Учениците от СУ „Сава Доброплодни“ участваха в конкурса, организиран от КСУДС съвместно с община Шумен и ШУ „Епископ Константин Преславски“ под наслов “ДЕЦАТА – ПОСЛАНИЦИ НА ДОБРОТО”. С него в нашия град беше отбелязана 30 годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето – най-важния световен документ за защита на правата на всяко дете.

 

На 20 ноември в творческото пространство на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” децата отправиха посланията си за добротворство.

 

Те представиха своите рисунки, вдъхновени от темата “Какво е щастието през моите очи на дете?”. Другото творческо предизвикателство беше наречено “Добросъбирачи”. Децата споделиха истории за доброто – за децата, които подкрепят възрастни хора; за доброто между учениците в училище; за подкрепата, която можем да дадем на децата и възрастните с увреждания, дори за подкрепата, която мечтаем да получим.

 

В конкурса за рисунка и колаж се включиха над 20 ученици от нашето училище. Всички участници получиха грамоти, а наградени от жури, състоящо се от експерти и деца, бяха:

 

Във възрастова група:
– от 1 до 4 клас – ІІ а клас с класен ръководител Мануела Недекова, Василена Хараланова и Елисавета Янева от ІІІ в клас с ръководител Виолета Петрова.
– от 5 до 7 клас – Наталия Димитрова и Александра Тонева от VІІ д клас с ръководител Димитър Николаев Димитров.
– от 8 до 12 клас първата награда спечели Бояна Димитрова от VІІІ б клас с ръководител Виолета Петрова.

 

На събитието рисунките и колажите на най-добрите творци бяха представени в изложба.