102-ма млади и талантливи ученици днес за последен път чуха звънеца на СУ “Сава Доброплодни”. Вълнуваща бе последната им среща с класните ръководители, учители и съученици.

В емоционално слово директорът на училището Албена Иванова-Неделчева заяви:„Днес е ден, изпълнен с трепет и вълнение,  изпращаме поредния випуск, но всички ние знаем, че всеки випуск е различен посвоему, има различен дух, различни желания и мечти. Вълнувам се, защото „Сава синдром“ не е просто поза, „Сава синдром“ е вдъхновение, любов, сърцатост. 12 години минаха като миг, в началото бяхте плахи, а днес сте уверени млади хора, с които се гордеем. Пред вас предстои обаче нещо ново, което вероятно ще ви плаши, но в това няма нищо лошо, защото аз знам, че вие, с всичко онова, което получихте от Средно училище „Сава Доброплодни“, със знанията, които имате, ще успеете, ще бъдете първи. Сигурна съм, че част от вас ще се върне тук и ще бъдем от една страна. Имам нужда от вашата подкрепа, за да продължи „Сава синдром“ на СУ „Сава Доброплодни“. Благодаря ви, на добър път, обичаме ви, не забравяйте класните си ръководители и учители, които вярвам, са останали в сърцата ви! Пожелавам ви, където и да ви отведе съдбата, да следвате сърцето и интуицията си! Ако обичате това, което правите, ще се справяте прекрасно. Пожелавам ви да изградите един хармоничен свят, в който свободата на човешкия дух е несломима. Пожелавам ви да сте непримирими с фалша, безпринципността, лицемерието и безкрупулността. Вдъхновението и таланта ги имате, аз ви желая да срещнете любов. С любов може да постигнеш, да получиш и да завоюваш всичко. С любов можеш да обезоръжиш дори враговете си.”

На тържеството бяха връчени и отличията на учениците с най-добър успех и постижения от конкурси и олимпиади. С плакет „Първенец на випуска” бе удостоена Александра Маринова от 12. а клас

По традиция представители от всеки клас на випуск 2024 засадиха по едно дръвче в двора на училището.