Проявите в седмицата на патронния празник на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, днес продължиха с традиционната за учениците от седми клас викторина, посветена на будителя. Участниците поднесоха венец пред паметната плоча на Сава Доброплодни, а след това в Арт пространството на четвъртия етаж показаха знанията си за живота и делото на видния възрожденец.

Викторината премина в три кръга. В първия участниците отговаряха на въпроси за дейността на Сава Доброплодни. Много вълнуващ за състезателите, зрителите и журито беше вторият кръг, в който седмокласниците трябваше да се справят със задачата да напишат от името на Сава Доброплодни писмо до неговите последователи днес. Представители на всеки от отборите прочетоха създадените послания, в които присъстваха възрожденският дух на Сава Доброплодни и съветите му към съвременните млади хора за единство и добротворство. Последното предизвикателство за седмокласниците беше с предварително предоставени материали да изготвят постер, свързан с традициите в СУ „Сава Доброплодни“ и  делото на патрона на училището.

Авторитетното и уважавано жури в състав: доц. д-р Константин Константинов – заместник-ректор на Шуменския университет, доц. д-р Васил Параскевов и д-р Камен Андонов – преподаватели в Шуменския университет, оцени представянето на отборите. Първо място зае отборът на 7.б клас, втори са учениците от 7.д клас, а на трето място – 7.в клас.