Отлични резултати са реализирали учениците от IV, V, VI, VII и VIII клас на СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен на Националното състезание по български език и литература „Любословие“, организирано от Сдружението на учителите филолози през 2022 година.

 

Пълен комплект призови места завоюваха четвъртокласниците на г-жа Мануела Недекова. Общо 18 са участниците от IVа клас, сред които на първо място са класирани цели двама – Мартин Върбанов и Александър Брезин. Грамота за второ място получи Кристалина Господинова, а за трето – Даная Станчева.

 

Стефан Петров от Vб клас и Далия Драгомирова от Vа клас

 

(с преподавател по български език и литература г-жа Искра Табакова) получават съответно Сребърна и Бронзова грамота за постигнатите второ и трето място сред над 475 български ученици.

 

Златомира Николова и Ирен Ангелова от VIе клас, за чиято езикова и литературна подготовка се грижи г-жа Нора Баланска, са с втори и трети резултат сред явилите се над 280 шестокласници от цялата страна и също са удостоени със Сребърна и Бронзова грамота.

 

Изключително достойно е и представянето на Жана Петрова от VIIб клас (с преподавател Нора Баланска) и на Дебора Златкова и Стилияна Дончева от  VIII клас (възпитанички на г-жа Мая Бойчева). Момичетата се класират с четвърти резултат в своите състезателни групи, на 1-2 точки от заелите призовите места ученици.

 

Своята качествена подготовка са демонстрирали и останалите близо 15 възпитаници на преподавателите по български език и литература в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен Искра Табакова, Катя Димитрова, Магдалена Заркова, Мая Бойчева и Нора Баланска.

Директорът на училището – д-р Албена Иванова-Неделчева – връчи грамотите и наградите на отличените ученици и им пожела много нови успехи по дългия и нелесен път на знанието.