Да се класираш в НОИТ е привилегия, зад която се крие много труд. Привилегия, която, благодарение на упоритата съвместна работа на преподаватели и ученици, за СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен се превръща в тринайсетгодишна традиция.

 

В резултат на своето постоянство 7 ученици от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен се класират с общо 4 проекта на националния кръг на НОИТ:

  • III място за Витомир Георгиев от СУ “Сава Доброплодни” и Сияна Костадинова от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, гр. Бургас в категория „Мултимедийни проекти“. Успехът идва в резултат от съвместен проект на ръководителите д-р Ангел Ангелов от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и Таня Сребрева от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, гр. Бургас, а работата на Витомир е оценена с Отличен 5,75 в индивидуалното класиране.
  • IV място за Алейна Реджебова и Кристин Горанова в категория „Мултимедийни проекти“ с ръководители Лейля Басриева и Мадлена Станчева. В индивидуалното класиране Алейна и Кристин получават оценка Отличен 5,50.
  • V място за Виктория Стаменова и Теодора Свиленова в категория „Мултимедийни проекти“ с ръководители Лейля Басриева и Мадлена Станчева. Оценките за Теодора и Виктория в индивидуалното класиране са Отличен 5.50.
  • Успешен дебют за Ева Стоянова и Арзу Ахмед с ръководител Славка Михайлова – X място в категория „Интерактивни проекти“ и оценки Много добър 5,25 в индивидуалното класиране.