Галерия

Заедно в ХХІ век
Публикувано на: 2018-07-02 15:58:00

Международен ученически конкурс
„Заедно в ХХІ век“upload/1_1.jpgРостислав Румянов от XI б клас на СУ "Сава Доброплодни" спечели първо място в раздел "Реферати", вузрастова гропа IX - XII клас, на Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век", провел се под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България през 2018 г.
upload/1_1.jpgКокурса се организира от фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия“, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
upload/1_1.jpgРостислав Румянов е подготвил своаята конкурсна работа под ръководството на учителя си по историяи и цивилизация г-н Георги Йоргов.
Освен удовлетворение от постигнатото, Ростислав ще се наслаждава на страхотна награда- 5-дневна екскурзия в руската столица Москва.

staff/picbut.jpg

Дигитален посланик в час и клас 2018
Публикувано на: 2018-07-02 13:45:50Дигитален посланик в час и клас (2018)


В конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ участваха над 100 активни, ефективни, оригинали и креативни учители, които работят ежедневно за повишаване на качеството на образованието като се възползват от силата и възможностите на дигиталните технологии. Специално жури избра десет впечатляващи дигитални образователни практики.

Победителите от конкурса „Дигитален посланик в час и клас (2018)“ са:

Ангел Ангелов, СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен
Антоанета Миланова, СУ „Летец Христо Топракчиев“, гр. Божурище
Десислава Миленкова, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр. София
Десислава Цокова, Професионална гимназия „Асен Златаров“, гр. Видин
Елисавета Стефанова, 73.СУ „Владислав Граматик“, гр. София
Йорданка Първанова, ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Хасково
Кремлина Черкезова, 125 СУ „Боян Пенев“, гр. София
Неда Гергинова, Частно начално училище „Питагор“, гр. София
Росица Минева, Пето основно училище „Митьо Станев“, гр. Стара Загора
Румяна Ангелова, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик
Сюзан Феимова, ПМГ „Баба Тонка“, гр. Русе
Яница Господинова, СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово

Отличените учители ще бъдат поканени да се включат в екипа от Дигитални посланици на ДНК и ще бъдат наградени с посещение на най-голямото световно изложение за образователни технологии – Bett, което ще се проведе през януари 2019г. в Лондон. На победителите в конкурса ще бъдат предоставени нови възможности да работят за популяризиране на дигиталните технологии за целите на образованието, като участват в обучения на учители в Северозападна България.

upload/bnr.jpg
upload/da.jpg

Луди млади със златен медал
Публикувано на: 2018-07-02 12:00:46


„Луди млади“ завоюваха злато в Испания


Златен медал и първо място от Световната купа по танци в Испания извоюва шуменската ученическа танцова формация “Луди млади” с хореограф Борис Иванов.
Младежите и девойките от СУ “Сава Доброплодни” излязоха на испанската сцена в град Сиджес. Близки, приятели и почитатели на танцьорите имаха възможността да гледат на живо излъчването на състезанието в интернет. Златото и 100-те точки за “Луди млади” в стил характерни танци с българския народен танц “Ширто” освен, че донесоха радост и повод за гордост превърнаха хореографът Борис Иванов и неговите възпитаници в герои на нощта.

upload/shmoko.jpg

upload/strela.jpgШуменският кмет посрещна шампионите от ансамбъл “Луди Млади”


staff/picbut.jpgupload/v1.jpg

Знатоки русского языка
Публикувано на: 2018-06-28 09:26:48

Отново на финал

За втора поредна година ученици от СУ „Сава Доброплодни“ са класирани за финала на ежегодния международен фестивал „Знатоки русского языка“в Русия.Тази година на финал в Москва са 120 ученици от 20 страни: Сърбия, Беларус, Украйна, Естония, Узбекистан, Таджикистан, Полша, САЩ, Армения, Латвия, Казахстан, Македония, Италия, Русия, Черна гора, Хърватия, Молдова, Южна Осетия, Австралия и България.Отново сме единствените от България достигнали до финала. Учениците ще се състезават в 6 конкурса: „Знатоки русского языка, истории и культуры России“, „Театральное творчество и художественное слово “, „Съвременное декоративно – прикладное и изобразительное искусство“, „Детское и юношеское кино и телевидение“, „Хореографическое творчество“, „Вокально-хоровое творчество“.
Учениците от нашето училище ще се състезават в три от конкурсите. Руска театрална палитра „Радуга“ ще представи постановката „Сказка о рыбаке и рыбке“ по произведението на А.С. Пушкин, Виктор Иванов от 11 а клас ще се състезава в конкурса за рисунка, Богомила Георгиева и Теодора Рачева ще участват в музикалния конкурс.С учениците ще пътуват и техните ръководители: учителката по руски език и ръководител на театралния колектив г-жа Радка Гочева и музикалният педагог г-жа Галина Георгиева.Фестивалът ще се проведе от 29.08. до 01.09.2018г.в Москва.
upload/day6.jpg

Growing Talents 2018
Публикувано на: 2018-06-27 15:50:53

Growing Talents 2018


Трима ученици от СУ "Сава Доброплодни" ще участват на финалния кръг в националното състезание Growing Talents 2018, организирано от Samsung България и Фондация „Образование 5.0“, Екип ASD – AR, в който участват учениците Андрей Димитров, Салимехмед Ниязи и Денислав Ангелов, с ръководители г-н Димитър Димитров и г-н Ангел Ангелов, се представи отлично с оригиналната си идея за използване на добавена реалност (Augmented Reality).
Академията ще се състои в София от 12-ти до 14-ти юли и учениците ще имат възможност да се запознаят с новите тенденции и възможности за предприемачеството в информационните технологии, докато продължат да работят по предложените от тях решения с AR. В края на обучението си те ще представят идеите си пред жури и най-добрата от тях ще спечели Growing Talents 2018!

Пъстра шевица
Публикувано на: 2018-06-27 15:39:20

На 23. 06. 2018 г. в гр. Червен бряг се проведе националният фолклорен фестивал „Пъстра шевица“. Фестивалът се организира от Народно Читалище „Н.Й. Вапцаров 1908” с подкрепата на Община Червен бряг и е посветен на 110- та годишнина на читалището. Участваха над 300 участници от читалища и училища, групи и състави от Ловешка, Врачанска, Велико Търновска, Кюстендилска, Шуменска и Софийска област. Изпълнителите бяха оценявани от жури с председател: Проф. Горица Найденова – Институт за изследване на изкуствата към БАН; Калинка Костадинова - преподавател по народно пеене гр. Враца; Боряна Маринова - Хореограф гр. Оряхово. Отново високо оценена бе единствената представителка на СУ „Сава Доброплодни“ – ученичката от VІ В музикален клас, Славея Яворова Младенова, с вокален педагог Янка Димитрова. Славея участва и в двата раздела на конкурса, като завоюва първо място в обработения фолклор, където изпълни песните „Сън ми краде черни очи“ и „Момите сеят босилек“ и второ място в автентичния фолклор, където изпълни две автентични песни от шуменския край – „Снощи минах, мамо“ и „Димо войвода“.

Девора Станчева взе участие в среща в Брюксел
Публикувано на: 2018-06-22 13:48:09

Ученичка от Шумен взе участие в среща в Брюксел


Девора Станчева, ученичка в СУ"Сава Доброплодни" Шумен, изнесе реч в среща, организирана от Министерството на образованието и науката, по повод Бъгларското председателство на Съвета на Европейския съюз.

upload/24shumen.jpg

Млад талант представи първата си изложба
Публикувано на: 2018-06-22 13:40:03

Млад талант представи първата си изложба


Дани Начев откри първата си самостоятелна изложба. Експозицията е подредена в Изложбената зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” и може да бъде разгледана до 20 юли.......
upload/darik.jpg

Посланици на здравето - награждаване
Публикувано на: 2018-06-22 13:23:58


ХВ клас – ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
„ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“.


На 19.06.2018г. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, град София се състоя официалната церемония по награждаването на победителите от Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“.
Учениците от ХВ клас с класен ръководител Веселин Жечев, със своя проект „Не се нуждаеш от това. Помисли за себе си – не си вреди.“ бяха високо оценени и са сред първенците на национално ниво с две призови места:
ПЪРВА НАГРАДА – МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА
ТРЕТА НАГРАДА – МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО
Наградите връчиха министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министър на културата Румен Димитров, зам.-министър на образованието Таня Михайлова, Ганя Христова – директор на Дирекция „Политика по околната среда“ в Министерството на околната среда и водите, както и Огнян Златев – ръководителят на Представителството на Европейската комисия за България.staff/picbut.jpg

Песенен маратон
Публикувано на: 2018-06-14 07:32:44

ПЕСЕНЕН МАРАТОН ЗА ПРЕСТАВИТЕЛКА НА СУ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“


От 6 до 10. 06 .2018 г. в гр. Китен се проведе МФФ „Атлиманска огърлица“. Престижното жури в състав: Председател - проф. д-р на изкуствата Лозанка Пейчева - фолклорист и музиколог и членове - световно известната народна певица Янка Рупкина, доц. д-р Венцислав Димов – фолклорист етно-музикант, Дора Барева – хореограф и член на Международния съвет по танци към Юнеско, Марин Маринов – музикална компания „Сънрайс Маринов”, народният певец Костадин Михайлов – председател на „Пазителите на българското“, Николай Чапански – муз. редактор в БНР – Пловдив и собственик на вестник „Фолклорен хоризонт“ , доц. Донна Михайлова – преподавател, водещ солист в държавен оркестър „Гуслярьi России“, Николай Гурбанов – певец, композитор и диригент и основателят на МФФ „Атлиманска огърлица“ Златка Ставрева, оценява 220 индивидуални и групови участници от България, Русия, Украйна, Грузия и Австрия. В групата до 18 години на Славея Яворова Младенова, ученичка от ІV В музикален клас от СУ „Сава Доброплодни“, с вокален педагог Янка Димитрова, бе присъдено званието Лауреат І степен. На 9. 06. 2018 г. в гр. Созопол се проведе МКИ „Радост на брега“, раздел народно пеене. Конкурсът се провежда под патронажа на МОН. Сред оценяващите участниците бяха странджанската народна певица Калинка Згурова и Светла Караджова – народна певица и етномузиколог. Шумеската представителка – Славея, отново се представи прекрасно и завоюва първа награда. На 9 – 10. 06. 2018 г. в гр. Айтос се проведоха 50 –тите юбилейни фолклорни празници „Славееви нощи“. Престижното жури с председател проф. д-р Елена Кутева, директор на НФА „Филип Кутев“ – София и членове: Петър Димитров – директор и художествен ръководител на ФА „Тунджа“ - Ямбол, Цвета Кехайова – музикален педагог и Димитър Тонев – художествен ръководител на ФА „Атанас Манчев“ – Бургас, отново оцени високо Славея Яворова и и присъди трета награда. На провелия се в гр. Казанлък ІІІ НФК „Димитър Гайдаров“ се надпреварваха над 1500 участници. Достойно оценена от журито с председател проф. Тодор Киров от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, бе единствената шуменска участничка - Славея - присъдена и бе първа награда. На госпожа Янка Димитрова бе присъдена Почетна грамота за принос в съхранение и разпространение на българския фолклор и традиции. Песенният маратон за Славея приключи на 10. 06. 2018 г. с участието и в НФФ „Насред мегдана в Арбанаси“. Където жури в състав: Председател - Асен Христов Павлов- художествен ръководител и хореограф на ФА „Чинари“ София и членове проф. д-р Мария Иванова Иванова - етнолог - ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново, Мария Лазарова Градешлиева –директор на НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел, Цвети Христова Шиварова -етномузиколог, водещ и редактор на фолклорни предавания в програма „Хоризонт“ на БНР и Никола Рашков Колев -хореограф, режисьор, педагог по танцово изкуство оценява участниците. Отново бе високо оценено представянето на Славея присъдена и бе поредната първа награда.

staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]