Да си вземем „довиждане“ с песен –

или последния учебен час на абитуриентите от музикалния клас на  СУ „Сава Доброплодни“

 

 

В потвърждение на максимата, че изкуството не търпи ограничения, абитуриентите от 12-и музикален клас на СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и тяхната класна ръководителка г-жа Емилия Божилова решиха да споделят своя последен учебен час с близки, познати и непознати жители и гости на Шумен.

 

В 17:50 часа на 02 юни  талантливите момичета и момчета напуснаха класната стая, за да превърнат особено ценното за шуменци място пред паметника на Тодор Колев в Градската градина в своя последна ученическа сцена. Преди да пристъпят към голямата сцена на живота си като зрели хора, младите възпитаници на училището, съхраняващо и развиващо изкуствата, проведоха нетрадиционен последен учебен час  –  концерт.

 

Учениците благодариха на своите преподаватели,  потърсиха отговор на важни за тях въпроси, спомниха си вълнуващи мигове от училищния живот, пяха, свириха. В концертната програма бяха включени народни, класически и популярни музикални изпълнения. Естественият природен декор придаде на концерта особен чар, а в кръшното хоро на финала му си подадоха ръце абитуриенти, учители и родители.

 

На добър час, скъпи зрелостници!