За поредна година, от 3 до 5 декември 2021 г., се проведе едно от най-престижните и трудни състезания в страната ни – Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, гр. София. Организатори на турнира са МОН, РУО – София – град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, гр. София.

 

В раздел мултимедийни приложения, в който имаше и най-голям брой участници, възпитаниците на СУ “Сава Доброплодни” се представиха отлично и завоюваха призови места в надпревара със сериозната конкуренция от проекти в сферата на технологиите,.

 

Алейна Реджебова и Елиа Владимирова от 6.в клас – с ръководители Лейля Басриева и Мадлена Станчева – завоюваха почетното 2-ро място. Теодора Свиленова от 7.г клас и Мартин Тодоров от 7.в клас се класираха на 4-то място. Само с една точка разлика журито успяха да впечатлят и Виктория Стаменова от 7.г клас и Кристин Горанова от 7.в клас, които се класираха пети.

 

Успешен бе и дебютът за Ева Стоянова и Арзу Ахмед от 7.д клас с ръководител Славка Михайлова, които се класираха в топ 10.

 

Поздравления, деца! Благодарим ви за усилията, с които представихте себе си, училището и града ни. Пожелаваме ви нови предизвикателства и успехи!