Галерия

Отличия на III-то Нац. състезание по ИТ
Публикувано на: 2011-03-28 14:29:19

След оспорвана надпревара и показани от участниците знания и умения на високо равнище, завърши III Национално състезание по Информационни технологии, организирано и проведено от ЮЗУ „Неофит Рилски“, VII СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, Община Благоевград, и Регионалния инспекторат по образованието в областния град. Състезанието е най-голямото в страната, включено е в Националния календар на извънкласните дейности и се провежда под егидата на Съюза на българските математици. Неговата значимост се доказва от рекордния брой участници всяка година - над двеста, а през настоящата - 263 участници от София, Разград, Враца, Добрич, Шумен, Бобовдол, Сандански, Кюстендил, Русе, Пазарджик, Плевен, Лом, Петрич, Гоце Делчев, Свищов, Първомай, Ямбол, Пловдив..., които мериха сили в шест категории. За тази година – Уеб сайт, Мултимедийни клипове, Интернет приложение, Мултимедийни приложения, Приложни програми за 9-12 клас и Компютърни презентации и Уеб сайт за 5-8 клас. Компетентното жури от преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, СУ “Климент Охридски“, национални оценители и автори на учебни програми, учебници и учебни помагала, отличи най-добрите сред обстойна и прецизна работа. Както и миналата година, учениците от СОУ "Сава Доброплодни", Радостин Христов Маринов и Янислав Георгиев Колев от VI клас с ръководител Ангел Ст. Ангелов се представиха отлично. Радостин Маринов зае второ място в категорията "Уеб сайт" и получи плакет, грамота и предметни награди от кмета на гр. Благоевград. Янислав Колев остана само на точка от участниците във финалния кръг в категорията "Компютърни презентации", които изготвяха своите проекти на място в рамките на четири часа.
Преди състезателния ден Ангел Ангелов направи обучителен курс-лекции на тема "Иновационни комуникационни и технологични решения в образователния процес", представен пред около 200 учители и преподаватели от областта и ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

staff/picbut.jpg

Отбелязване на националния празник на Гърция
Публикувано на: 2011-03-25 11:05:46

Във връзка с честването на националния празник на Република Гърция - 25 март участници в проекта по програма "Комениус" и членове на клуба "Съхрани българското" подготвиха открит урок за Гръцкото освободително въстание и българите участници в него под ръководството на преподавателя по история и цивилизация Георги Йоргов и класния ръководител Дарина Полихронова.
Урокът продължи два часа и бе посетен от ученици и преподаватели от училището, както и студенти от ШУ "Епископ Контантин Пресвалски" - общо 59 души.
Урокът започна с всъпителни думи от ръководителя за съвместната борба на гръцкия и български народ срещу османския поробител.
Учениците Славчо и Тунай поднесоха презентация за обевяването и хода на гръцкото освободително въстание. Учениците Христина и Сузана предтавиха биографични данни и портретите на водачите на гръцкото въстание. Друга презентация бе за видните българи, взели активно участие във въстанието - Хаджи Христо и Марко Боцарис и връзките между гръцкото и българското националноосвободителното движение. Александър и Михаела посочиха влиянието на гръцката възрожденска култура върху българската и имената и дейността на българи, работили за гръцкото културно възраждане като доктор Петър Берон, Никола Пиколо семейство Богориди и др. Накрая Дебора и Стиван презентираха национални носии от различните етнографски райони на Гърция и от бита на гръцкия народ в епохата на Възраждането. Урокът завърши с пожелания към приятелския гръцки народ за благополучие, скорошно излизане от кризата и по-чести контакти, защото познавайки се по-добре ние можем да бъдем добри съседи и приятели.

staff/picbut.jpg

Пролетен празник
Публикувано на: 2011-03-24 10:06:01

Пролетта дойде усмихната и лъчезарна в училище, в което красотата, творчеството и иновативните идеи са приоритет в обучението и възпитанието на учениците.
Празникът беше свързан с 22 март – Световен ден на водата – водата, която ласкаво обгръща планетата Земя и дава живот на всяко живо същество и растение, преобразява се в невидима пара, рисува по небесния свод фантастични облаци и капка по капка танцува към прегръдката на земната почва и необятните водни пространства. Всички се нуждаем от красотата на пролетта, но тя настъпва тогава, когато сме прогонили своите лоши постъпки и мисли.
Подготовката за посрещането на пролетта беше продължителна – ученици изработиха художествена инсталация на огромна капка вода, която всички украсяваха през целия ден. Учтиви приложнички от 7 г,8 в, и 5 д клас предлагаха на посетителите изработените от тях декоративни предмети.
На пърформанса „Да посрещнем пролетта с настроение и вдъхновение” ученици с кречетала, чанове и изработени вкъщи предмети прогониха лошите сили около училищната сграда. В символичните фигури на пролетта и нейните приятелки – феите на цветята се превъплътиха ученички от 5 д клас – паралелка по изобразително изкуство. Ученици от 5 е клас - паралелката по музика изпяха „Песен за дъжда”, ученички от 5 б клас - паралелката по чужди езици рисуваха пролетни картини, а ученици от 5 ж клас- паралелка по хореография изиграха традиционен български танц. Пролетта и нейните помощнички подариха на Донка Иванова - Директор на СОУ „Сава Доброплодни”, на нейния екип, на гости от Училищното настоятелство и на изпълнителите на наситената с емоции творческа среща декоративни цветя, създадени в часовете по изобразително изкуство с пожелание за цветни, щастливи и ползотворни пролетни дни.
Създатели на пърформанса са – Мариана Петкова -учител по изобразително изкуство, Галя Колева – учител по хореография, Антония Божилова и Георги Дочев - учители по музика.


upload/picbut-2.jpgstaff/picbut.jpg

Областен кръг на олимпиадата по ИТ
Публикувано на: 2011-03-21 09:28:36

На проведеният на 20.03.2011 г. Областен кръг на олимпиадата по информационни технологии в гр. Шумен, СОУ "Сава Доброплодни" се представи със осем проекта в три категории - Мултимедия, Мултимедийни приложения и Уеб сайтове, като от максимален брой точки - 100, най-ниската оценка на наш представител бе 86 т. Това класиране дава право на учениците да участват в следващия кръг на Националната олимпиадата по информационни технологии.

staff/picbut.jpg

Нови успехи по информационни технологии
Публикувано на: 2011-03-13 18:24:02

На 13-ти март 2011 г. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” се проведе традиционното състезание по web дизайн за ученици (VIII - XII) клас и студенти.
Състезанието се проведе за шести път и имаше за цел да покаже уменията на участниците за създаване на функционално завършени web сайтове с удобна навигация и естетичен графичен интерфейс при използване и подбиране на предварително зададени материали.
От катедрата по информатика към университета покана за участие получи Радостин Христов Маринов от VI клас. Отличното представяне на шестокласника в конкуренцията на студентите му донесе Специалната грамота на Факултета по информатика към университета.
По време на състезанието за ръководителите на участниците се проведе семинар по актуални въпроси на web дизайна. Пленарен доклад на тема "Практики в Media Develop" изнесе ръководителят на Радостин Маринов - Ангел Ст. Ангелов.

В любовта сигурност за всеки
Публикувано на: 2011-03-09 19:37:50

На 7 март 2011 година излязоха резултатите от обявения конкурс за рисунка и есе на тема „В любовта сигурност за всеки”, организиран от Общинския здравен център към Община Шумен. От нашето училище класиралите се бяха двама на ІІІ –то място: в категория есе Лина Ненчева Петкова – ученичка от Х-а клас, профил "Хуманитарен" с класен ръководител и преподавател по литература Румяна Лъвинска и в категория рисунка Дорина Стоянова от VІ-д клас, ЗИП - Изобразително изкуство с преподавател по изобразително изкуство Антоний Джамбазов. Ученичките получиха грамоти и предметни награди.

staff/picbut.jpg

Участие в ІV Национален фолклорен конкурс в Русе
Публикувано на: 2011-03-07 20:44:05

На 4 и 5 март в град Русе се проведе Четвърти национален конкурс за изпълнители на народна музика – певци и инструменталисти, в който взеха участие ученици и преподаватели от СОУ „Сава Доброплодни”.
Организатор е Общинският детски център за култура и изкуство. Над 150 млади таланти от цяла България се съревновават в четири възрастови групи и категории „Любители”, „Паралелки с разширено изучаване на фолклор” и „Музикални училища”.
Участниците бяха оценявани от професионално жури с председател проф. Милчо Василев – зам.-ректор на Академия за музикално, танцово и изпълнителско изкуство – Пловдив, Сашка Ченкова -преподавател в НУФИ „Филип Кутев” гр. Котел, Николай Славеев – известен народен изпълнител и известни фолклористи.
Нашити участници представиха достойно училището ни и завоюваха следните награди:
І-ва награда- Атидже Молова-Хб клас – преподавател Д. Бошнакова
ІІ-ра награда – Николай Златков -ІХб клас – преподавател Д. Бошнакова
І-ва награда - Николай Златков -ІХб клас - гъдулка – преподавател А. Божинов
ІІІ-та награда – Лиляна Младенова -Vе клас – преподавател А. Мутафчиева
Поощрителни награди получиха:
Александра Димова – ІVб клас – преподавател Я. Димитрова
Йоанна Димитрова – ІVб клас – преподавател Д. Бошнакова
Димона Лечева – ІІб клас – преподавател Я. Димитрова
Оркестърът, в състав Петко Енев, Мирослав Минчев и Георги Дочев, който акомпанира на учениците пък получи грамота за най-добър съпровод. Преподавателките на учениците Д. Бошнакова, Я. Димитрова и Д. Илиева пък получиха поздравления от журито за работата им с децата и подготовката им.

staff/picbut.jpg

Зимни математически състезания
Публикувано на: 2011-03-06 19:57:49

На 4.03.2011 година в град Бургас се проведоха едни от най–престижните Национални състезания – Зимни математически състезания. Участниците от V клас бяха 164 ученици от цялата страна. Школата по математика от СОУ "Сава Доброплодни" с ръководител Албена Иванова взе участие в състезанието със седем ученици, които се представиха традиционно добре като оставиха след себе си утвърдени школи в страната (Русе, Пловдив, Бургас, Плевен и т.н).
В индивидуалното класиране Ивайло Иванов от Vж зае VІ място с 21 точки от общо 26. Отлично се представиха Зорница Йорданова от Vа – ІХ място, Асел Исмолдаева от Vа, Георги Бонев от Vж и Рая Антонова от Vа – ХІV място. В отборното класиране отборът ни зае VІ място.

Резултати - 'Аз общувам с Европа'
Публикувано на: 2011-03-04 14:44:11

Резултатите на участниците от СОУ "Сава Доброплодни" в състезанието "Аз общувам с Европа" може да видите ТУК

Мис и мистър
Публикувано на: 2011-03-03 11:13:46

На 01.03., вторник, от 19 часа в Общинския младежки дом се проведе традиционният конкурс „Мис и мистър СОУ „Сава Доброплодни” 2011”. Конкурсът беше организиран и проведен от екип от Модна агенция HF и Училищния ученически съвет на училището.
20 достойни кандидати си оспорваха престижната титла. Радослава Диянова и Иван Господинов от ХІ в клас са тазгодишните носители на „Мис и мистър СОУ „Сава Доброплодни” 2011”, а техни подгласници станаха Ирена Маринова VІІІ в клас, Мерлин Ахмедова от Х а клас, Валентин Цветков от VІІІ б клас и Йордан Йорданов от ХІІ а клас.

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104]