Галерия

Нов брой на вестник Совата
Публикувано на: 2012-05-31 20:29:22

Втория брой на вестника може да видите ТУК.

'Златна ябълка' за героите на децата
Публикувано на: 2012-05-31 19:40:08

За втора поредна година Национална мрежа за деца ще връчи наградата „Златна ябълка” за принос към живота и благосъстоянието на децата.
Тази награда е създадена, за да покаже истинските герои на днешния ден и чрез техните истории, и подкрепата им за децата на България да вдъхнови и други да се включат в благотворителната мисия.
През 2012 година пример за гарантиране на правата на децата доказаха няколко училища от страната – СОУ „Л. Каравелов” – гр. Добрич, СОУ „Климент Охридски” – гр. Бургас, ОУ „Васил Априлов” – гр. Русе, СОУ „Пенчо Славейков” – гр. София, СОУ „Хаджи Димитър” – гр. София…
Сред номинираните е и СОУ „Сава Доброплодни” – гр. Шумен, училище с традиции, училище за таланти, училище, изпълняващо ангажиментите си към обществото – наличие на училищна политика за утвърждаване на правата на децата, насърчаване на прилагането на правата на децата чрез формално и неформално обучение, съществуват ресурси за прилагане на програми за правата на децата.
Общо 10 „Златни ябълки” ще бъдат раздадени на церемонията на 1 юни в Столичния куклен театър на ул. „Генерал Гурко” №14, от 19.00 часа.
Номинираните са разпределени в осем категории за личности и за институции:
-Герои от приказките: обикновен човек, направил нещо добро за децата
-Журналист
-Политик на национално ниво
-Политик на местно ниво
-Училище
-Болница
-Община / по критериите и в партньорство с УНИЦЕФ – България/
-Бизнес / в партньорство с Български дарителски фонд/.
На церемонията по връчването на наградите ще участва и директорът на СОУ „Сава Доброплодни” – г-жа Донка Иванова.
Поканени са всички членове на Национална мрежа на децата, представители на водещи неправителствени организации в България, фокусирани върху подкрепата на проекти за деца; всички институции, свързани с децата.
Партньори на инициативата са: bTV, Actualno.com, M-tel ,unicef, Parti service Български дарителски форум, домакин – Столичен куклен театър.
Тази награда е доказателство за положителните усилия и резултати на СОУ „Сава Доброплодни” за подобряване на живота на децата, за да растат здрави, усмихнати и добри хора.
Повече информация тук.

От децата за децата
Публикувано на: 2012-05-30 20:14:27

По случай Деня на детето - първи юни, учениците от СОУ "Сава Доброплодни" - град Шумен организират благотворителен концерт - подарък за малчуганите от Дом за деца в неравностойно положение - град Велики Преслав.
Концертът ще се състои на 31.05.2012г. от 18.30 часа в залата на Младежки дом - гр. Шумен.
Мотото на мероприятието е:
И дори да си богат, и красив, и знатен,
страшно е на този свят да си без приятел,
страшно е една ръка да не си подал,
страшно е една сълза да не си пролял.

staff/picbut.jpg

Празникът на духовността
Публикувано на: 2012-05-22 22:02:34

На 24 май от 9 часа в двора на родното школо ученици и учители ще отбележат за поредна година най-българския празник, празникът на духовността.
СОУ „Сава Доброплодни” ще бъде част от шествието по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Възпитаниците на учебното заведение ще носят знамето на училището, портрети на български будители, достойно защитавали словото и традициите ни. Редом с тях ще бъдат участниците от мажоретния състав на училището и талантливите актьори от Руска театрална палитра „Радуга”.

staff/picbut.jpg

В навечерието на 24 май
Публикувано на: 2012-05-22 21:56:57

На 23 май 2012г. в Средно общообразователно училище „Сава Доброплодни” от 19 часа в големия физкултурен салон ще бъдат връчени плакети на най-изявените ученици в различни области на науката и изкуството, удостоени с престижни награди на международни, национални, областни и общински състезания.
На тържественото събитие училищното ръководство и Училищното настоятелство са поканили родителите и учителите на учениците, както и класните им ръководители.
За втора поредна година всички талантливи деца на най-доброто училище в региона се включват в Училищната ранглиста на изявените. Тази инициатива е безспорен показател за нивото на подготовка на учениците в това учебно заведение и за професионализма и всеотдайността на техните учители.

staff/picbut.jpg

Отново с награди
Публикувано на: 2012-05-22 21:53:05

На 18 и 19 май 2012 г. в град Шумен се проведе Националният фестивал за мажоретки „Мадарски конник”.
Представителният отбор от мажоретки на СОУ „Сава Доброплодни”, с ръководител г-жа Мариола Спасова се класира на първо място в двете категории – „Параден корпус” и „Традиционал”. Момичетата от 4. клас, подготвителна група мажоретки, с ръководител г-жа Силвия Кондаклиева заеха четвърто място в същата категория „Традиционал”.
Красивата игра на шестокласничките и на четвъртокласничките спечели симпатиите на шуменската публика и на авторитетното жури.

Театър, театър ......
Публикувано на: 2012-05-16 22:55:15

На 15 май 2012 г. в концертна зала на Младежки дом се проведе поредното голямо представително събитие на учениците от СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен. Младите артисти от Руска театрална палитра „Радуга” с ръководител Радка Гочева представиха пред зрителите в препълнената зала рап-вариант на приказката „Репка”, приказката „Айболит” и мюзикъла „Дюймовочка”. Неотдавна малките артисти се завърнаха с две трети и една специална награда от ХІІ Национален фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език в РКИЦ – София. Театралният състав се готви сериозно за участие във Втория Международен детски литературно- театрален фестивал „Слънчогледчета” в Слънчев бряг в началото на м. юли т.г.
За настроението и емоциите в залата допринесоха и учениците от детската музикална група „Дъга” с ръководител Антония Божинова.
У двата състава са включени и работят по проект „УСПЕХ” от направлението „Да направим училището привлекателно за младите хора”, съфинансиран от ЕСФ по ОП „Развитие на човешките ресурси" 2007 – 2013 г.

Изяви в СОУ 'Сава Доброплодни'
Публикувано на: 2012-05-16 07:09:46

Изяви в СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен за периода 09.05.2012 г. – 12.05.2012 г.

Денят на Европа – 9 май в СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен бе отбелязан с две прояви - традиционно бе Ден на ученическото самоуправление и се проведе концертът на Випуск 2012 г. на училището.
На състоялата се на 08.05, работна среща при директора на училището госпожа Донка Иванова, учениците изложиха своите виждания за протичането на Деня на самоуправление и получиха съгласието на титулярните директор, помощник-директори и педагогически съветник да ги реализират. Директори ще бяха Елица Мирчева, носител на много награди от международни и наши конкурси за първа смяна и Павлена Велкова от VІІІ в клас за втора смяна. Как да се стимулират добрите ученици, с какво да се обогатят традициите в училището, как родителите да идват по-често и да участват по-активно в училищния живот – това са част от въпросите, по които се събираха мнения от училищната общност в този ден.
Вечерта от 18,30 часа се състоя също традиционният концерт на учениците от Випуск 2012 г. на училището. Младите изпълнители от паралелките с профил Музика, Хореография, Хуманитарен и Езиков представиха най-доброто, научено през годините на обучение в училището.
На 11 май в 19,00 часа с шествие от площада пред ДКТ „Васил Друмев” до училищната сграда започна провеждащата се за пета поредна година Нощ на изкуствата в СОУ „Сава Доброплодни”. Своите гости на двора и в училищната сграда посрещнаха ателиетата – боди арт, музика и изпълнителско изкуство, млад журналист, литературомания, забавна математика, информационни технологии, клуб по приложна психология "Толерантност" и др. в които деца, родители и гости на училището успяха да наблюдават творческия процес и да се включат, ако желаят, в него.
На 12.05., събота, от 10 часа дворът ни отново бе доста оживен. По идея на СНЦ "Училищно настоятелство" при СОУ „Сава Доброплодни” имаше шанс да бъдем за първи път в Шумен училище, в което се провежда благотворителна акция „Открита сцена”. Събраните по време на акцията средства ще бъдат вложени в открита преносима сцена, на която в бъдеще ще се провеждат проявите на нашите таланти.
Поканени бяха да присъстват всички ученици и учители. Под предоставените ни от община Шумен шатри се разположиха благотворителни щандове с ръчно рисувани картички, бижута, детски оригами, домашно приготвени лакомства, сокове, танцови площадки, забавни спортни игри, звучаха песни в различни жанрове. Родители и деца имаха възможност да вкусят от празника и да изградят тухла по тухла с получените цветни талончета за дарение – тухли откритата сцена. На голяма схема, подготвена от г-н Пламен Петков, преподавател по изобразително изкуство, талончетата бяха подреждани от дарителите. Който желае, ще надпише „тухличката” си, за да се знае името на дарителя.

Да изчистим България
Публикувано на: 2012-05-15 18:07:49

На 12 май 2012 г. възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни” почистиха основно терена около паметник „Създатели на българската държава” под егидата на Държавно горско стопанство – гр. Шумен. Участниците от студио „За ценностите, които ни съхраняват, и за още нещо” по проект „Успех” и техните съученици от 5 В клас подкрепиха инициативата на BTV – „Да изчистим България за един ден!”, като се включиха активно в почистването на ПП „Шуменско плато”.
„Мечтаем за чиста, красива и привлекателна РОДИНА, където да учим, работим и реализираме своите добри инициативи” – споделят учениците.
Бутилки, салфетки, пластмасови консумативи и подобни „съкровища”, откриха и изхвърлиха децата, водени от амбицията да живеят в една по – чиста България.
За пореден път учениците от СОУ „Сава Доброплодни” се доказаха като съвестни граждани на света с европейско мислене и ценности.

staff/picbut.jpg

Национална олимпиада по ИТ
Публикувано на: 2012-05-14 08:48:15

На 12 май в гр. Монтана бе проведена Национална олимпиада по информационни технологии за ученици от 5 до 12 клас. СОУ "Сава Доброплодни" имаше представители в категориите "Уеб сайт" - Радостин Маринов от VIIе клас и "Мултимедия" - Радостин Емануилов VIIз клас. Радостин Маринов традиционно се класира сред първенците и зае трето място в крайното класиране за което получи награди от Telerik Academy и Microsoft България. Радостин Емануилов за когото явяването на финален кръг на националната олимпиада е за пръв път също се представи достойно в своята категория и зае седмо място. Ръководител на учениците е преподавателят по информационни технологии Ангел Ангелов.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108]