69 ученици от V до X клас на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен са отличени в Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието“.

Надпреварата, в която участват деца от цялата страна, се организира от Сдружение „Десет книги“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката и цели да стимулира четенето и любовта към книгите. Своите езикови компетентности и познанията си по литература участниците демонстрираха по време на трите кръга на състезанието – два подготвителни и един финален. Нелесните стъпала на пътя към овладяването на родното слово и проникването в необятния свят на литературата (тест в първия етап и създаване на текст във втория) доведоха до финала 69 ученици. Удовлетворението от постигнатото бе възнаградено от организаторите с грамоти за отлично представяне.

За радост на своите преподаватели по български език и литература – Нора Баланска, Катя Димитрова, Искра Табакова, Магдалена Заркова, Мая Бойчева и Ростислав Румянов, 48 от класираните за финалния етап възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ постигнаха максимални резултати (от 46 до 50 точки) и се окичиха със златни медали.

Поздравления за достойното представяне на всички ученици, адмирации и за
техните преподаватели.