С множество престижни отличия се завърна Представителният хор при СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен с диригент Христина Денчева и съпровод Ралица Крумова от Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик. Конкурсът е част от календара на Министерство на културата и се провежда под патронажа на кмета на гр. Балчик – Николай Ангелов. В 12-то издание участие взеха 21 хорови формации от Добрич, Варна, Шумен, Ловеч, Русе, Велико Търново, както и групи от Сърбия и Ангола.

Представителният хор впечатли квалитетното жури с председател известната наша диригентка Ваня Монева и членове Огнян Василев, проф. Рада Славинска, Росица Бояджиева-Вълева и д-р Валентина Георгиева с цялостния си репертоар.

Хористите участваха с осем песни в състезателната част и с две във фестивалната програма. Те се включиха в Хоровите работилници по разучаването на химна на фестивала „Sing a song”, създаден от словенския композитор Амброж Чопи.

За брилянтното си представяне хорът бе отличен с:

  • Диплом „Бъдещето на Европа“ и парична премия от Сдружение „Музикален свят – Балчик“
  • Специална награда за диригентско майсторство от Съюза на българските музикални и танцови дейци
  • Сертификат за активно участие в хоровата работилница при разучаване на химна „Sing a song” – ръководител Валентина Георгиева.
  • Мис Фестивал бе присъдена на солистката на Представителния хор – Мина Илиева от 10.б клас.

 

Поздравления за момичетата и момчетата от Представителния хор и благодарности към Христина Костадинова и Ралица Крумова, че не спират да вдъхновяват учениците от СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен.