С множество награди бе удостоено участието на талантливите музиканти, обучавани в СУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен, на Втория международен клавирен конкурс „Неравноделно”.

С множество награди бе удостоено участието на талантливите музиканти, обучавани в СУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен, на Втория международен клавирен конкурс „Неравноделно”. Конкурсът се реализира и в присъствен, и в онлайн формат, всеки от които е с отделно класиране.

В присъствения формат на музикалното събитие, състоял се на 3 декември 2023 г. в къща музей “Панчо Владигеров” – гр. София, с първа награда бяха отличени Елиа Узунова от VIIIа клас (с преподавател г-жа Жанета Кацарова) и клавирното дуо Константина Радева и Елиа Узунова (с клавирни педагози г-жа Евридика Вълчева и г-жа Жанета Кацарова). Отново в категория Клавирно дуо на второ място бе класиран другият ни дует – Дамяна Славова и Сияна Димитрова, обучавани от г-жа Жанета Кацарова. С трета награда от конкурса се завърнaха Ангела Димитрова от VIд клас (ученичка на г-жа Ралица Крумова), Дамяна Славова от Xв клас и Сияна Димитрова от XIв клас (възпитанички на г-жа Жанета Кацарова).

В онлайн конкурса с втора награда са отличени Сияна Братоева от Ів клас и Григор Цанков от Vе клас на СУ “Сава Доброплодни”.