СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен е гарант за висококачествен образователно-възпитателен процес, ориентиран към динамично променящия се съвременен свят. Доказателство за това са постиженията на нашите учители и ученици и оценката за техния упорит труд.

За нас е чест, че двама учители от СУ „Сава Доброплодни“ са носители на почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката.

За своите професионални постижения наградата получиха Катя Димитрова – учител по български език и литература и Цветанка Александрова – учител по музика. Отличията бяха връчени на тържествена церемония от началника на РУО – Шумен Кремена Маринова.

В присъствието на областния управител проф. Добромир Добрев и зам.-областния Нели Георгиева, г-жа Маринова връчи и Годишните награди в системата на предучилищното и училищното образование на изявени в своите области учители и ученици.

За постигнатите резултати от национални и регионални състезания в сферата на информационните технологии бяха отличени Лейля Басриева, Мадлена Станчева, Славка Василева, Ангел Ангелов и учениците Ачелия Алиш – 7.б , Димитър Камбуров и Павел Арсов от 7.в , Илиян Борисов, Лия Куцарова и Тома Алтунян – 5.б,

Алекси Ганчев и Юлиян Загоров – 5.г.