От 10 до 25 октомври учениците от СУ „Сава Доброплодни“ за поредна година се включиха в Европейската седмица на кодирането.

 

Европейската седмица на програмирането е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. Идеята е да се популяризира програмирането, да се покаже на младите хора как идеите оживяват с помощта на програмирането, тези умения да станат по-ясни и разбираеми и да се съберат на едно място мотивирани хора, които искат да учат.

 

Най-малките участиници от 4б клас се присъединиха към милиони ученици и учители в над 180 страни като започнаха с Часът на кода и завоюваха своите сертификати.

 

Учениците от прогимназиален етап се включиха в различни дейности като: Scratch – програмирането е забавно, Coding for kids, Програмиране с Micro-bit, Програмиране на роботи – Lego Wedo.

 

Учениците от 9а клас,  профил “Софтуерни и хардуерни науки”  отбелязаха Европейската седмица на програмирането, като показаха своите умения по програмиране по по-различен и забавен начин. Работиха по проекти в екип, създадоха програми използвайки езикът C#.