За поредна година учениците от СУ „Сава Доброплодни“, в дните от 17. до 19.02. отбелязват с редица прояви  паметта на Апостола.

 

На 17.02. в часа на класа учениците  се запознаха с живота и делото на Левски с представяне на презентация – „По стъпките на Апостола  – от Карлово до Къкрина“. На II етаж е открит литературен кът „ Знам за Апостола“, където учениците имат възможността да разгледат новите заглавия, свързани с личността на Левски.

Интерес и емоции предизвика проведената на 18.02. състезателна интерактивна игра „Идеите на Левски – духовен мост между минало, настояще и бъдеще“. В състезанието взеха участие учениците от V в, VI б, VI в клас. Вълнуващо и интересно за тях бе търсенето на вдъхновяващите мисли и идеи на Левски чрез QR кодове разположени на различни места в училището.

На 19.02. учениците от всички класове се включиха в почетен караул пред знамето „Свобода или смърт“;

12:30 ч. в художествената галерия „Сава Доброплони“ директора д-р Албена Иванова – Неделчева награди  участниците в конкурс за есе, стихотворение и рисунка „Пътят към свободата“; 5 минути преди края на втория час в двете смени  звучи радио предаване , посветено на Васил Левски;

Във физкултурния салон учениците от V и VI клас проявиха смелост и ловкост в състезанието „Лъвски скок“.

Училището взе участие и в общоградското отбелязване на паметта на Апостола с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски.