Традицията е онази ценност, която сме наследили от предшествениците си и която ще предадем на следващото поколение. За нас, училищната общност на Средно училище „Сава Доброплодни“, се е превърнало в традиция всяка година, в навечерието на патронния си празник, да провеждаме викторина, представяща знанията на нашите седмокласници за живота и делото на патрона.

Динамиката на живота през последните години ни постави пред предизвикателството на различното общуване, затова на 01 декември 2021 г. отборите на VIIa, VIIб, VIIв, VIIг, VIIд и VIIе премериха знания, съобразителност и бързина посредством  онлайн платформата за интерактивно съдържание Kahoot . Викторината „Делото на Сава Доброплодни през погледа на учениците“ се състоеше от 25 въпроса из живота и разнообразната обществена дейност на Сава Доброплодни.

Както всяко състезание, и това има своите победители: на първо място е отборът на VIIa клас с капитан Александър Маджаров, на второ място е отборът на VIIв клас с капитан Стела Стоянова и на трето място  –  отборът на VIIб клас, начело с Жана Петрова.

Директорът на училището г-жа Албена Иванова – Неделчева поздрави учениците и организаторите и обяви наградите за спечелилите екипи. Победителите във викторината – отборът на VIIa клас, получават от своето училище едногодишен абонамент за онлайн платформата за видеоуроци „Уча.се“, а за класираните на второ и трето място са подготвени грамоти и награди, които ще бъдат връчени на учениците при възстановяването на присъственото обучение.