Галерия

Традиционен коледен концерт
Публикувано на: 2011-12-24 13:10:14

Преди тихата и свята нощ на Коледа на нас, учениците и учителите от Средно общообразователно училище „Сава Доброплодни”, също ни се иска да изпратим писмо до дядо Коледа и също да си пожелаем нещо. И ние като всички останали ще му кажем колко добри и отговорни сме били през изминалата година. Затова си мислим, че може да го помолим за няколко неща: Искаме по-малко часове, повече ваканции, повече шестици………! Не, не, не искаме това, разбира се! Искаме много по-важни неща – искаме светът през новата година да е различен и по-щастлив! Искаме да бъдем още по-добри и по-верни приятели!
Искаме добрите хора да станат повече! Искаме сбъднатите желания да са толкова много, колкото са снежинките, сипещи се от небето.
Искаме любовта да може да лекува всичко! Искаме да не преставаме да мечтаем! Искаме да не губим вяра, че светът не е само черно-бял, че най-хубавите неща са невидими за очите и трябва да ги видим със сърцето! Искаме хората да вярват в него, както вярваме ние!”
Така започна традиционният концерта на СОУ „Сава Доброплодни“, посветен на колендните и новогодишни празници. Публиката остана вдъхновена и с обогатено празнично-коледно настроение, подбудено от коледната музика, песни и танци на талантливите ученици и учители в училището.

staff/picbut.jpg

Благотворителна кампания на VІ б клас
Публикувано на: 2011-12-24 12:14:07

И дори да си богат,
и красив и знатен,
страшно е на този свят
да си без приятел
Страшно е една сълза
да не си пролял,
страшно е една ръка
да не си подал

Това е мотото на благотворителната кампания на учениците от VІ б клас. В продължение на 20 дни те изработваха картички и бижута, които продадоха на благотворителен базар. Събраната сума е 819 лв. Шестокласниците закупиха музикална уредба Soni, топки, различни игри и лакомства. С тях зарадваха децата от Дома за деца в неравностойно положение в гр. Велики Преслав. На 20.12.2011 г. учениците от VІ б клас посетиха дома, където пяха и танцуваха за своите нови приятели.
Срещата бе топла и вълнуваща. На изпращане домакини и гости се обещаха тези срещи да се превърнат в традиция.
Училищното ръководство и класният ръководител изразяват дълбока благодарност на родителите, които подкрепиха благотворителната инициатива.

Иновации в управлението
Публикувано на: 2011-12-23 10:10:53

В изпълнение на дейност 7.5.2. по Национална програма ”Квалификация” за 2011 г., Решение № 216 от 04.04.2011 г. на МС, Националният институт за обучение и квалификация в системата на образованието и дирекция „Квалификация и кариерно развитие” организират конкурс „Иновативни практики в управлението”.
В конкурса ще се включат отбори от 28-те региона, излъчени от съответния регионален инспекторат, в състав четирима директори на училища от съответната област с ръководител експерт от РИО.
Регионалният инспекторат по образованието – Шумен е определил следните членове на отбора, представящ регион Шумен:
1. Донка Иванова – директор на СОУ „Сава Доброплодни”, гр. Шумен;
2. инж. Галина Младенова – директор на ПГМЕТТ „Христо Ботев”, гр. Шумен;
3. Стела Петрова – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велики Преслав;
4. Румяна Панайотова – директор на ОУ „Васил Левски”, с. Градище.
Тематичната област, в която екипът ще разработва иновациите за конкурса, е „Иновативни подходи в управлението за развиване на граждански и социални компетентности у учениците”.
Конкурсът включва общо 9 етапа и ще финализира през м. ноември 2012 г. Разработената иновация ще се апробира в училищата, чиито директори са членове на отбора, както и в други училища от област Шумен. Не само разработките, но и всички дейности по прилагането на иновацията ще се публикуват на сайта на РИО – Шумен и НИОКСО – Банкя.
Оценяването на разработките ще може да става паралелно както от определена комисия, включваща експерти от МОМН и НИОКСО, така и от публична оценка с рейтингова скала. До края на м. август отборът трябва да изготви и публикува научен доклад за резултатите от апробираната иновация. Комисия, председателствана от зам.-министър М. Дамянова ще излъчи 10 отбора – финалисти, които през м. ноември 2012 г. ще участват във финалния кръг на конкурса – публична защита на разработката. Тогава ще бъдат обявени и победителите.

Изпити към Cambridge University
Публикувано на: 2011-12-15 20:29:27

От 2012 година СОУ "Сава Доброплодни" е база за провеждане на изпити към Cambridge University във Великобритания. СОУ "Сава Доброплодни" е единственият оторизиран център за област Шумен, където могат да се провеждат изпити за владеене на английски език. Първата сесия е през юни за следните изпити:
- Key English Test (KET) ниво А2
- Preliminari English Test (PET) ниво B1
- First Certificate in English (FCE) ниво B2
- Cambridge Advanced English (CAE) ниво C1
На успешно положилите изпита се издава международен сертификат за владеене на английски език. Резултатът на всеки кандидат се регистрира в базата данни на Cambridge University и може да бъде видят чрез сайта на университета.

Изложба-конкурс 'Вкусно изкуство за гледане'
Публикувано на: 2011-12-12 08:34:35

За четвърта поредна година се проведе конкурс за детско и ученическо творчество “Забавно изкуство” с тема “Вкусно изкуство за гледане”. Младите творци бяха провокирани да създадат творби в областта на декоративно - приложните изкуства с нетрадиционни материали – солено тесто, кулинарни подправки и растителни материали. Паната и пластиките разкриха тематичното разнообразие на зимни мотиви и празнични послания. Участниците от ЦДГ в гр.Шумен и от СОУ “Сава Доброплодни” с преподаватели Мариана Петкова и Пламен Петков показаха търпение, прецизност и въображение при трудното техническо изпълнение и подсказаха, че визуалното изкуство може да бъде атрактивно, ароматно и естетическо като въздействие.

staff/picbut.jpg

Отлично представяне на Нац. математически турнир
Публикувано на: 2011-12-05 07:38:35

На 3 декември 2011 г. – събота се проведе Юбилейния ХХ Национален математически турнир „Иван Салабашев”. Това е национално състезание, започнало по инициатива на секцията на СМБ в Стара Загора, отворено за всички желаещи математици от 2 до 12 клас. Турнирът се провежда от секциите на Съюза на математиците в България по места и е под егидата на РИО на МОМН. Школата по матаматика на СОУ „Сава Доброплодни“ с ръководител Албена Иванова се представи блестящо.

За 6 клас:
Първо място за Асел Исмолдаева от VI 'А' клас - единствената с максимален брой точки от 2 до 12 клас. Това означава златен медал от Националния математически турнир „Иван Салабашев”. Второ място за Ивайло Ивано - VI 'Ж' клас, трето място за Зорница Димова - VI 'А' клас, четвърто място за Георги Атанасов – VI 'З' клас /само от 2 месеца в школата/, шесто място за Георги Бонев - VI 'Ж' клас.

За 3 клас
Първо място за Апостол Димов от III клас с 48 точки – класен ръководител Галя Николова.

Програма за дейностите по случай патронния празник
Публикувано на: 2011-12-04 14:07:12

Програма
за дейностите през седмицата, посветена на патрона на СОУ „Сава Доброплодни”

28.11.2011 г. понеделник

7,30 ч. – откриване на седмицата
18,00 ч. откриване на изложба и открит урок пред родителите на ученици от V 'Г' клас
18,30 ч. открити уроци пред родителите на ученици от пети клас
staff/picbut.jpg
29.11.2011 г. вторник

12,00 ч. открити уроци пред родителите на учениците от първи клас
18,30 ч. открит урок пред родителите на учениците от V 'Д' клас в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников”
18,30 ч. открит урок на учениците от V 'Ж' клас
staff/picbut.jpg
30.11.2011 г. сряда

9,20 посвещаване в доброплодство на учениците от първи, пети и девети клас
12,00 викторина за живота и дейността на Сава Доброплодни – участват ученици от седми клас
18,30 открит урок на учениците от V 'Е' клас

1. 12. 2011 г. четвъртък

18,30 празничен концерт – концертна зала на младежки дом
staff/picbut.jpg

Резултати - 'Аз рисувам'
Публикувано на: 2011-12-01 08:57:57

На организираното от МОМН, Сдружението на българските начални учители и Синдиката на българските учители състезание "Аз рисувам" учениците от СОУ "Сава Доброплодни" се представиха отлично. Резултати може да видите ТУК

Благотворителен кулинарен базар
Публикувано на: 2011-11-22 13:01:30

По случай Деня на християнското семейство, ученици от IX „а“ клас в СОУ „Сава Доброплодни“ организираха благотворителен кулинарен базар. Със средствата от него те възнамеряват да добавят пари към сметката, която набират от доста време, за да платят пътуването си до Русия през следващата година за участие в езиков курс.
Благодарение на настоятелното търсене на контакти от страна на класната им ръководителка Елена Станева, учениците вече имат уверение от Министерството на културата в Русия, че ще плащат туристическите такси както руските ученици, а не като чуждестранни туристи. Ще бъдат настанени в общежитие на Института по руски език „Ал. С. Пушкин“ в Москва. По около 1500 лева са нужни на всеки от 23-та ученици, за да си платят пътуването. Досега от благотворителен концерт и базар на мартеници, както и две дарения, са събрани едва 1500 лева. За да съберат необходимите средства, има разкрита и банкова сметка за дарения – ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ АД/Пощенска банка: BG58 BPBI 79464061351501.
Деветокласниците са от първата в Шуменска област и втората в Североизточна България паралелка с интензивно изучаване на руски език. Те искат да усъвършенстват знанията и езиковите си умения, да видят на живо двата най-големи града на Русия. Започнали са и проучване на малко известни факти и личности, свързани с тези градове и Шумен в периода на руско-турските войни през XVIII и XIX век. Освен езиковата практика, учениците смятат да продължат проучването си в Москва и Санкт Петербург.
ШЗ

Изложба - възпоменание жертви на ПТП
Публикувано на: 2011-11-18 21:36:00

На 21.11.2011 г., понеделник, от 9,20 часа в изложбената зала на СОУ „Сава Доброплодни”-Шумен ще бъде открита изложба – конкурс за рисунка, посветена на Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия – 20 ноември.
Целта на проявата е да се мотивират децата за безопасно поведение като участници в движението по пътищата.
В конкурса се включиха много ученици от начална степен. Най-много рисунки направиха учениците от III в клас с класен ръководител г-жа Яна Рачева.
На отличените ученици ще бъдат връчени грамоти от ръководството на училището.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110]