150 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 

Музеен кът с екскурзовод създаде за своите възпитаници СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Учениците имаха възможност да се докоснат до запечатани в слово, картини и експонати моменти от живота на Апостола. Третокласниците посетиха музейния кът и изработиха книжки „Моят проект за Васил Левски“.

 

 

По традиция училището посвещава на паметта на Левски цялата седмица от 13 до 17 февруари. В ХГ „Сава Доброплодни“ беше представена изложбата „По стъпките на Левски“ на учениците от IX клас, профил „Изобразително изкуство“. На мониторите във фоайетата беше излъчван видеоматериал за Васил Левски, а училищната радиоуредба озвучаваше междучасията с патриотична музика. На Дякона беше посветена и презентацията за часа на класа под надслов „Дела трябват, а не думи“.

 

 

Интерактивна състезателна игра „Левски – минало, настояще и бъдеще“ беше проведена на 16 февруари от 12:35 часа в Арт пространството на IV етаж. Участници бяха ученици от 10. клас. В класирането първо място заеха 10. А клас, второ място 10. В клас, а трето място си поделиха 10. Г и 10. Б клас. Учениците демонстрираха отлични знания за живота и делото на Васил Левски и така почетоха паметта на Апостола.

 

 

В последния ден от тържествената седмица – 150 ученици от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен почетоха 150 години от гибелта на Апостола на свободата, включвайки се в Националната инициатива за едновременно масово рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“. Проявата, организирана с подкрепата на МОН, беше с начало 12:00 часа. В 12:30 ч. на спортната площадка петокласниците определиха победителите в състезанието „Лъвски скок“ в категория момичета и момчета. Ученици от 7. и 8. клас се състезаваха в „Щафетни игри в памет на Дякона“. В края на всеки учебен час звучаха стихове за Левски, а част от най-достойните доброплодци бяха почетен караул на училищното знаме.