Магична среща „Златна Котка“ е най-големият магичен фестивал на Балканите. В продължение на три дни фокусници от цял свят се събират в пределите на гр. Габрово и създават магична атмосфера.

В десетото, юбилейно издание на състезанието за вълшебници, състояло се през месец март 2023 г., за най-добър магьосник от участниците е обявен Виктор Петков от XI клас на СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Виктор печели Grand Prix – статуетката „Златна котка“, в конкуренция с магьосници от България, Гърция, Турция, Сърбия, Нидерландия и Чехия. На Гала спектакъла, в който се представя пред публика от 1800 души редом със световноизвестни магьосници, е награден от кмета на гр. Габрово – г-жа Таня Христова, и президента на световната федерация по магия (FISM) Андреа Байони под аплодисментите на водещия Александър Кадиев и гости като Енчо Керязов, Маги Халваджиян, Драгомир Драганов и Иван Христов.

За Виктор това е второ участие в престижния магьоснически форум – дебютира миналата година, когато печели Първо място във възрастовата група до 18 години. Тазгодишното му постижение придобива още по-голяма тежест от факта, че за първи път от години българин се преборва за мечтаната от много магьосници награда, връчвана на изпълнителя, събрал най-много точки в надпреварата.

Успехът на Виктор е поредното доказателство, че когато учиш в среда, подкрепяща таланта, рано или късно намираш своя път към изкуството.