Грамота за отлично представяне в конкурса „Училище на здравето“

 

Средно училище „Сава Доброплодни“ беше удостоено с грамота за отлично представяне в обявения от Регионална здравна инспекция – Шумен, Общински здравен център гр. Шумен и доброволците от младежката организация към Български червен кръст гр. Шумен конкурс „Училище на здравето“.

 

Целта на кампанията беше реализиране на дейности по промоция на здравето и профилактика на болестите в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Основната подцел на инициативата е провеждане на дейности в училищата, свързани с превенцията на най-често срещаните рискови фактори: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и ниска физическа активност, които са широко разпространени в България.

 

За участие в инициативата бяха поканени учениците от 1 до 12 клас на всички училища от област Шумен. Предварително обявеният регламент за участие включваше провеждане на разнообразни прояви от и за учениците в рамките на учебната 2018-2019 г. и презентирането им по три основни елемента: образователен, спортен и креативен елемент.

 

Реализираните проекти на училищата-участници в първото издание на „Училище на здравето“ са обсъдени и класирани от 3-членно независимо жури, по критерии, които бяха зададени предварително и на участниците в инициативата. По покана на организаторите в състава на журито се включиха – екип на Комплекса за социални услуги за деца и семейства гр. Шумен, журналист от Радио Шумен и представител на боксов клуб в гр. Шумен.

 

Организаторите подсигуриха и предметни награди за учениците-участници в конкурса.