Още две първи награди добавиха десетокласниците Симеон Божилов и Виктор Братоев към богатата колекция от международни и национални награди на СУ „Сава Доброплодни“. Възпитаниците на преподавателката по пиано г-жа Жанета Кацарова участваха в Националния конкурс „Звукът на времето“, раздел „Инструменталисти“, който се проведе от 03 до 05 юли 2020 г. в гр. Велико Търново. Конкурсът е включен в културния календар на Министерството на културата и е под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Симеон Божилов спечели Първа награда (медал, диплом и предметна награда) в категория „Класическо пиано“, а клавирният дует Симеон Божилов и Виктор Братоев – Първа награда (плакет, диплом и парична награда) в категория „Камерни формации“. Председател на журито бе проф. Борислава Танева, а един от членовете му  – проф. д-р Александър Василенко, в чийто майсторски клас бе включен и Симеон Божилов. Конкурсната програма на „доброплодците“ включваше творби от Ф. Лист, А. Дворжак и П. Владигеров.

 

Тазгодишните успехи на младите пианисти започнаха още през месец март, когато те спечелиха Първа награда в Международен онлайн конкурс в Сърбия, журиран от 9-членно международно жури.

 

Призовите места на Симеон и Виктор са част от отличното представяне на възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“  на национални и международни олимпиади, състезания и конкурси през периода на дистанционното обучение, в които своите успехи завоюваха и учениците, изучаващи чужди езици, народно пеене, информационни технологии и др.