Галерия

VI национален конкурс - "Хармония"
Публикувано на: 2019-04-16 10:43:56

Шести национален конкурс за вокални групи "Хармония"- Стара Загора


При изключителна конкуренция и жури в състав: Милена Добрева, Жанина Янкулова и Алис Боварян. В конкурса участваха групи предимно от читалища и центрове за работа с деца. Поощрителна награда за група "ДЪГА" и Специалната награда на читалището за дуета Елена и Йоана!
staff/picbut.jpg

ХІV НМФ "Фолклорен изгрев"
Публикувано на: 2019-04-16 10:29:41

ХІV НМФ "Фолклорен изгрев"


upload/9.jpg На 12, 13 и 14 април в град Варна се проведе ХІV НМФ "Фолклорен изгрев". Журито бе в състав: Председател на журито - акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) - Пловдив и членове: Проф. д-р Тодор Киров – декан на катедра „Музикален фолклор" в АМТИИ-Пловдив, маестра Ваня Монева – продуцент „Фолклорна музика" в БНР и диригент на хор „Космическите гласове на България", маестро Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на Националното радио, д-р Данислав Кехайов - народен певец и диригент на Анамбъл „Пирин" - Благоевград, обичаният певец Ивайло Герасимов и Димитричка Кателиева – допреди няколко години дългогодишен председател на Дружеството на хореографите във Варна. При оспорвана конкуренция с останалите участници, възпитаниците на СУ "Сава Доброплодни" впечатлиха силно авторитетното жури и завоюваха следните призови места:
upload/9.jpg• Танцовият състав "Луди млади", с хореограф Борис Иванов - първа награда;
upload/9.jpg• Славея Яворова Младенова, с вокален педагог Янка Димитрова - първа награда;
upload/9.jpg• Вяра Ивайлова Койнова, с вокален педагог Янка Димитрова - диплом за отлично представяне;
upload/9.jpg• Дует Вяра Койнова и Славея Младенова, с вокален педагог Янка Димитрова - втора награда.

Облстно първенство по Лека атлетика за момичета
Публикувано на: 2019-04-16 10:27:47

Облстно първенство по Лека атлетика за момичета


upload/9.jpgНа 11.04.2019 се проведе "Облстно първенство по Лека атлетика за момичета". Отборът на СУ "Сава Доброплодни" извоюва почетното прво място за момичета 5-7 кл.
upload/0027.jpg

С предпазен колан на задната седалка
Публикувано на: 2019-04-15 17:11:55

Инициатива "С предпазен колан на задната седалка"


staff/picbut.jpg

upload/0024.jpg

Разговор на тема "Дигитално изкуство"
Публикувано на: 2019-04-13 08:15:30

Разговор на тема "Дигитално изкуство"


upload/9.jpgБивши възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ ще представят себе си чрез отговор на въпроса „Как се реализирахме след завършване на профил „Изобразително изкуство“?
upload/9.jpgОчакваме с нетърпение на 15 и 16 април Георги Георгиев, Свилен Петров и Десислава Кушева да нарисуват с думи пред учениците от СУ „Сава Доброплодни“ профил „Изобразително изкуство“ колко успешни могат да бъдат и как с лекота могат да реализират мечтите си - да работят във филмовата индустрия, да създават илюстрации за мобилни игри и други приложения. Успешните млади личности ще насочат учениците къде могат да кандидатстват с изобразително изкуство, къде има добри уроци за дигитално изкуство (безплатни и платени), къде могат да развият таланта си не само като аналогови артисти, но и артисти, които рисуват игри, участват в създаването на филми, в анимацията, в рекламата, в създаването на шрифтове. Ще посочат примери с шуменски артисти, които са доказани професионалисти, ще запознаят учениците и със социалните артмрежи не само с цел вдъхновение, но и за намиране на работа. Ще разкажат също и за freelance (на свободна практика) артистите, които имат свободата да избират работодателя си и проектите, по които да работят, и още много други полезни умения.
upload/9.jpgГеорги Георгиев и Свилен Петров са достойни възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ с профил „Изобразително изкуство“. Завършили са през 2000 година и днес са успешно реализирали се във филмовата индустрия, разработват предложения за проекти, свързани с дизайн, илюстрация, мобилни приложения и илюстрации за мобилни игри. Те са пример как професионално можем да се занимаваме с изкуство и да бъдем шастливи и успешни!

Свилен Петров
Георги Георгиев
Десислава Кушева
upload/poster_s.jpg

Едногодишна стипендия за обучение в САЩ
Публикувано на: 2019-04-12 15:24:55

Ученик от СУ „Сава Доброплодни“ спечели едногодишна стипендия за обучение в САЩ


upload/9.jpgЖулиян Желязков от 10-в клас при СУ „Сава Доброплодни“ е финалист по обменната програма за ученици Кенеди-Лугар /YES/. Програмата е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001 и се финансира от Държавния департамент през Бюрото за образователни и културни въпроси (ECA). Програмата предоставя на конкурентно подбрани ученици стипендия, за да прекарат една академична година в САЩ в приемно семейство, и да посещават гимназия, като целта е да се подпомогне разбирателството между хората в САЩ и хората от други страни по света.
upload/9.jpgСлед приключилата месец април селекция, за обучение в САЩ през учебната 2019/2020 учебна година са одобрени 11 ученика от България, като от град Шумен има един одобрен кандидат и това е десетокласникът от паралелка с профил „Музика“ при СУ „Сава Доброплодни“ - Жулиян Желязков.
upload/9.jpgКандидатстването започна през месец септември 2018 година и имаше няколко етапа:
-селекция, съобразно критериите за участие;
-on-line кандидатстване;
-полуфинал, който се проведе в Американския съвет за международно образование и включваше международен тест за владеене на английски език, писане на есета и устно интервю с представител на Американския съвет

upload/9.jpgСУ „Сава Доброплодни“ поздравява Жулиян Желязков за проявената упоритост по време на кандидатстването и му желае още много успехи в обучението.

upload/shmoko.png

Аз вярвам и помагам
Публикувано на: 2019-04-11 09:32:03

40 десетлитрови туби с капачки събраха учениците от СУ „Сава Доброплодни“


upload/9.jpg 40 десетлитрови туби с капачки събраха учениците от СУ „Сава Доброплодни“ в рамките на кампанията „Аз вярвам и помагам", доказвайки, че са достойни за прозвището си доброплодци. Целта на кампанията е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки да се набавя животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца. Проявената съпричастност учи децата на отговорно отношение към природата, възпитава в хуманизъм и милосърдие и създава доверие и разбиране към професията на медицинския специалист.
upload/9.jpg „Отличници“ в тази инициатива се оказаха учениците от 5д клас с класен ръководител Антония Божинова, които с помощта на своите родители събраха най-голямо количество капачки.
upload/01254.jpg

Концерт „Бъди войник”
Публикувано на: 2019-04-10 09:54:57

Концерт на националната кампания „Бъди войник”upload/9.jpg На 09.04.2019г. в зала „Арена“ се състоя концерт на националната кампания „Бъди войник”. В него участваха Представителният ансамбъл на Въоръжените сили, Представителният духов оркестър на Военноморските сили, Орлин Горанов и Росица Кирилова. Шумен бе представен от Крисияна Ивайлова – ученичка от 7-ми музикален клас на СУ “Сава Доброплодни“, Финалната песен „Моя страна“, бе изпълнена от всички. Концертната вечер завърши със заря пред зала „Арена“.
staff/picbut.jpg

Първо място на международен фолклорен фестивал
Публикувано на: 2019-04-09 14:44:59

Първо място на международен фолклорен фестивал за Танцов състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни”upload/9.jpgПърво място в категория до 18 години и голямата награда извоюва Танцов състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни” на международния фолклорен фестивал с конкурсна част „Децата на България пеят и танцуват в Македония“, провел се от 1 до 4 април в гр.Охрид, Македония. В конкурсната част танцьорите на хореографа Борис Иванов представиха „Ширто” и „Ние от Шоплука”. Танците „Средногорки“ и „Коледари“, изиграни през втората вечер, вдигнаха публиката на крака. Развълнувани, гостите на фестивала бурно аплодираха танцьорите. На церемонията по награждаването Борис Иванов бе удостоен с грамота за високи творчески и педагогически постижения.
upload/9.jpgВ програмата участва и Мира Захариева с песните „Море пиле” и „По друм одат”. Мира е ученичка на Дарина Бошнакова - преподавател по народно пее при СУ „Сава Доброплодни”.
upload/9.jpgПред ТС „Луди млади” предстоят много конкурси и концертни изяви до края на юни месец, като най-значимият проект е благотворителният концерт с ансамбъл „Българе“ на 6 юни.
upload/4305.jpg
upload/439.jpg

Ролята на ефективното преподаване
Публикувано на: 2019-04-08 20:50:07

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯ ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР НА УЧИТЕЛИ ЗА 2019 ГОДИНА ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+


upload/9.jpgПроект „Ролята на ефективното преподаване“ на СУ „Сава Доброплодни“ е по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“ ,финансира се от ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ – номинирана Национална агенция за Р. България на Европейската Комисия (ЕК) по Програма „Еразъм+“ и е на стойност 29000 евро.
upload/9.jpgОсновните цели на проекта са да се повишат професионалните, културни и социални компетентности на педагогическия персонал на СУ „Сава Доброплодни“, както и компетентностите за общуване на чужд език, чрез участие в курсове по методика на обучението, които се провеждат в Университети в Испания и Ирландия. В тези обучения са включени 9 педагози от СУ „Сава Доброплодни“, които ще споделят придобития опит с колегите си.
upload/9.jpgПрез месец март 2019, трима учители имаха възможност да се включат в практически семинар в град Малага, Испания. Те наблюдаваха уроци в различни испански училища, обменяха добри практики с колеги, дискутираха използваните обучителни стратегии. В практическия семинар имаше педагози от осем различни държави. Освен практическо наблюдение на часове, обучението включваше лекции по методика на преподаването и разнообразна културна програма.
upload/9.jpgПрез месец юли 2019 предстои обучение на други шест преподаватели в град Дъблин, Ирландия. Програмата на обученията там има следните приоритети: запознаване с начините за интегриране на проектно-базираното и контекстово-базирано обучение в клас, запознаване с различни начини за интегриране на ИКТ в учебните часове; демонстриране на интерактивни методи на обучение за повишаване мотивацията на учениците; практически наблюденич на уроци; развиване на уменията за общуване на английски език, организиране на дейности за запознаване с историята и културата на държавите, в които се провеждат курсовете.
upload/9.jpgСлед приключване на обучителните курсове, участниците в тях ще имат ангажимент към организиране на открити уроци, целящи демонстриране на добри педагогически модели и организиране на курсове за споделяне на наученото с колеги- учители от община Шумен и студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски“
upload/9.jpgКато дългосрочни ползи се очаква усвоените знания и умения по време на мобилностите, да намерят трайно приложение в работата на педагогическия колектив и да доведат до формиране на ключови умения у учениците, важни за ефективната им социална интеграция в Европейски мащаб.
staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]