език.
3/ Публикация на опита и в Ръководството за обучение на учителите по руски език
4/ Участие в летния семинар-обучение /25 - 30 август, Крайморие/, където ще и се предостави възможност да презентира пред начинаещите си колеги своята работа и придобития опит.
Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на семинара.

Шест първи награди за наши възпитаници
Публикувано на: 2013-07-12 12:18:35

Шест първи награди спечелиха ученици от шуменското среднообщообразователно училище „Сава Доброплодни” от Международния фолклорен детски фестивал в Равда. Със златен медал се завърнаха гайдарите Галин Гайчов, Александра Георгиева и Румен Георгиев и гайдарското трио. Александра Георгиева спечели и още една първа награда, в раздел народно пеене, където златен медал завоюва и първокласникът Мартин Георгиев. Преподавателите Мирослав Минчев и Дарина Бошнакова бяха отличени за професионална педагогическа работа. Отличените деца ще участват в пътуващи концерти в Слънчев Бряг, Несебър и Елените.

Радио Шумен

staff/picbut.jpg

'Радуга' с първа награда от Международен фестивал
Публикувано на: 2013-07-12 11:40:08

От 01.07.до 07.07.2013г. Руска театрална палитра „Радуга“ при СОУ „Сава Доброплодни“ взе участие в Международен литературно-театрален фестивал „Подсолнушек“. Във фестивала участваха състави о тградовете: Москва, Симеонов,Рязан, Нижний Новгород, Ростов на Дон,Варна и Шумен. Учениците под ръководството на г-жа Радка Гочева представиха постановката „Волшебный горшок“.Извън конкурсната програма, на“ Вечерта на Шумен“ младите ни актьори не само разказаха за своя град и любимото си училище, но изиграха и спектакъла „Бумажный змей“. Компетентното и професионално жюри под ръководството на Валерий Александрович Иванов- Таганский: писател, секретар на Съюза на писателите в Русия, вице-президент на Петровската академия за наука и изкуство, академик на Академията за Руска славестност, заслужен артист на Русия и телевизионен водещ, присъди на театралния състав първо място във втора възрастова група от 12-17г.и подарък стерео уредба.По време на фестивала се проведоха майсторски класове водени от Александра Хонг-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и от Таганский. Това беше прекрасен финал на работата по проекта „Успех“ за тази учебна година.

staff/picbut.jpg

Нови международни успехи по математика
Публикувано на: 2013-07-08 10:18:18

От 30.06. до 5.07.2013 година Бургас беше първият град в Югоизточна Европа, домакин на престижното Международно математическо състезание. Участваха 29 държави - Русия, Монголия, Хонг Конг, Тайланд, Тайван, Южна Африка, Индия, Виетнам, Румъния, Кипър, САЩ, и др. От България участваха по 10 отбора във двете възрастови групи (до 7 клас и 8-10 клас). Най-добрият математически резултат е присъден на филипинеца Джингър Чонг при малките във втора възрастова група и на Ю Хой Уай от Хонг Конг с максимален резултат при големите в трета възрастова група. Сред престижните отличия, спечелени от българските отбори са 1 златен, 12 сребърни, 21 бронзови и 38 награди „мерит" (отлично представяне).
Град Шумен бе представен от два отбора, които достойно защитиха името на града и училището в което се обучават. Завоюваха следните награди:

1. Втора възрастова група (до 7 клас) – индивидуален етап
Георги Атанасов – бронзов медал, възпитаник на СОУ „Сава Доброплодни“,
Зорница Димова – бронзов медал, възпитаник на СОУ „Сава Доброплодни“,
Димитър Пенев – грамота за отлично представяне, възпитаник на ПМГ „Нанчо Попович“
Виктор Върбанов – възпитаник на ПМГ „Нанчо Попович“
В отборното състезание спечелиха купа за трето място.

2. Трета възрастова група (8-10 клас)
Учениците в тази възрастова група бяха седмокласници. Те се представиха достойно. Благодарим им за проявената смелост да решават задачи за 8-10 клас.
Асел Исмолдаева – грамота за отлично представяне, възпитаничка на СОУ „Сава Доброплодни“,
Ивайло Георгиев – грамота за отлично представяне, възпитаник на СОУ „Сава Доброплодни“,
Георги Бонев – възпитаник на СОУ „Сава Доброплодни“,
Стефан Стоянов – възпитаник на СОУ „Сава Доброплодни“

Преподавател на учениците от СОУ „Сава Доброплодни“ е Албена Иванова-Неделчева – учител по математика.

staff/picbut.jpg

Успешен финал на проект 'УСПЕХ'
Публикувано на: 2013-07-03 17:09:08

През миналата учебна година - 2011/2012 г., стартира проект "УСПЕХ" - BG051PO001-4.2.05 "Да направим училището привлекателно за младите хора". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
В тази добра инициатива се включи и най-голямото училище в региона - СОУ "Сава Доброплодни". Очакванията, надеждите, идеите бяха много - обещаващи и предизвикателни. Заработиха 54 клуба, студиа, ателиета, в които се включиха 647 ученици от I до XII клас.
Тази учебна година - 2012/2013 г., избраните извънкласни форми според желанията и интересите на учениците се увеличиха - 72 групи и 849 ученици. Интересът към извънкласните дейности е доказателство за това, че целият преподавателски потенциал, всички ученици - талантливи, изпълнени с енергия, готови за изява, голяма част от родителите, всички институции направиха така, че училището по изкуства се превърна не само в желана територия, но и в прекрасно място за само-изява, за самоутвърждаване, за откриване на нови хоризонти в безграничното море от багри, слово, танци, музика... човечност. През цялата учебна година - в делници, в празници, събота, неделя, по време на ваканциите, цареше творческият дух. Децата се изявяваха като художници, музиканти, еколози, спортисти, туристи, краеведи, етнографи, фотографи, биолози, математици, археолози, приложници, линг-висти, предприемачи, актьори, информатици...; преоткриваха вълшебствата на приказките, осъзнаха кое е ценното в живота, намериха ключето към човешката душа, достигнаха до изкуството на далечни народи, опознаха родния край, бяха журналисти, а старите киноленти ги върнаха назад в миналото незабравимо...

upload/moreinfo.jpg
Награда от Международен фестивал на изкуствата
Публикувано на: 2013-06-29 14:43:07

Талантливата художничка Виктория Михова от II ‘В’ клас, паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство бе отличена със специалната награда на пленера в Туристически комплекс „Албена“. Усвоявайки разнообразни техники в часовете по изобразително изкуство под ръководството на Мариана Петкова и експериментирайки в къщи, тя успява да изпъкне сред стотици участници и да впечатли журито с уменията, таланта и интелигентността си.


staff/picbut.jpg

Награди за млади художници
Публикувано на: 2013-06-29 14:38:09

В Националния конкурс за комикс на тема „Моето училище“, организиран от ИК „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ Милица Ивайлова Бурова- ученичка от VII ‚Д‘ клас паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство, с преподавател Мариана Петкова спечели грамота и предметни награди, впечатлявайки журито с яркия си талант на художник.

----------------------------------------------------------------------

В VII Националeн конкурс за литературни творби и рисунки „България в сърцата и мечтите ни“, организиран от Община Шумен , ЦДГ „ Братя Грим“ и ЦДГ „Дружба“ II място в трета възрастова група в раздел „Рисунки“получи Сезен Бюлянтова Мехмедова и поощрителна награда Симона Стефанова Методиева – ученички от VII ‚Д‘ клас на СОУ „Сава Доброплодни“ гр.Шумен с преподавател Мариана Петкова.

Годишна изложба на ученици от X 'В' клас
Публикувано на: 2013-06-29 14:31:37

Нестандартното пространствено решение на изложбата под мото: „Дървото…“ беше подредена в двора на СОУ “Сава Доброплодни“. Експозицията се осъществи от талантливите ученици и техните преподаватели Мариана Петкова и Димитър Димитров. Природните дадености на външното пространство бяха съчетани с произведения на изящните и декоративно-приложните изкуства .По дърветата бяха експонирани картини в акварелна, темперна и акрилна техника, рисунки и графични отпечатъци, стъклописи, колажи и релефи. Художествената инсталация под дърветата представляваше комбинация от декорирани стъклени предмети, гравирани и изпъкнали релефи и рисунки върху порцелан.
Към зрителя беше отправено послание за връзката между човека и природата в екологичен, философски и естетически аспект.

staff/picbut.jpg

Стипендия от фондация 'Димитър Бербатов'
Публикувано на: 2013-06-13 22:08:14

На 07.04.2013 г. фондация „Димитър Бербатов” навърши 5 години. Години, в които се утвърди като близък приятел на младите таланти на България.
Всяка година авторитетно жури разглежда многобройните номинации, пристигащи от различни краища на България, а и от българските училища зад граница. Областите, в които децата могат да кандидатстват със своите отличия за 2012 г. са „Изкуства”, „Спорт” и „Наука”.
На 01.06.2013 г. в Народния театър „Иван Вазов” – София се състоя церемонията по обявяването на 603 номинации, одобрени според административните изисквания на фондацията. За поредна пета година партньорите и приятелите на фондация „Димитър Бербатов”, родители и гости се убедиха, че в България растат талантливи, устремени, успешни, изпълнени с желание за изява деца.
Номинираните за Клуб 2012 са от 88 малки и големи населени места в страната. Има представители от София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Габрово, но и от град Шумен.
Талантливото момиче Асел Ерлановна Исмолдаева на 14 години от СОУ „Сава Доброплодни” беше номинирана от журито и стана част от голямото семейство на фондация „Димитър Бербатов”. Възпитаничката на г-жа Албена Иванова - старши учител по математика и информатика в училището по изкуства, заема всяка година призови места на регионални, национални и на международни научни форуми. Асел е пример за много деца – с усърдието си, с трудолюбието си, със стремежа си към самоусъвършенстване. Талантливата математичка с лекота се справя с всяко предизвикателство на точната наука.
Затова лично Димитър Бербатов презентира присъдената й стипендия и второто място в цялата класация, направление „Наука” – математика.
Успехите не идват сами. След тях лавинообразно следват нови и нови – доказателство за професионализма и за всеотдайността на един достоен учител – г-жа Албена Иванова – ръководител и приятел, но не само на Асел , а и на Ивайло Георгиев и Георги Атанасов.
На 08.06.2013 г. в град София се проведе Националното състезание по математика, организирано от сп. „Математика“. Ученици от СОУ „Сава Доброплодни“ бяха допуснати до състезателния кръг за най-добрите. От 5 ученици двама, съответно са на първо и на второ място бяха Ивайло Георгиев и Зорница Димова.
Още една радостна новина не подмина най- голямото училище в областта. Двама наши ученици са с максималния брой точки - 100 на Националното външно оценяване за 7. клас по математика.
Трудът и всеотдайността на учителя е възнаграден, а успехът е и за талантливите деца, и за учебното заведение, и за града ни.

staff/picbut.jpg

Лауреат в Международно състезание по руски език
Публикувано на: 2013-06-13 22:00:31

На 8 юни 2013 г. в гр. София се проведе Националният кръг от Международно състезание „Лингистично кенгуру“. Право на участие в националния кръг получиха Михаела Касчиева от VІ б клас и Александър Даков от ІХ а клас. Състезанието се проведе на пет езика - английски, френски, немски, испански и руски в пет възрастови групи. От 37 участници в ІІІ група/ 9- 10 клас/, лауреат на международното състезание и класирал се на първо място по руски език е Александър Даков от ІХ а клас. Форматът на състезанието е тест, включващ 40 задачи със занимателен характер, изискващи лексикални и граматически знания по руски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита на Русия, и е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени занимания по чуждия език. Учител – Николина Иванова.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]