Галерия

ХV Международен конкурс за класическа китара
Публикувано на: 2011-04-12 11:51:06

Петнадесетото издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“ се проведе в гр. Кюстендил. Над 450 китаристи от България, Сърбия, Македония, Гърция, Украйна, Румъния, между които и ученици от СОУ "Сава Доброплодни" вхеза участие в конкурса. Възпитаниците на нашето училище се представиха блястящо и спечелиха следните награди:
II-ра награда във втора възрастова група спечели Калин Георгиев от IXб клас. В същата група на Тодор Янков от IXб бе присъдена специалната награда на девет членното международно жури и наградата на фондация "Образование и бизнес" - гр.София. И двамата са ученици на Станимир Станимиров. Музикалният форум, която е най-престижният на територията на България се проведе в рамките на 4 дни - от 6 до 9 април. Организатори са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869“, читалище „Пробуда 1961“ и Информационен център Европа Директно - Кюстендил.

staff/picbut.jpg

Резултати от олимпиади
Публикувано на: 2011-04-12 11:48:08

1.Национален кръг на олимпиадата по Руски език
Радина Валентинова Русинава - VІ клас - 69 т.
Александър Татянов Даков - VІІ клас - 84 т.
Мила Димитрова Белчева - VІІІ клас - 80 т.
2. Областен кръг на олимпиадата по география и икономика
Зорница Йорданова Димова Vа клас - 163 т. - класирана за VІІ Национална олимпиада по география и икономика в Благоевград
3. Областен кръг на олимпиадата по техническо чертане
Ипек Ангелова Бисерова - 33 т. - Много добър 5
Мария-Йоанна Пламенова Герчева - 37 т. - Много добър 5
Момчил Веселинов Тончев - 34 т. - Много добър 5

ІІІ нац. конкурс за млади пианисти 'Димитър Ненов'
Публикувано на: 2011-04-10 17:41:00

От 8 до 10 април в Разград се проведе третото издание на Националния конкурс за млади пианисти "Димитър Ненов". Организатори на проявата са НЧ „Развитие 1869” и къща-музей „Димитър Ненов”. В конкурса участваха възпитаници на музикални школи, школи по изкуствата и музикални паралелки. Те бяха разпределени в две категории: индивидуални изпълнители в пет възрастови групи и клавирно дуо в две възрастови групи. 44 индивидуални пианисти и 12 клавирни дуа от Шумен, Разград, Провадия, Силистра, Габрово, София, Казанлък и Берковица взеха участие в конкурса.
Пианистите от СОУ "Сава Доброплодни" се представиха блестящо и бяха отличени със следните награди:
Категория пиано - Симеон Божилов- І клас - Втора награда, при неприсъдена първа - преподавател Аринка Вътева, Ния Николаева - ІІ клас - Трета награда - преподавател Ирма Джанкова, Боряна Пенкова - ІІ клас - Трета награда - преподавател Ралица Димова, Весела Кърк - ХІ клас - Трета награда - преподавател Маринела Маринова.
В категория клавирни дуа Първа награда спечелиха Елица Мирчева- ХІ клас от нашето училище и Светолмир Златков от ОШИ "А. Стоянов" - преподаватели Аринка Вътева и Надежда Милева, Втора награда за Ферай Нури- Х клас и Николай Митев- ХІ клас - преподавател Маринела Маринова, Трета награда за Ана-Мария Лечева - VІ клас и Сияна Стоянова - VІІ клас - преподавател Аринка Вътева.

Песенна дъга над Кутев
Публикувано на: 2011-04-02 19:49:06

На проведения на 1 април 2011 г. ІІІ Национален детско-юношески консурс за изпълнители на народни инструменти и народно пеене "Песенна дъга над Кутев" в град Котел, участие взеха възпитаници от СОУ "Сава Добрплодни" и завоюваха следните награди:
I награда - гайда - Румен Георгиев ІІІ клас - преподавател Мирослав Минчев
II награда - гайда - Александра Руменова ІІ клас - преподавател Мирослав Минчев
III награда - гайда - Момчил Манчев ХІ клас - преподавател - Мирослав Минчев
I награда - народно пеене - Александра Руменова ІІ клас - преподавател Дарина Бошнакова
I награда - народно пеене - Йордан Станков V клас - преподавател Дарина Бошнакова
II награда - народно пеене - Александра Димова ІV клас - преподавател Янка Димитрова
III награда - народно пеене - Лиляна Яворова V клас - преподавател Анета Мутафчиева
Въпреки огромната конкуренция учениците представиха достойно СОУ "Сава Доброплодни" и техните преподаватели.

staff/picbut.jpg

Резултати 'Аз и буквите'
Публикувано на: 2011-03-30 16:02:08

Резултати от състезанието "Аз и буквите" на Сдружението на българските начални учители може да видите ТУК

'Имат ли бъдеще младите хора'
Публикувано на: 2011-03-29 10:10:27

На 28.03.2011 г. в залата на Младежки дом - Шумен се проведе диспут на тема "Имат ли бъдеще младите хора в Шумен" посветен на 40 годишнината на Общински младежки дом в Шумен. В диспута участваха шест отбора от средните училища в града.
Отборът на СОУ "Сава Доброплодни", който за първи път участва в диспут в състав Николай, Тамара и Даяна от XI музикален клас под ръководството на Георги Йоргов се класира на III място изпреварвайки такива утвърдени клубове работещи повече от десет години като тези в ПМГ "Нанчо Попович", Хуманитарно училище "Йоан Екзарх" и Професионална гимназия о икономика.

Шуменските добрплодци със сребърно отличие
Публикувано на: 2011-03-28 19:03:10

Представителният училищен хор при СОУ "Сава Доброплодни" спечели сребърен медал на Седмия национален конкурс за музикално и танцово изкуство "Орфеева дарба", провел се през почивните дни в Националния дворец на културата. Организатори на музикалата проява бяха Националната академия "Панчо Владигеров" и Министерството на културата, а шуменското училище по изкуствата участва за втора година в конкурса, но за първи път се представи с ученическия хор под диригенството на Радосвета Костова. С изпълнение на творби от български и чужди композитори, младите таланти то СОУ "Сава Доброплодни" доказаха, че са най-добрите български хорови изпълнителни сред специализираните училища у нас. Малко не достигна на "доброплодците", за да превземат върха на Орфеевото изкуство и да спечелят златния медал, който тази година стана притежание на гостите от Русия с техните перфектни изпълнения на произведения от руски и световни класици. Днес шуменските ученици бяха поздравени от училищното ръководство, което се гордее и с поощрителните награди за индивидуални изпълнения от миналато издание на конкурса.

Шуменска заря

Отличия на III-то Нац. състезание по ИТ
Публикувано на: 2011-03-28 14:29:19

След оспорвана надпревара и показани от участниците знания и умения на високо равнище, завърши III Национално състезание по Информационни технологии, организирано и проведено от ЮЗУ „Неофит Рилски“, VII СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, Община Благоевград, и Регионалния инспекторат по образованието в областния град. Състезанието е най-голямото в страната, включено е в Националния календар на извънкласните дейности и се провежда под егидата на Съюза на българските математици. Неговата значимост се доказва от рекордния брой участници всяка година - над двеста, а през настоящата - 263 участници от София, Разград, Враца, Добрич, Шумен, Бобовдол, Сандански, Кюстендил, Русе, Пазарджик, Плевен, Лом, Петрич, Гоце Делчев, Свищов, Първомай, Ямбол, Пловдив..., които мериха сили в шест категории. За тази година – Уеб сайт, Мултимедийни клипове, Интернет приложение, Мултимедийни приложения, Приложни програми за 9-12 клас и Компютърни презентации и Уеб сайт за 5-8 клас. Компетентното жури от преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, СУ “Климент Охридски“, национални оценители и автори на учебни програми, учебници и учебни помагала, отличи най-добрите сред обстойна и прецизна работа. Както и миналата година, учениците от СОУ "Сава Доброплодни", Радостин Христов Маринов и Янислав Георгиев Колев от VI клас с ръководител Ангел Ст. Ангелов се представиха отлично. Радостин Маринов зае второ място в категорията "Уеб сайт" и получи плакет, грамота и предметни награди от кмета на гр. Благоевград. Янислав Колев остана само на точка от участниците във финалния кръг в категорията "Компютърни презентации", които изготвяха своите проекти на място в рамките на четири часа.
Преди състезателния ден Ангел Ангелов направи обучителен курс-лекции на тема "Иновационни комуникационни и технологични решения в образователния процес", представен пред около 200 учители и преподаватели от областта и ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

staff/picbut.jpg

Отбелязване на националния празник на Гърция
Публикувано на: 2011-03-25 11:05:46

Във връзка с честването на националния празник на Република Гърция - 25 март участници в проекта по програма "Комениус" и членове на клуба "Съхрани българското" подготвиха открит урок за Гръцкото освободително въстание и българите участници в него под ръководството на преподавателя по история и цивилизация Георги Йоргов и класния ръководител Дарина Полихронова.
Урокът продължи два часа и бе посетен от ученици и преподаватели от училището, както и студенти от ШУ "Епископ Контантин Пресвалски" - общо 59 души.
Урокът започна с всъпителни думи от ръководителя за съвместната борба на гръцкия и български народ срещу османския поробител.
Учениците Славчо и Тунай поднесоха презентация за обевяването и хода на гръцкото освободително въстание. Учениците Христина и Сузана предтавиха биографични данни и портретите на водачите на гръцкото въстание. Друга презентация бе за видните българи, взели активно участие във въстанието - Хаджи Христо и Марко Боцарис и връзките между гръцкото и българското националноосвободителното движение. Александър и Михаела посочиха влиянието на гръцката възрожденска култура върху българската и имената и дейността на българи, работили за гръцкото културно възраждане като доктор Петър Берон, Никола Пиколо семейство Богориди и др. Накрая Дебора и Стиван презентираха национални носии от различните етнографски райони на Гърция и от бита на гръцкия народ в епохата на Възраждането. Урокът завърши с пожелания към приятелския гръцки народ за благополучие, скорошно излизане от кризата и по-чести контакти, защото познавайки се по-добре ние можем да бъдем добри съседи и приятели.

staff/picbut.jpg

Пролетен празник
Публикувано на: 2011-03-24 10:06:01

Пролетта дойде усмихната и лъчезарна в училище, в което красотата, творчеството и иновативните идеи са приоритет в обучението и възпитанието на учениците.
Празникът беше свързан с 22 март – Световен ден на водата – водата, която ласкаво обгръща планетата Земя и дава живот на всяко живо същество и растение, преобразява се в невидима пара, рисува по небесния свод фантастични облаци и капка по капка танцува към прегръдката на земната почва и необятните водни пространства. Всички се нуждаем от красотата на пролетта, но тя настъпва тогава, когато сме прогонили своите лоши постъпки и мисли.
Подготовката за посрещането на пролетта беше продължителна – ученици изработиха художествена инсталация на огромна капка вода, която всички украсяваха през целия ден. Учтиви приложнички от 7 г,8 в, и 5 д клас предлагаха на посетителите изработените от тях декоративни предмети.
На пърформанса „Да посрещнем пролетта с настроение и вдъхновение” ученици с кречетала, чанове и изработени вкъщи предмети прогониха лошите сили около училищната сграда. В символичните фигури на пролетта и нейните приятелки – феите на цветята се превъплътиха ученички от 5 д клас – паралелка по изобразително изкуство. Ученици от 5 е клас - паралелката по музика изпяха „Песен за дъжда”, ученички от 5 б клас - паралелката по чужди езици рисуваха пролетни картини, а ученици от 5 ж клас- паралелка по хореография изиграха традиционен български танц. Пролетта и нейните помощнички подариха на Донка Иванова - Директор на СОУ „Сава Доброплодни”, на нейния екип, на гости от Училищното настоятелство и на изпълнителите на наситената с емоции творческа среща декоративни цветя, създадени в часовете по изобразително изкуство с пожелание за цветни, щастливи и ползотворни пролетни дни.
Създатели на пърформанса са – Мариана Петкова -учител по изобразително изкуство, Галя Колева – учител по хореография, Антония Божилова и Георги Дочев - учители по музика.


upload/picbut-2.jpgstaff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112]