Растящите будители от 6.е клас на СУ “Сава Доброплодни”, гр. Шумен посветиха включването си в инициативата “Купи една книга. Дари я на своето училище” на 100-годишнината от смъртта на Иван Вазов.

От избраните с много любов и внимание творби са и мъдрите Вазови слова, с които шестокласниците  продължиха и добавиха смисъл към съществуването на своята фейсбук кампания за насърчаване на четенето #саватачете – #саватачетевазов.

Когато преди повече от месец, с призива „Бъди съвременен будител”, Средно училище „Сава Доброплодни“, град Шумен се включи в кампанията за насърчаване на четенето и любовта към книгите “Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”, учениците от 6.е клас все още учеха от домовете си, но откликнаха с ентусиазъм на инициативата. Затова щастието да сме отново заедно в любимото училище, за тях бе съчетано с възможността да обогатят училищната библиотека с подбраните Вазови творби.

С топли думи, благодарност и пожелания да не спират да търсят и откриват чудните светове, скрити в книгите, даренията прие директорката на СУ „Сава Доброплодни“ – д-р Албена Иванова-Неделчева. На дарителите тя връчи грамоти, които да им напомнят, че с любовта към книгата, към знанието и към училището започват повечето важни крачки в живота ни.